Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Bet neseniai įsigytas stiklainis labai nuvylė, jau etiketė pasirodė kitokia, o supylus padažą į puodą, nemaloniai nustebau trintais pomidorais net nekvepėjo, saulėje džiovintų įtariu ten taip pat nebuvo Atrodė, kad ten tiesiog konservuoti smulkinti pomidorai su prieskoniais.
Kalbant apie tankį, reikia rasti aukso vidurkį labai tankiai užpildyta dešra gali sprogti aukštoje temperatūroje, o jei tankis yra nepakankamas, susidarys tuštumos.
Apibarstyti druska, pipirais, miltais, paminkyti, kad gerai viskas pasiskirstytų ir apkepinti keptuvėje ar puode su nesvylančiu dugnu ir sandariu dangčiu nes po to reiks apie valandą troškinti , įpylus šlakelį aliejaus.