pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakuto Blauzdelių Receptai: Atraskite Naujus Skonius

Kalakutiena yra dietinė ir skani mėsa. Iš jos gaminami labai skanūs patiekalai. Palepinkite save ir savo šeimą skaniais pietumis ar vakariene! Kalakuto blauzdelės - tai dažnai nuvertintas mėsos gabalas, kuris, tinkamai paruoštas, gali tapti tikru delikatesu. Jos ne tik pigesnės už kitas kalakutienos dalis, bet ir pasižymi sodriu, intensyviu skoniu.

Šiame straipsnyje aptarsime 3 nepaprastus receptus, kurie padės jums atrasti kalakuto blauzdelių skonį iš naujo, pradedant nuo paprastų, kasdienių patiekalų ir baigiant sudėtingesniais, šventiniais variantais. Aptarsime, kaip teisingai paruošti blauzdeles, kokius prieskonius naudoti ir kaip pasiekti, kad mėsa tiesiog kristų nuo kaulo. Taip pat atkreipsime dėmesį į tai, kaip išvengti dažniausių klaidų, gaminant kalakuto blauzdeles, ir kaip pritaikyti receptus pagal savo asmeninius skonius ir poreikius.

Prieš pradėdami, verta paminėti, kad kalakuto blauzdelės reikalauja šiek tiek daugiau kantrybės ir ilgesnio gaminimo laiko, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų.

1. Troškintos kalakuto blauzdelės pomidorų padaže

Šis receptas - puikus pasirinkimas kasdieniam pietų stalui. Troškintos kalakuto blauzdelės pomidorų padaže yra paprastas, bet labai skanus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie ieško sotaus, šildančio ir lengvai pagaminamo patiekalo. Be to, jis puikiai dera su įvairiais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė, ryžiai ar netgi polenta.

Ingredientai:

  • 4 kalakuto blauzdelės
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 skardinė (400g) smulkintų pomidorų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 stiklinė vištienos sultinio
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1/2 šaukštelio džiovinto baziliko
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Blauzdelių paruošimas: Kalakuto blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska ir pipirais.
  2. Apkepimas: Dideliame puode arba troškintuve įkaitinkite aliejų. Apkepti blauzdeles iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite blauzdeles iš puodo ir atidėkite į šalį.
  3. Daržovių kepimas: Į tą patį puodą suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrus. Sudėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar apie minutę, kol pasklis aromatas.
  4. Padažo gaminimas: Į puodą su daržovėmis supilkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, vištienos sultinį, raudonėlį ir baziliką. Išmaišykite ir užvirkite.
  5. Troškinimas: Į puodą sudėkite apkeptas kalakuto blauzdeles. Uždenkite puodą ir sumažinkite ugnį iki minimalios. Troškinkite blauzdeles apie 2-2,5 valandos arba kol mėsa taps labai minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
  6. Patiekimas: Patiekite troškintas kalakuto blauzdeles karštas, su pasirinktu garnyru.

Patarimai:

  • Norėdami intensyvesnio skonio, galite į padažą įdėti šiek tiek raudono vyno.
  • Jei norite tirštesnio padažo, galite įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo, sumaišyto su vandeniu.
  • Prieš patiekdami, galite apibarstyti patiekalą šviežiais kapotais petražolėmis.

2. Kalakuto blauzdelės, keptos orkaitėje su bulvėmis ir morkomis

Šis receptas - puikus pasirinkimas savaitgalio pietums ar vakarienei. Keptos kalakuto blauzdelės su bulvėmis ir morkomis yra sotus, maistingas ir labai skanus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Šis receptas yra gana universalus, nes galite lengvai pritaikyti daržovių pasirinkimą pagal savo skonį ir sezoną. Be to, kepimas orkaitėje leidžia mėsai tolygiai iškepti ir išlaikyti sultingumą.

Ingredientai:

  • 4 kalakuto blauzdelės
  • 1 kg bulvių, nuluptų ir supjaustytų stambiais gabalėliais
  • 4 morkos, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas ketvirčiais
  • 4 skiltelės česnako, nesmulkintos, tik sutraiškytos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1/2 šaukštelio džiovinto rozmarino
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Blauzdelių paruošimas: Kalakuto blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir rozmarinais.
  2. Daržovių paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, morkas ir svogūnus su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  3. Kepimas: Į kepimo skardą sudėkite daržoves, o ant viršaus - kalakuto blauzdeles. Tarp blauzdelių įdėkite sutraiškytas česnako skilteles.
  4. Kepimas orkaitėje: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite blauzdeles ir daržoves apie 1,5-2 valandas arba kol mėsa taps minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo, o daržovės bus iškepusios ir švelniai apskrudusios. Kepimo metu, kas 30 minučių, apšlakstykite blauzdeles susidariusiomis sultimis, kad jos išliktų sultingos.
  5. Patiekimas: Patiekite keptas kalakuto blauzdeles su bulvėmis ir morkomis karštas.

Patarimai:

  • Jei norite, galite įdėti ir kitų daržovių, tokių kaip pastarnokai, salierų šaknys ar ropės.
  • Norėdami, kad blauzdelės būtų dar sultingesnės, prieš kepdami galite jas įtrinti šlakeliu citrinos sulčių.
  • Jei mėsa pradeda per greitai ruduoti, uždenkite kepimo skardą folija.

3. Kalakuto blauzdelės, marinuotos ir keptos ant grilio

Šis receptas - puikus pasirinkimas vasaros vakarams, kai norisi kažko ypatingo ir skanaus. Grilyje keptos kalakuto blauzdelės yra puikus būdas išnaudoti šią mėsos dalį, suteikiant jai dūminio skonio ir traškios odelės. Marinavimas yra būtinas žingsnis, norint, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga. Šis receptas tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems grilio meistrams.

Ingredientai:

  • 4 kalakuto blauzdelės

Marinatas:

  • 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės sojos padažo
  • 2 šaukštai medaus arba klevų sirupo
  • 2 šaukštai obuolių acto
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 šaukštelis imbiero, smulkiai tarkuoto
  • 1/2 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtinai)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Marinato paruošimas: Dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus. Gerai išmaišykite.
  2. Blauzdelių marinavimas: Kalakuto blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite blauzdeles į marinato dubenį ir gerai apvoliokite, kad marinatas tolygiai padengtų mėsą. Uždenkite dubenį ir padėkite į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 4 valandas, o geriausia - per naktį.
  3. Kepimas ant grilio: Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Išimkite blauzdeles iš marinato (marinato neišpilkite, jį galėsite panaudoti kepimo metu). Dėkite blauzdeles ant grilio ir kepkite apie 30-40 minučių, reguliariai vartant, kol mėsa taps minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo. Kepimo metu, kas 10 minučių, aptepkite blauzdeles likusiu marinatu, kad jos būtų sultingos ir glazūruotos.
  4. Patiekimas: Patiekite keptas ant grilio kalakuto blauzdeles karštas, su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, šviežiomis salotomis, keptomis daržovėmis ar bulvių salotomis.

Patarimai:

  • Jei neturite grilio, galite kepti blauzdeles orkaitėje, naudojant grilio funkciją.
  • Marinatas gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį. Galite įdėti daugiau ar mažiau aitriosios paprikos, naudoti skirtingus prieskonius ar žoleles.
  • Prieš kepdami, galite padaryti kelis įpjovimus blauzdelių odoje, kad marinatas geriau įsigertų į mėsą.

Bendri patarimai, gaminant kalakuto blauzdeles:

  • Atšildymas: Jei naudojate šaldytas blauzdeles, atšildykite jas lėtai, šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi.
  • Marinatavimas: Marinavimas ne tik suteikia mėsai skonio, bet ir padeda suminkštinti ją. Kuo ilgiau marinuosite, tuo mėsa bus minkštesnė.
  • Temperatūra: Stebėkite mėsos vidaus temperatūrą, naudodami mėsos termometrą. Kalakuto blauzdelės laikomos iškepusiomis, kai vidaus temperatūra pasiekia 82°C.
  • Poilsis: Prieš pjaustydami, leiskite iškeptoms blauzdelėms pailsėti apie 10-15 minučių. Tai padės sultims pasiskirstyti tolygiai ir mėsa bus sultingesnė.

Dažniausios klaidos ir kaip jų išvengti:

  • Per trumpas gaminimo laikas: Kalakuto blauzdelės reikalauja ilgesnio gaminimo laiko, kad mėsa taptų minkšta. Būkite kantrūs ir leiskite mėsai troškintis arba kepti pakankamai ilgai.
  • Per aukšta temperatūra: Per aukšta temperatūra gali lemti, kad mėsa išsausės. Gaminkite ant vidutinės arba žemos ugnies, kad mėsa išliktų sultinga.
  • Nepakankamas marinavimas: Jei nemarinuojate blauzdelių, jos gali būti sausos ir beskonės. Marinuokite blauzdeles bent 4 valandas, o geriausia - per naktį.
  • Per didelis prieskonių kiekis: Nors prieskoniai suteikia skonio, per didelis jų kiekis gali užgožti natūralų mėsos skonį. Naudokite prieskonius saikingai.

Kalakuto blauzdelės - tai universalus produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose. Išbandykite šiuos receptus ir atraskite naujus kalakuto blauzdelių skonius! Eksperimentuokite su prieskoniais, daržovėmis ir gaminimo būdais, kad sukurtumėte savo firminį kalakuto blauzdelių patiekalą.

Gaminimo būdas gana paprastas, mėsa turi būti marinuota ir kepta orkaitėje. Marinavimui galite naudoti bet kokių prieskonių ir žolelių pagal skonį. Kalakutiena yra sultinga, bet kartu ir dietinė. Kaip garnyrą paruoškite daržoves.

Kalakuto blauzdelių receptas orkaitėje:

  1. Paruoškite ingredientus.
  2. Kalakutienos blauzdeles gerai nuplaukite, išskinkite mažas plunksnas, jei jų liko, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir pipirus, paukštienos prieskonius ir garstyčių sėklas, viską išmaišykite ir tolygiai paskirstykite per visą paukščio paviršių.
  4. Dubenį su blauzdelėmis atsargiai apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, o geriausia - nakčiai.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, dviem valandoms išsiunčiame į ją blauzdeles su nuluptomis daržovėmis rankovėje.
  6. Baigiant kepti, perpjaukite rankovę, kad blauzdos pasidengtų auksine plutele. Palikite jas taip kepti dar 10-20 minučių.
  7. Paruoštas blauzdeles perkelkite į lėkštę ir papuoškite daržovėmis. Patiekite patiekalą karštą. Skanaus!

Kitas kalakuto blauzdelių receptas orkaitėje:

Orkaitėje keptos kalakutų blauzdelės

Reikės:

  • 4 kalakutų blauzdelių be sanario
  • 2 a. š. Kajeno paprikų
  • 2 a. š. maltos raudonosios rūkytos paprikos
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 4-5 šakelių šviežio čiobrelio
  • 1-2 šakelių šviežio rozmarino
  • 1-1,5 l vištienos sultinio
  • 1 galvutės česnako
  • 4-5 morkų

Kalakutų blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Apkrudintas blauzdeles dėkite į kepimo indą, išdėliokite čiobrelio, rozmarino šakeles ir supilkite vištienos sultinį (jis turi apsemti blauzdeles iki pusės). Uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Tuomet nuimkite foliją, sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių, sudėkite nuluptas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite 1 val. Palikite pastovėti apie 10-15 min.