Šokoladainis yra nerealus skanėstas, ypač šokolado mėgėjams.
Šokoladainis pagal Beatos receptuką
Visiems labai patiko šokoladainis pagal Beatos receptuką. Tai tikra viršūnė šokolado gerbėjams. Pastebėjau, kad šokoladainis kuo ilgiau pabūna, tuo skanesnis. Lyg ir subręsta.
Šitą skanumyną darau gana dažnai ir visi visada pirštus laižosi, atrodo taip paprasta, o su braške ant viršaus gražioj lėkštutėj atrodo kaip desertas iš prabangaus restorano meniu 🙂 super. Tai va, vakar bandžiau šokoladainį… Mmmmmm…. Nerealu, koks skonis. Labai tinka vaisiams vietoj įprastų šokoladinių saldainių.
Šokoladainio receptai ir variacijos
Šokoladainis - nerealus!!! Kepu pagal receptą iš pirmos Beatos knygos, paskutinį sykį pabandžiau dar įdėti graikiškų riešutų - visai nerealu! Svarbiausia, kad jį pagaminti gana paprasta, o rezultatas gaunasi… tikrai nerealus.
Taigi, o vakar išbandžiau imbierinių sausainių receptą iš antrosios knygos ir kone susigraudinau… Ilgametės mano paieškos baigėsi - pagaliau radau tobulą imbierinių sausainių receptą! Kepiau jau aš jį pagal Beatos receptą kokius 4 kartus, buvau laabai išgirta.
Dar kartą šlovė ŠOKOLADAINIUI. Bet. Aš kepiau pagal šį, svetainėje, įdėtą receptą. Išėjo super puikiai. O Beatos knygoje receptas kitoks. Kodėl? Kaip tik šią savaitę esu apsėsta desertų gaminimo. Pagaliau išbandžiau šokoladainį, nes jau labai seniai buvau nužiūrėjus. DIEVIŠKA! Aš turėjau Beatos knygą, bet krausčiausi ir ji kažkur pasimetė. Pagaliau radau! Apie tokį svajojau, gal apie gerus metus! Kiek visur ragaudavau, vis ne tas. Super!
Šiaip šokolado nemėgėja esu, o juodo išvis nevalgau, nu, bet šis šokoladainis „pramušė”.. Kažkas nerealaus nežemiško…tobulo.. Dariau šį superinį skanėstą ir tikrai nenusivyliau, o visus pradžiuginau. Pyragas kaip mat dingo, draugai kasdien galėtų tokį valgyt, visi prašo antro 😀 Bet aš dėjau tik 100gr cukraus, man pilnai tiek užteko. Ir manau, jo tikrai nereikia prikrauti labai daug. Neturėjau popieriaus kepimo, kepiau paprastoj juodai dažytoj skardoj, šiek tiek iš pradžių patepiau sviestu ant kurio plonai miltų pabarščiau - super gavosi, gaminau pagal Beatos knygą.
Tiesiog dievinu šitą šokoladainį!! Esu didelė šokolado gerbėja, todėl šis pyragas man kaip pasaka! Mmmmm. Labai skanu. Šiandien iškepiau dviejų rūšių viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. Nerealus, fantastiškas, nepakartojamas šokoladainis, kepsiu jį nuolat. Dievinu viską iš šokolado.
Nerealaus šokoladainis! Receptą lengvai modifikavau: kadangi mano vyras nemėgsta kakavos, todėl jos visai nedėjau ir dėl tos pačios priežasties juodą šokoladą pakeičiau pienišku. Išėjo tikrai nerealus. Labai, labai patiko 🙂 ruošiuosi kartoti :)) super super super 🙂 o pagalvojau, negalima vietoj šokolado tarkim „nutella” kremo dėti? Ir aš kepiau, pavyko iš pirmo karto!!! Tik cukraus dėjau 300g. Labai skanus visi išgyrė, sake kad kaip iš restorano! Ir AČIŪ už nuostabų receptą :)Pyragas atrodo tikrai nuostabiai, viršus traškus, o vidus drėgnas. Visiems labai patiko.
Man kažkodėl šokoladainis nesustingo, kišau pakept dar 20min, bet nesustingo.. Pagaliau ir aš „atsibudau” šito visų išgirto ir Beatos, kurios negalima nemylėti, pasiūlyto stebuklo išsikepti jaukią rudens vakarui 😀 Tik va pasimečiau. Visad taip nutinka, kai atsiranda alternatyva rinktis 😀 Ar knygos receptu vadovautis, ar šiuo… gal kas nors, praktiškai išmėginęs ir tą, ir aną, galėtų patarti?
Labai ačiū už receptą. Super. Mano vyras šokolado mylėtojas, jam čia pats geriausias pyragas. Ir tikrai, kas paragauja, tam patinka. Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai.
Kai jau visos pažįstamos su Beatos virtuve, aš ,mat, susipažinau laaabai nesenai. Bet jau spėjau pamėgt ją. Ir, va, po savaitės saldumynų nevalgymo nusprendžiau šįvakar išsikept šį saldutį.
Šokoladainis yra nerealus skanėstas, ypač šokolado mėgėjams. Mmm… Labai jau šokoladinis 🙂 Iš tikrųjų tai LABAI skanus, toks tinginukas, kai ilgiau šaldytuve palaikai 🙂 Labai ačiū už receptą, super! Žaismingi ir išradingi Jūsų receptai ir jų aprašymai (o laidose - nupasakojimai), miela Beata! O sakykite kokio dydžio formoje jį kepti?
Aš išbandžiau jau visus Beatos virtuvės desertus, šokoladainis liko paskutinis. Taigi jį šiandien iškepiau, nes eisime į svečius. Įtartinai atrodo minkštas pyrago vidus ką tik ištrauktas iš orkaitės, bet tikriausiai palaikius šaldytuve jis sukietės. Nerealu-dieviška-pasakiška.
Na, kad neatsibosta šis šedevras tai tikrai. Tik pastebėjau, kad variantas knygoje ir šia skiriasi - šiame prie didesnio kiekio šokolado ir kiaušinių dedama mažiau miltų. Kelis kartus kepiau pagal knygą ir gavosi tobulai. Po to kelis kartus kepiau 1,5 porcijos ir į pabaigą pyragas negražiai suskilinėja ir nevienodai išsikilnoja. Galbūt kur nors galima būtų rasti receptą iš knygos?
Kepiau šokoladainį pagal šį receptą du kartus, bet nė karto nesigavo. Tešla per skysta, neiškepa jis. Kepiau visą valandą net ir tai pusžalis. Turiu klausimą. Aš turiu dvi kepimo formas - vieną stiklinę, o kitą likusią dar nuo rusų laikų - metalinę. Ar šį šokoladainį būtų galima kepti konvekcinėje krosnelėje?
Tikrai labai geras receptas, dėkui, visai šeimynai baisiai patiko :)! Tik labai nustebau dėl cukraus kiekio - 300g šokolado ir dar 500 g. cukraus ??? Aš įdėjau 200g cukraus ir tai saldoka, kitą kartą dėsiu dar mažiau - neįmanoma būtų valgyti, manau, jei įdėtum visus 500 g.? Nuostabus pyragas! Pirmą kartą kepiau visą normą, dėjau 300 g. Cukraus. Buvo skanu. Vakar dariau iš pusės normos, cukraus dėjau tiek kiek recepte, Pusei normos 250 g. Išėjo dar skaniau.
Mmmmmmm…… Tobulas pyragas! Dėjau ~250g miltų ir 400g cukraus. Ir šokoladą pakeičiau. Į tešlą dėjau 1 plytelę 60% juodą šok. ir 2 plyteles pieniško, o įspaudžiau baltą šokoladą 🙂 Ir gavosi pukiai, visai nepersaldu :)) Dar kepiau ~45 min. Gavosi labai puikiai. Tubula, tiek kvapais tiek išvaizda tiek skoniu. Skanumelis. Šiandien pirmą kartą kepiau.
Sveiki. Gal kas bandėte šį šokoladainį paskaninti rududu? kaip gavosi? Tikrai neatsibosta! Ačiū už jį!! Vesta, knygoje Beata siūlo skaninti Rududu. Tikrai nepagadinsit.. Super pyragas!
Mmmm, skanutis šokoladainis! Tik kiekvienąkart susiduriu su tokia problemėle. Kad ir kiek kartų kepčiau, man jis gaunasi sausas, nors viduje turėtų būti šlapias ir viršus sausas/suskilinėjęs. Pirmą kart gavosi šokoladinis pyragas! Anksčiau kokius 3 kartus kepant vis gaudavosi per sausas, o dabar pagal Beatos receptą pats tas. Tik man asmeniškai nesveikai saldus!!! Cukraus kitą kartą dėčiau puse kiekio, o gal net ir dar mažiau.
Ar šokoladainį reikia kepti plonai skardelėje ar gali būti ir storesnis? Laaabai skaniai atrodo, norėtume su vaikinu išsikepti St Nikolaus proga. Tik iškilo dilema : kokiam kiekiui žmonių paskaičiuoti produktai šiame recepte ? pirmą kartą kepiau, gavosi labai skanus, bet labai šlapias, tad su vyru pagalvojom kad nedakepė. Antrą kartą kepiau, pyliau į didesnę skardą. Tai gavosi dar žalesnis. O galima kepti kaip keksą?
Šiandien iškepiau ir aš šį šokoladainį. Tačiau priešingai nei čia visi nelikau sužavėta šiuo desertu. Taip, jis skanus, viduj drėgnas ir minkštas. Tačiau abejoju ar dar kada jį kepsiu.
Ačiū, Beata, už receptą, puikus pyragas, naudojau paprastą konditerinį šokoladą, vistiek puikus gavosi, tik cukraus man Tavo kepiniuose visad būna daugoka, tai dedu mažiau, bet turbūt pati saldžiai mėgsti:).
Pirmą kartą VIENA PATI kepiau pyragą, nes turėjau Beatos 100% kakavą, pyragas išėjo nuostabus, kakavos net nebedėjau. Būtent tai ko ieškojau, tik aš dėsiu tik paprastą 40% kakavos turintį šokoladą. Išbandžiau ir aš, viskas super! Tik dėjau 200g cukraus ir pilnai užteko. Norėjau paklausti, kepti 180 laipsnių, čia ant feno nustačius, ar paprastai?
Puikus receptas, gavosi iš pirmo karto, nors pyragai ne mano „arkliukas”. Išbandžiau ir šį, ir iš knygos - abu receptus. Nam tik 10 bet man patinka kept.Tai nerielus piragas visa seima norejo dar,tai kepiau antra. Jei sokoladainis „komentuojamas” jau treti metai, tai isties vertas demesio. Siandien ragavau - super, tai ko man reikia. Beata, o ar niekada nebandete is jo pagrindu daryti sudetingesni deserta? Ka turiu mintyje - pvz. ant atvesusio sokoladainio, kepto formelese, uzdeti pvz atvesinta laimo sulciu zele su ananaso gabaliukais, na ar kazka panasaus? Mat as gaminu deserta oficialiai vakarienei, kur yra labai svarbu isvaizda ir rafinuotumas.
Šendien kepiau sokoladaini ir kepiau ilgiau negu recepte nurodyta, bet man jis gavosi kaip kazkoks neiskepes. Vidurys kaip puszalis. Norejau pasiteiraut, kokio dydzio forma naudojat siam pyraguii? Kepiau du kartus. Abu kartus sausas, trupantis. Sveika, Beata. Sakyk, o negalima šokoladainio (daryčiau variantą iš knygos) daryti keksiukų formelėse?
Mmm… jau seiles renkasi 🙂 as visad darau labai paprasta sokoladaini - 200 g sviesto + 200 g. juodojo sokolado (naudoju paprasta karunos arba pergales) istirpinu. dubenyje isplaku 5 kiausinius su stikline cukraus ir 1 saukstu (kupinu) miltu. tada supilu sokolado mase, ismaisau ir i orkaite! 5 peprasti ingridientai, labai greita. Kepu eidama i svecius - greitai viska uzmaisau, o kol kepa speju pasipuost. Traukiu is orkaites ir su visa skardele keliauju i svecius, tad dazniausiai valgom ji dar silta - visi labai megsta. Reikes isbandyti jusu sokoladaini, nors miltu man atrodo daugoka… bet butinai pabandysiu pagardinti sokolado plytelemis ir islaikyt paslepta saldyduve.. jei tik susituresiu..
Noreciau jum padekoti uz receptuka. Konditerijoje man retai kada sekasi. Super receptas! Pastabos:nededu tiek dayug cukraus ir, jei vaišinamieji alergiški, riešutų. Isbandziau recepta, skanu, tikrai skanu, tikgavos toks truputi purokas, ko nesitikejau is sokoladainio - ka neteisingai darau? O jei dėti ne juodąjį, o pienišką šokoladą, gal kas bandėte?
Labai patiko, kartosiu būtinai. Tik įdomu, kodėl pieniško šokolado plytelės neišsilydė. Miela Beata, kepiau jau ne karta sita skanesta, nuostabus 🙂 mano megstamiausias pyragas! Nusipirkau graziu keksiuku formeliu ir noreciau pagal si recepta kepti keksiukus, ar tai imanoma ar geriau negadinti skonio ir kepti formoje?
Sveiki, sita pyraga kepu labai daznai, ji dievina visi kas valgo. O silikonineje (Kaiser) kepimo formoje galima kepti si skanesta? Ar geriau paprastoj,atsegamu sonu? sveiki, gavosi nerealus labai skanu, skaniau nei bet kokiam restorane!! bet nznau kaip jum išeina kepti 30min,mum jis dar liko zalias! manau reikia kepti minimum 40minuciu,kad slapias liktu tik viduriukas o ne visas pyragas, taip skaniau!! Sveiki, kodėl šokoladainis viduje galėjo likti skystas, ka blogai padariau? BŪTINAI PABANDYSIU PASIDARYTI!
Pyrago su kakava ir Rududu receptai
Receptas nr. 1
Ingredientai:
- 150 gramų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų juodojo šokolado
- 200 gramų sviesto
- 50 gramų riešutų (mėgstami)
- 100 gramų karamelės (RUDUDU)
Paruošimo būdas:
- Šokoladą ir sviestą ištirpiname vonelėje.
- Kitame puode kiaušinius sumaišome su cukrumi.
- Šią masę pilame į šokolado, beriame miltus, kakavą. Gerai išmaišome.
- Tešlą pilame į kepimo formą, tačiau ne visą, o tik pusę.
- Tada su konditeriniu švirkštu užpilame po rutuliuką "Rududu" ir pabarstome riešutais.
- Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min.
Skanaus! Autorius: Martyna
Receptas nr. 2
Ingredientai:
- 500 g juodojo šokolado
- 4 kiaušiniai
- 130 g sviesto
- Pusė stiklinės miltų
- 1 valg. š. kakavos
- 1 stiklinė cukraus
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- 1 skardinės „Rududu“ kremo
- 150 g lazdyno riešutų
- 150 g graikinių riešutų
Gaminimas:
- Sviestą kartu su 400 g šokolado ištirpinkite puode ant nedidelės kaitros, nuolat maišydami, kad neprisviltų.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
- Riešutus pakepinkite (didelę saują pakepinę padėkite papuošimui) ir sukapokite.
- Į kiaušinių plakinį supilkite pravėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Išmaišykite.
- Suberkite miltus, kakavą ir kapotus riešutus. Išmaišykite.
- Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą išardomą kepimo formą.
- Ant tešlos išdėliokite gabaliukus „Rududu“ kremo.
- Ant viršaus iškrėskite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių.
- Pyragą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
- Ištirpinkite likusį 100 g šokolado ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago viršų.
- Papuoškite kepintais ir nulukštentais lazdyno riešutais.
Skanaus!
Receptas nr. 3
Ingredientai:
- 2 stiklinės cukraus
- 4 valgomieji šaukštai kakavos
- Šiek tiek margarino
- 4 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- 0.5 vieneto pieno (karamelizuotas „Rududu“, skardinė)
- 5 vienetai sausainių
- 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas:
- Pilkite į puodą pieną, berkite cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, dėkite margariną ir virkite apie 10 minučių, nuolat maišant. Pavirus, leiskite atvėsti.
- Atvėsus suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Supilkite tešlą į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite apie 45 min. 170 laipsnių temperatūroje.
- Po kepimo pyragą atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
- Dėkite „Rududu“ į vandens vonelę ir pakaitinkite, kol suminkštės.
- Suminkštėjus aptepkite juo pyragą, apibarstykite viršų trupintais sausainiais ir patiekite supjaustę gabaliukais.
Skanaus. Autorius: Janina
Receptas nr. 4
Ingredientai:
- Kakava - 4 valgomieji šaukštai su kaupu
- Pienas - 1 stiklinė
- Cukrus - 1 stiklinė
- Miltai - 1 stiklinė
- Kepimo milteliai - 12 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Augalinis aliejus - 0,5 stiklinės
- Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
- Druska - žiupsnelis
- Pyrago viršui papuošti (nebūtina): juodasis šokoladas, skaldyti riešutai / kokoso drožlės / cukraus pudra
Paruošimas:
- Į dubenį pilame pieną, beriame cukrų, išmaišome.
- Dalimis, vis pamaišant, beriame kakavą, gerai išmaišome ir gautą masę padaliname į dvi lygias dalis.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.
- Į dubenį mušame kiaušinius, išplakame, pilame vieną dalį kakavos masės, išplakame, beriame žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų, persijotus miltus, išmaišome.
- Pilame augalinį aliejų, išmaišome.
- Gautą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą arba silikoninę kepimo formą (tada kepimo popieriaus nereikia).
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame pyragą apie 20-30 minučių (kuo pyragas storesnis tuo ilgiau reikia kepti).
- Praėjus laikui išimame pyragą, likusią kakavos masę išplakame, užpilame ant pyrago viršaus ir dar šauname į orkaitę 5-6 minutėms.
- Iškepusį šokoladinį pyragą galima aplieti garų vonelėje tirpintu šokoladu, apibarstyti cukraus pudra, kokoso drožlėmis arba skaldytais riešutais.
Receptas nr. 5 (Varškės pyragas su kakava)
Visai neseniai rodžiau nepaprastą varškės pyragą su grietine ir šokoladinės kakavos tešla ir Jūs tą receptą labai išgyrėte. O šiandien noriu Jums parodyti dar vieną mūsų šeimai labai patiktų varškės pyragą, tik šį kartą su kondensuotu pienu ir ta pačia šokoladine kakava. Paruošimas tikrai nėra sunkus, ingredientų visai nedaug ir jie paprasti, o rezultatas tarsi iš pasakos. Imkite, mėginkite ir išsisaugokite receptą ateičiai.
- Tešla: Sviestą išlydome bei leidžiame kiek atvėsti.
- Tuomet į jį supilame cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį bei šiek tiek paplakame.
- Miltus, kepimo miltelius bei kakavą sumaišome, beriame į plakinį ir minkyti tešlą (jeigu viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridedame miltų).
- Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
- Burokinės tarkos pagalba sutarkuojame pirmąjį tešlos gabaliuką bei gražiai paskirstome ant dugno.
- Pilame varškės masę bei ant viršaus paskirstome antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
- Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 45-50 minučių.
- Ištraukiame iš orkaitės bei leidžiame visiškai atvėsti.
- Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame.
- Kakavą sumaišome su miltais.
- Sudedame miltus, sumaišome.
- Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min.
- Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs.
- Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą.
Jei šokoladainis „komentuojamas” jau treti metai, tai išties vertas dėmesio. Siandien ragavau - super, tai ko man reikia. BŪTINAI PABANDYSIU PASIDARYTI!
Ingredientas | Receptas 1 | Receptas 2 | Receptas 3 | Receptas 4 |
---|---|---|---|---|
Cukrus | 150 g | 1 stiklinė | 2 stiklinės | 1 stiklinė |
Kakava | 2 valg. š. | 1 valg. š. | 4 valg. š. | 4 valg. š. |
Kiaušiniai | 3 vnt. | 4 vnt. | 4 vnt. | 2 vnt. |
Miltai | 150 g | Pusė stiklinės | 3 stiklinės | 1 stiklinė |
Šokoladas | 200 g | 500 g | - | - |
Sviestas | 200 g | 130 g | Šiek tiek margarino | - |
Rududu | 100 g | 1 skardinė | 0.5 skardinės | - |
Pienas | - | - | 1 stiklinė | 1 stiklinė |