pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Blynai Be Kiaušinių Ir Miltų: Skanūs Ir Sveiki Receptai

Sunku net apsakyti, kaip mėgstu šį patiekalą ir įvairiausias galimas jo variacijas sekmadienio rytui! Juokas juokais, bet išties galima iškepti blynelius ir be pieno, ir be miltų, ir be cukraus ir kone be visko vienu metu.

Surinkome gardžiausių blynų receptus, kuriuose nerasite kaip tik to, ko ir norėtumėte nerasti. Jeigu netoleruojate pieno, siūlome blynelius be pieno. Negalite glitimo - prašom be glitimo.

Kodėl Verta Išbandyti Blynus Be Kiaušinių Ir Miltų?

O jei svečiuose hipoalerginė dieta? Alergija kiaušiniui, alergija pieno produktams? O gal veganiška mityba? Blynai ir iš jų sudėties pašalinti alergenai: kiaušiniai, pienas, sviestas, kvietiniai miltai, tai kaip ir vanduo su žiupsneliu druskaus ir cukraus?

Kadangi šis patiekalas man itin svarbus ir nenorėjau su juo atsisveikinti taip paprastai, jis buvo vienas pirmųjų, suteikęs daugybę entuziazmo atrasti hipoalerginei dietai draugiška sudėtimi įprastus kasdienius receptus, tik kitaip.

Mano įminta paslaptis buvo per mažai pastangų ieškant pirmojo formulės nežinomojo, kuo pakeisti daugumos receptų karalių - kiaušinį. Uoliau pasidomėjus šia tema ir paeksperimantavus su natūraliais pakaitalais - gimė receptas (o vėliau ir dar kokie penki!), vertas sekmadienio ryto tradicijos.

O kai jau pavyko skanūs blynai, po jų pavyko dar visa eilė skanių kepinių. Naujas įgūdis žongliruoti kiaušinio pakaitalais sukūrė tokius receptus, kaip torto biskvitas, keksiukai, sausainiai, pica ir daug kitų kepinių be kiaušinio, pieno produktų, kvietinių miltų.

Receptai:

1. Čirviniai blynai be kiaušinių, pieno, gliuteno

Mėgstamiausias mūsų namų receptas.

  • Bananai (gerai sunokę) - 2 vnt.
  • Maltų linų sėmenys - 1 v.š.
  • Vanduo - 3 v.š.
  • Obuolys - 1 vnt.
  • Kokosų aliejus - 2 v.š.
  • Kukurūzų miltai - 4 v.š.

GAMINAME:

Paruošiame vieną iš kiaušinio pakaitalų: maltas linų sėmenis užpilame virintu vandeniu ir palaikome minutę. Sutriname bananus (galima tiesiog šakute), sutarkuojame nuluptą obuolį. Neturite obuolio? Jį puikiai pakeis tarkuotas moliūgas ar cukinija.

Įmaišome linų sėmenis, kokosų aliejų, kukurūzų miltus, viską gerai išmaišome ir kepame. Aš labai mėgstu kepti nenaudojant riebalų, manieji blynai kepa sumuštinių keptuvėje Teffal snack collection, naudojant blynams skirtas formeles. Greita, jokių riebalų ir estetiškai labai gražūs blynai (ruošiuosi etapui, kai gražus patiekalas bus aktualus mažajai mano valgytojai).

Neabejoju, kad ne ką blogesnis rezultatas bus ir keptuvėje, o kepimui puikiai pasitarnaus kokosų aliejus.

Kuo pagardinti:

  • ekologiška obuolių tyrė;
  • kokosų jogurtas (galima rasti avižų, riešutų pagrindu gamintos jogurto alternatyvos);
  • sirupas ar džemas;
  • uogos ar vaisiai šalia;
  • mėgstamas džemas;
  • kokosų aliejuje kepintas bananas (kriaušė ar obuolys).

Ši blynų versija pas mus pati dažniausia, nes paruošti labai greita, o visuomet labai skanu. Blynų be didžiųjų alergenų receptų versijų esu pasidalinusi ir daugiau: versija be banano, versija lietinių su įdaru.

2. Blynai be cukraus, kiaušinių ir miltų (ir net be glitimo)

Alergiškas mažylis. Puikiausiai galima išsikepti gardžius blynus be cukraus, kiaušinių ir miltų! Ir net be glitimo, jei naudosite beglitiminius avižinius dribsnius.

Blynus galima valgyti su nuostabiu datulių karameliniu padažu ir mėgstamom uogom.

  1. Į kokteilinę pilame avižas, bananus, augalinį pieną, prieskonius ir viską plakame iki vientisos masės.
  2. Blynų tešla turi būti kaip kokteilio: nei per tiršta, nei per skysta.
  3. Įkaitiname kokosų aliejų (aliejaus labai negailėkite, nes kitaip blynai prilips).
  4. Vienam blynui reikės maždaug 2 valg. š. tešlos.
  5. Paruošiame karamelę: datules be kauliukų dedame į blenderį, pilame vandens apie 50-70 ml, žiupsnelį druskos ir susmulkiname.
  6. Dar įpilame vandens tiek, kad masė gautųsi karamelės konsistencijos.
  7. Blynus valgome su mėgstamom uogom, pjaustytais bananais ir gardžia datulių karamele.

3. Purūs blynai be kiaušinių (veganiškas receptas)

Jeigu esate veganas, tai nėra priežastis nekepti blynų. Mėgaukitės puriais skanučiais blyneliais be kiaušinių. Augalingas receptas.

4 asm. Gaminimas 20 min.

Blyneliams be kiaušinių reikia:

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 300 g viso grūdo speltos miltų
  • 370 ml augalinio pieno
  • 60 ml kokosų aliejaus (tešlai)
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 nubraukto šaukštelio sodos
  • 100 ml akvafabos
  • 3 šaukštų miltelinio cukraus
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus (kepti)
  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijokite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos sultyse išmaišytą sodą.
  3. Kambario temperatūros akvafabą plakite 5-7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.
  4. Į miltus pilkite augalinio pieno mišinį ir gerai sumaišykite. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite akvafabos putas. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio karščio. Kepti naudokite kokosų aliejų.

4. Pilno grūdo miltų blynai be kiaušinių ir be pieno

Šį kartą pristatau blynus, kuriuos galima valgyti ir su sūriu padažu, su daržovių salotomis ir juose santykinai daug baltymų, taigi ir sotumo jausmas ilgesnis. Blynų tešlą maišiau be jokių gyvūninės kilmės produktų, tik kepiau su lydytu sviestu. Veganai drąsiai jį gali keisti kokoso ar kitu kaitinimui tinkamu aliejumi.

Ingredientai:

  • 350 g tofu sūrio (šilkinio sojos pieno sūrio)
  • 200 g speltos miltų pilno grūdo
  • 200 ml avižų pieno arba vandens
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. riebalų kepimui
  • vanilės pagal skonį
  • cinamono pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Serviravimui:

  • 1 a. š. klevų sirupo arba naminės uogienės
  • 1 a. š. kakavos pupelių natūralių, traiškytų, nebūtina
  • 1 a. š. kokoso drožlių
  • grietinės ar jogurtinio padažo jei nevengiate pieno produktų

Paruošimas:

  1. Pirmiausia tofu sumaišome su prieskoniais, kepimo milteliais ir sutriname su smulkintuvu.
  2. Suberiame miltus, avižų pieną ir dar kartą sumaišome.
  3. Patepame keptuvę riebalais ir kepame ant vidutinio karštumo “ugnies”.
  4. Dedame į lėkštę, pabarstome pagardais ir vualia!

5. Blynai su obuoliais ir moliūgu (be kiaušinių, be gliuteno, be pieno)

Blynų receptas, kuriuose pagrindas vietoj kiaušinio - obuoliai ir moliūgas. Gavosi tokie auksiniai, rudeniški, ir tikrai labai skanūs. Rugsėjis, tai metas, kai namai pakvimpa obuoliais ir kriaušėmis, o dažni namų virtuvės atributai - moliūgas ar cukinija.

Keičiant kiaušinį, vietoj obuolių tyrės lygiai taip pat tinka ir kriaušės tyrė, o vietoj tarkuoto moliūgo - tarkuota cukinija. Šios blynus puikiai įvertino ir mano mažoji valgytoja! Viskas BE: be kviečių, be gliuteno, be pieno produktų, be kiaušinių. Tai iš ko jie?

  • 2 vnt. Virti obuoliai
  • 1 stiklinė (200ml) Tarkuotas moliūgas (arba cukinija)
  • 2 v. š. Kokosų aliejus
  • 4 v. š.

Maistinė vertė (vienai pilno grūdo blynų porcijai)

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dalis
Kalorijos 144kcal 7%
Angliavandeniai 20g
Baltymai 7g
Riebalai 3g
Skaidulos 4g 11%
Vitaminas A 60µg 8%
Vitaminas D 9µg 180%
Kalcis 111mg 14%
Geležis 2mg 14%

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.