pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos farsas kotletai - Skanūs ir sotūs receptai

Širšių lizdas


Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.

Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių


Paruošimas:

  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
  3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
  4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
  6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
  7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
  8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.

O ką iš kalakutienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

Jei mėgstate ne tik skanius, bet ir lengvai paruošiamus patiekalus, tai kalakutieną tikrai reikėtų į juos įtraukti. Šios mėsos paruošimas tikrai nekels didelo iššūkio net ir mažiau patyrusiems virtuvėje. Ją galima kepti, troškinti, virti, o ir nuostabiai transformuojasi į pačius puikiausius patiekalus, tarp kurių - kepsniai, sriubos, makaronai, maltinukai, troškiniai, mėsos pyragai ir dar daugiau - tai nuostabus universalus produktas, kuriuo tikrai pavyks sužavėti tiek prisėdusius prie pietų stalo, tiek šventės metu.

Ši mėsa žavi ir tuo, kad turi mažai riebalų, yra liesa, lengvai virškinama ir ji puikus baltymų šaltinis. Manoma, kad pirmieji kalakutai Lietuvoje pasirodė XVIII amžiuje, dėka prekybininkų, keliaujančių į Rytus, tad dėl visų šios mėsos privalumų tikrai nenuostabu, kad ji iki šiol yra puikiai vertinama. O kadangi kalakutiena turi subtilų ir švelnų skonį, ją labai paprasta ruošti su įvairiais mėgiamais prieskoniais, padažais ir garnyrais taip pritaikant pagal kiekvieno norus, o tuomet galima mėgautis jos minkštumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu.

Juk maistas ne tik rutinos dalis, bet ir galimybė kurti, eksperimentuoti ir mėgautis, tad skubame dalintis puikiomis idėjomis ir tikimės, kad kiekvienam pavyks rasti savo skoniui gardžiausią receptą ir pasimėgauti kalakutienos patiekalais.

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Nesiruošiu nustebinti šiuo receptu. Paprasčiausiai tai dar vienas receptas, kaip galima kepti kotletus. Pagaminti pagal šį receptą kotletai labai purūs ir sultingi.

Perku Lietuviškas kiaulienos faršas 20 proc. riebumo. Jeigu naudosite maltą kumpį, kotletai bus sausesni. Bet, jeigu jūs turėsite tik kiaulienos kumpio arba maišysite kiaulieną perpus su jautiena, į masę įpilkite šaukštą aliejaus 😉

Kad pagamintumėte Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai, reikės:Gaminimo eiga:
  • Batono riekeles susmulkinkite, suplėšykite į smulkesnius gabalėlius, sudėkite į dubenį, kuriame maišysite masę kotletams, užpilkite pienu, palikite brinkti.
  • Į tą patį dubenį, kur mirksta batonas, įtarkuokite nuskustas bulves ir nuluptą svogūną (tarkuoju smulkia tarka).
  • Sudėkite faršą, padruskinkite, papirinkite, gardinkite garstyčiomis, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išminkykite.
  • Tešlą palikite pastovėti bent 10 minučių.
  • Rankomis formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  • Kepkite ant silpnesnės ugnies, kad kotletai iš išorės neapdegtų, o viduje nebūtų dar neiškepę.

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

  • Kai viena pusė apkeps ir paruduos, verskite ant kitos pusės.
  • Tiekite su mėgstamu garnyru.
  • Labai skanu su burokėlių salotomis.

Pats skaniausias netikras kalakutienos zuikis su slyvomis

2024/03/30 pagal Karolina Puodžiūtė

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Šis netikras zuikis, pagamintas iš kalakutienos faršo, ir pagardintas džiovintomis slyvomis tikrai be galo skanus ir vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jis idealiai tinka Velykų stalui, bet ir ne tik jam. Galite valgyti tiek karštą su virtomis arba keptomis bulvėmis, tiek šaltą, patiekę kaip užkandį. Galima atsipjauti … Skaityti toliau

Kalakutienos farsas kotletai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos farso patiekalai” rasta receptų 1000Daržovių ir kalakutienos faršo apkepasMakaronų vamzdeliai su kalakutienos faršu