pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Panaudoti Virtą Vištieną - Kūrybiškos ir Skanių Receptų Idėjos

Salotos su virta vištiena

Gražiau vaizdas už lango su nuostabiai baltos žiemos vaizdais ar tokios spalvotos salotos lėkštėje?

Manau, šiandien man labiau patinka spalvos! 😃 Todėl, kai visko yra po ranka ir po truputį, galima pasigaminti salotas, kurios tikrai džiugins akį ir skrandį! 😉

Jei ir Jums iškyla problemų ne tik su pietų idėjomis, bet ir vaizdu už lango – improvizuokit! Ir nudžiuginkit save!

Prireiks tik šiek laiko ir reikiamų ingredientų. O juos galite rinktis pagal savo šaldytuvo turinį. Viskas labai paprasta, bet vis dar taip pat skanu.

Recepto paruošimas

1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.

2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.

3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.

4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.

5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.

6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.

7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.

8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.

9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.

10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.

11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.

12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.

13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.

14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.

Ingredientai

100 g Iceberg salotų ( arba pagal norus )
100 g špinatų
200 g virtos vištienos ( arba pagal norus )
100 g pomidorų
1 ilgavaisis agurkas ( arba 2 trumpavaisiai )
100 g fetos
50 g kepintų saulėgrąžų ( arba pagal norus )
30 g sezamo sėklų ( arba pagal norus )
aliejaus
druskos ir pipirų

- Iceberg salotas ir špinatus nuplaukite.
- Salotas supjaustykite ar suplėšykite rankomis.
- Pasiruoškite dvi gilias lėkštes ir ten sudėkite salotas bei špinatus.
- Virtą vištieną, agurką ir pomidorus supjaustykite ir išdėliokite lėkštėse.
- Saulėgrąžas ir sezamo sėklas šiek tiek apkepinkite keptuvėje ir apibarstykite salotas.
- Fetos sūrį supjaustykite ar sutrupinkite rankomis ir taip pat apibarstykite salotas.
- Paruoštas salotas apšlakstykite aliejumi bei pagardinkite žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
- Skanaus!

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Pyragėliai su vištiena

Dar vienas tetos Halinos receptas, turėjęs būti prijungtas prie "Vištienos buljono" recepto, bet rašau atskirai, kadangi "Pyragėliai su vištiena", tai tik vienas iš daugelio būdų, kur galima panaudoti virtos vištos mėsą.
Aš tokia "protinga", norėjau iš visos 1,8 kg vištos pyragėlių prikepti. Įdaro buvo tiek daug, jog kepiau 4 dienas po 8 pyragėlius, ir dar aš čia nepriskaičiuoju tų kelių MB milžiniškų įdaro ragavimų.
Taigi, jeigu Jūsų šeimoje mažiau negu 16 asmenų, gal Jums užteks tik 1/4 ar 1/2 vištos įdarui pasigaminti? Na, o aš pateikiu savo pilną 32 pyragėlių receptą.
Kadangi man buvo perdaug darbo per vieną dieną išvirti sriubą, išminkyti tešlą ir išsikepti pyragėlių, tai aš kepiau iš pirktinės kelių rūšių tešlos: sluoksniuotos ir kruasanų. Uoliausiems kulinarams pateikiu paprastutį kruasanų tešlos receptą įrašo apačioje, bet reik tešlą ruošti dieną prieš kepant.
Pirktinės tešlos pakuotėje tikriausia bus parašyta, jog kepti reikia 205°C (400°F) orkaitėje 15 min. Tačiau mūsų pyragėliai juk yra su įdaru, ir mums reikia, kad jie paviršiuje nesudegtų, bet gerai įšiltų iki pat vidaus. Todėl mes kepsime 175°C (350°F) orkaitėje 25-30 min. Susitarėm?

Paruošimui reikia turėti kepimo skardą, uždengtą kepimui skirtu popieriumi, ir keptuvę.
Produktai:

  • 1 virta višta (1,5-1,8 kg), receptas čia
  • 2-3 virtos morkos iš to pačio buljono
  • 3 valg. Š. aliejaus
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 kuokštas petražolių - nebūtinai
  • 2 arb. š. čiobrelio ar kitų žolelių
  • 4 pirktiniai pakeliai tešlos po 230 g: skaniausia yra kruasanų tešla, bet tinka ir sluoksniuota