pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salsa Receptas Tortilijoms: Meksikos Skoniai Jūsų Virtuvėje

Ar jums patinka aštrūs patiekalai? Jeigu atsakėte taip - mes turime receptą, kuris jums tikrai patiks. Tortilija su kiauliena ir meksikietišku salsos padažu su rūkytais chipotle paprikomis nukels į tikrą Meksiką. Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką.

Tortilija su Kiauliena ir Meksikietišku Salsos Padažu

Supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įdėkite mėsą į dubenį. Suberkite kuminą, kalendras ir ciberžoles. Pagardinkite druska ir pipirais, kruopščiai išmaišykite. Iš mėsos suformuokite mažus mėsos kukulius ir padėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių. Tortiliją aptepkite Maggi meksikietišku padažu. Į tortilijos vidų sudėkite iškeptas daržoves. Tortilija susukite arba perlenkite.

Vasariškas Skonių Derinys: Tacos su Jautiena ir Arbūzų Salsa

Nuostabus vasariškas skonių derinys susijungia šiuose tacos. Sultingos jautienos juostelės, gaiviai salstelėjusi arbūzų ir agurkų salsa bei feta - viskas apgaubta avokadų kremu aptepta tortilija. Malonumas su kiekvienu kąsniu. Galite gaminti namuose arba kepsninėje - kaip jau jums norisi.

Kaip visada, svarbiausia - kokybiški produktai, o šiuo atveju ypatingai svarbu iškepti gerą steiką. Viskas labai paprasta - geram steikui reikia geros mėsos. Šį kartą kepėme brandintos „Feel the Beef” marmurinės jautienos nugarinės kepsnius. Brandinta „Feel the Beef” jautiena niekada nenuvilia, tačiau būtent marmurinė mėsa - mano mėgstamiausia. Lyg marmuro gijomis išmarginta smulkiais riebalų siūlais ši mėsa iškepa ypatingai minkšta, sultinga ir aromatinga.

Ingredientai

  • 2 gerai prinokusių avokadų
  • 1 laimo sultys
  • 1 v.š.
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • Arbūzo (maždaug tiek pat, kiek agurkų)
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • Saujelės šviežios kalendros
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š.

Gaminimo Procesas

  1. Valandą prieš kepant ištraukiame kepsnius iš šaldytuvo.
  2. Ruošiame avokadų kremą: visus ingredientus sudedame į dubenį ir sutriname šakute.
  3. Ruošiame salsa: agurkus, arbūzus ir svogūna supjaustome nedideliais kubeliais ir sumaišome su smulkinta kalendra, alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, druska ir pipirais.
  4. Kepsninę paruošiame kepti tiesioginėje kaitroje maždaug 250 laipsnių temperatūroje su ketaus grotelėmis - ketaus grotelės papuoš kepsnius juodais dryželiais.

Kepimas

  1. Dedame kepsnius į kepsninę ir kepame pusantros minutes.
  2. Tada pasukame kepsnius 90 laipsnių kampu ir kepame dar pusantros minutes.
  3. Apverčiame kepsnius ir kepame dar 3 minutes, kepimo viduryje dar kartą pasukant kepsnius 90 laipsnių kampu.
  4. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kepsnių storio - aprašytas laikas buvo taikytas 2,5 cm storio kepsniams, vidutiniam iškepimo lygiui.
  5. Iškepus pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame kepsniams pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis.
  6. Tortilijas pašildome kepsninėje.
  7. Ant tortilijų tepame avokadų kremo, dedame steiko juostelių ir salsos.

Traškios Tortilijos su Chipotle Majonezu ir Ananasų Salsa

Reikia:

  • 6-8 asm.
  • Gaminimas: 20 min.
  • Zzz: 30 min.

Ingredientai

  • Tortilijoms:
    • Aliejaus (gruzdinti)
    • 1 šaukštelio meksikietiškų prieskonių
    • Žiupsnelio druskos
  • Majonezui:
    • 200 g majonezo
    • 1 šaukšto chipotle padažo
    • 1 skiltelės česnako
    • 1 šaukštelio medaus
    • ½ žaliosios citrinos sulčių
    • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • Salsai:
    • 2 riekelių ananasų
    • 100 g vyšninių pomidoriukų
    • Kelių šakelių kalendrų
    • Laiškinių česnakų
    • Žiupsnelio druskos
    • Žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo Eiga

Tortilijos

  1. Tortilijas supjaustykite trikampiais, dėkite į įkaitintą aliejų ir gruzdinkite iki gražios gintarinės spalvos.
  2. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir apibarstykite prieskoniais bei druska.

Chipotle Majonezas

  1. Visus ingredientus sumaišykite kartu ir palikite apie 30 min. pastovėti.

Ananasų Salsa

  1. Ananasų riekeles iškepkite ant grilio, smulkiai supjaustykite.
  2. Taip pat smulkiai supjaustykite ir vyšninius pomidoriukus, kalendras, laiškinius česnakus.

Fajitos: Tradicinis Meksikos Patiekalas

Nuotaikai pagerinti - dar vienas meksikietiškas patiekalas. Tai vienas mano mėgiamiausių, kuomet lankausi saulėtoje Meksikoje. Fahitų esmė - į pašildytą tortiliją įsukta mėsa, pakepinta su svogūnais ir žaliosiomis paprikomis, o jos pateikiamos būtinai su trimis tradiciniais padažais: guakamole, pomidorų salsa ir grietine.

Gaminimo Būdas

  1. Keptuvėje įaitiname aliejų ir jame pakepiname ant vidutinės ugnies svogūnus kartu su paprika.
  2. Pabaigoje sudedame pasmulkintą mėsą ir dar trumpai pakepiname.

Visų pirma, fahitoms galima naudoti tą mėsą, kokią turite arba kokią mėgstate. Galite mėsą paruošti lygiai taip pat, kaip gaminant enčiladas (receptas čia). Sumaišome šį marinatą ir į jį pamerkiame supjaustytą gabalais vištieną arba kiaulieną. Išimame mėsą iš marinato, nusausiname.

Guacamole Padažas

Avokadą sutriname šakute, sudedame likusius ingredientus ir išmaišome. Pabaigoje pagardiname druska. Visus ingredientus sumaišome tarpusavy.