pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepti Kalakuto Petukai: Skanūs Receptai Jūsų Stalui

Kalakutiena - puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam maistui. Ši mėsa yra liesa, lengvai virškinama ir turtinga baltymų. Pateikiame keletą receptų, kaip skaniai paruošti kalakuto petukus ir kitus kalakutienos patiekalus.

Kalakutienos Faršo Vyniotinis

Šis vyniotinis - puikus būdas nustebinti savo šeimą ir svečius.

Ingredientai:

  • 400 g kalakutienos faršo
  • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 200 g grybų (miško arba pievagrybių)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas majonezo
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 arb. šaukšt. Santa Marios miško prieskonių mišinio
  • 1 svogūnas
  • 1 arb. šaukšt. saldžios džiovintos paprikos

Gaminimas:

Svogūną supjaustyti ir pakepinti aliejuje su grybais (jei naudojate šviežius, pabarstyti druska). Faršą sumaišyti su majonezu, krakmolu, vienu kiaušiniu, prieskoniais (Forest). Sudėti apkepintus grybus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą šiek tiek iškočioti, dėti ant miltais pabarstytos maistinės plėvelės. Ant viršaus tolygiai paskirstyti faršą (kraštus palikti tuščius) ir apibarstyti saldžiąja paprika. Vyniotinį suvynioti į plėvelę ir atsargiai perkelti į skardą, plėvelę nuimti. Aptepti išplaktu kiaušiniu, subadyti šakute ir apibarstyti sezamu, kmynais arba kanapių sėklomis. Kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje 30 min.

Kalakuto Kepenėlių Paštetas su Alyvuogėmis

Šis paštetas - puikus užkandis prie duonos ar skrebučių.

Ingredientai:

  • 500 g kepenėlių
  • 50 g šalto rūkymo šoninės
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • šaukštelis čiobrelių
  • šaukštelis česnako granulių (jos labiau tinka nei česnakas)
  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto
  • druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kepenėles pamirkyti vandenyje ir tik tada virti apie 20-30 min. kartu su rūkyta šonine. Į vandenį įdėti kvepiančių pipirų ir lauro lapų. Išvirusias kepenėles sumalti kartu su šonine. Keptuvėje svieste apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, pabaigoje suberti čiobrelius ir česnaką. Viską sukrėsti į maltas kepenėles, įpilti pusę stiklinės sultinio, kuriame virė kepenėlės, ir labai gerai išplakti (aš maišiau su elektriniu virtuviniu kombainu). Įdėti pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodų pipirų. Plaktuvu susmulkinti alyvuoges, jas išsukti su alyvuogių aliejumi, sukrėsti į paštetą ir viską dar kartą gerai išsukti. Alyvuogės suteikia kepenėlėms labai gerą prieskonį.

Kalakutienos Krūtinėlės - Kalmarų Maltinukai troškinti Pomidorų Padaže ir Baltame Vyne

Šis patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 500g Kalakutienos krūtinėlės
  • 200g kalmarų filė
  • 1 svogūnas
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
  • 5 pomidorai (galima ir konservuotus naudoti savose sultyse)
  • 200 ml balto sauso vyno
  • 10 žalių alyvuogių
  • Truputis miltų maltinukams apvolioti
  • Druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kalakutienos krūtinėlę ir kalmarus sumalame. Į gautą masę dedame kubeliais supjaustytus česnakus (2 skilteles), svogūnus ir kaparėlius, druską, pipirus. Suformuojame maltinukus ir juos paniruojame miltuose. Paruoštus maltinukus apkepame gilioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, česnaku ir prieskoniais. Kai maltinukai apkepa, pilame baltą vyną ir nuluptus smulkiai supjaustytus pomidorus, maltinukus troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min. Patiekiame su bulvių koše.

Kalakutienos Liulia Kebabas

Liulia kebabas - puikus pasirinkimas grilio vakarėliui.

Ingredientai:

  • 1 kg kalakutienos blauzdelių mėsos
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 valg. šaukštas krakmolo
  • 1 pundelis krapų
  • 1 pundelis petražolių
  • Druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Mėsą sumalti, sudėti sutarkuotą svogūną ir išspaustą česnaką, druskos ir pipirų. Gauta faršą gerai išmušti, kad neliktų oro tarpų. Pabaigoje sudėti smulkiai sukapotus krapus ir petražoles. Tarp rankų sumušti delno didžio faršą ir į vidurį įdėti pagaliuką. Gerai viską suspausti, suformuojant pailgą dešrelę. Šiek tiek apšlakstyti liulia kebabus alyvuogių aliejumi. Dėti ant grotelių ir kepti grilyje apie 15 min. 200 C temperatūroje. Patiekti su daržovėmis ar/ir ryžiais.

Tortilija su Kalakutiena ir Pomidorais

Greitas ir skanus patiekalas, tinkantis pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 6 tortilijos lakštai
  • 3 pomidorai
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 50 g tarkuoto "Džiugo" sūrio
  • 2-3 šaukštai majonezo
  • pundelis petražolių
  • pundelis krapų
  • pundelis laiškinio česnako
  • šakelė šviežio baziliko
  • pagal skonį druskos, juodų maltų pipirų ir čili pipirų

Gaminimas:

Kalakutienos faršą pakepti su česnaku ir susmulkintais svogūnais. Kai faršas bus iškepęs, sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus ir susmulkintas prieskonines žoleles. Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti tik kelias minutes, kad pomidorai per daug nesuminkštėtų. Paruoštą faršą sudėti ant tortilijos lakštų, uždėti šaukštelį majonezo, pabarstyti sūriu ir užlenkti. Kiekvieną tortiliją suvynioti į foliją ir kepti grilio režime 15 min. 200C temperatūroje.

Kepti Kalakutienos Gabaliukai

Greitas ir paprastas būdas paruošti kalakutieną.

Ingredientai:

  • Kalakutienos filė
  • Prieskoniai
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 šaukštas krakmolo
  • Paukštienos prieskoniai
  • Aliejus

Gaminimas:

Kalakutienos filė supjaustome gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir paliekame marinuotis. Du šaukštus miltų, vieną krakmolo sumaišome ir įberiame paukštienos prieskonių. Kalakutienos gabaliukus apvoliojame miltų mišinyje ir kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiama su daržovėmis ir bulvių koše ar ryžiais.

Kalakutienos Keksiukai su Glazūra

Originalus ir skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek šventėms.

Ingredientai:

  • 500 g maltos kalakutienos
  • 100 g morkų
  • kiaušinis + trynys
  • 50 g šaltai rūkytos šoninės
  • Svogūnas
  • 50 ml majonezo
  • džiūvėsėlių
  • kalakutienos prieskonių
  • kelios skiltelės česnako
  • druska, pipirai

Glazūrai:

  • šaukštas sojos
  • 3 šaukštai aliejaus
  • šaukštas grūdėtų garstyčių
  • šaukštas pomidorų padažo
  • šaukštas medaus

Gaminimas:

Morkas sutarkuoti, kad gautųsi tarkių masė kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiūvėsėliais, majonezu, druska ir pipirais, įspausti česnako. Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles, pateptas aliejumi. Pasiruošti glazūrą: šaukštas sojos, 3 šaukštai aliejaus, šaukštas grūdėtų garstyčių, šaukštas pomidorų padažo, šaukštas medaus. Aptepame keksiukus ir kepame 180C temperatūroje 30 minučių.

Kiniškas Kalakutienos Troškinys

Azijos įkvėptas patiekalas, puikiai tinkantis su ryžiais.

Ingredientai:

  • 400-500 g kalakutienos filė
  • 1 didelė paprika
  • 1-2 svogūno galvutės
  • 100-200 g pievagrybių
  • Rudojo ispaniško acto
  • 1 šaukšto medaus
  • 2 skiltelės česnako skiltelės
  • alyvuogių aliejus

Gaminimas:

Supjaustytą juostelėmis kalakuto filė pakepinti aliejuje, sudėti juotelėmis supjaustytas daržoves. Pakepinti. Tada dėti medų ir actą pagal skonį. Patiekti su ryžiais.

Kalakutiena su Vaisiais

Saldžiarūgštis patiekalas, primenantis Rytus.

Ingredientai:

  • ~500-700 g kalakutienos krūtinėlės
  • vieno poro
  • konservuotų mangų skardinė (250 g)
  • 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 7 valgomieji šaukštai sirupo nuo konservuotų mangų
  • šiek tiek acto (geriau balzamiko ar pan.)
  • druskos, pipirų, malto imbiero, šaukšto miltų, 50 ml vandens

Gaminimas:

Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis. Pasidarome marinatą kalakutienai: sumaišome 2 šaukštus medaus, su 5 šaukštais sojos padažo ir 7 šaukštais mangų sirupo. Sudedame į marinatą kalakutieną ir paliekame 30 min pasimarinuoti. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, ir sudedame nusausintą kalakutieną ir kepame ją kol gražiai apskrunda. Tuomet sumažiname ugnį ir sudedame pjaustytus porus ir leidžiame pasitroškinti. Į likusį marinatą įpilame 50 ml vandens, šlakelį acto ir supilame į keptuvę, įdedame šaukštą miltų, ir stambiai pjaustytus mangus, viską pasūdome, šiek tiek įberiam pipirų ir apie 2 arbatinius šaukštelius malto imbiero, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 15 min. Tiekiame su ryžiais.

Marinuota Kalakuto Krūtinėlė

Puikus pasirinkimas kepti orkaitėje, keptuvėje ar kepsninėje.

Ingredientai:

  • Kalakuto krūtinėlės
  • šaukšto medaus
  • šaukšto garstyčių
  • šaukšto aliejaus
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 skiltelių česnako
  • galima įberti kalakutienos prieskonių

Gaminimas:

Česnaką susmulkiname peiliu, kad "nepabėgtų" sultys spaudžiant, viską sumaišome ir gerai išsukame. Kalakuto krūtinėlę pjaustome norimo dydžio kepsniais, dedame indan ir apipilame marinatu. Laikome parą, galima ir ilgiau. Jei bandysit didelį gabalą, laikyti teks ilgiau. Reikėtų bent porą kartų apversti mėsą inde. Kepti galima orkaitėje, keptuvėje, kepsninėje.

Salotos su Kalakutiena ir Persikais

Gaivus ir lengvas patiekalas.

Ingredientai:

  • Persikų sirupe ir bazilikų aliejuje troškinta kalakutiena su pipirais
  • kiniška salota
  • žalioji cukinija
  • agurkas
  • raudonasis svogūnas
  • pomidoras
  • avokadas
  • bazilikas
  • konservuoti persikai
  • migdolai

Gaminimas:

Visus ingredientus sumaišyti.

Įdaryti Kalakutienos Kepsneliai

Sotus ir skanus patiekalas.

Ingredientai:

  • Kalakutienos krutinėlės
  • džiovintų grybų (tinka ir pievagrybiai)
  • svogūno
  • fermentinio sūrio
  • majonezo
  • šiek tiek miltų ir prieskonių

Gaminimas:

Iš krūtinėlės išsipjaunam norimo dydžio kepsnelius (vienam patiekalui reiks dviejų vienodo dydžio gabaliukų (orientuotis į vištienos krūtinėlės dydį), juos išmušame, pabarstome prieskoniais, ištepame majonezu ir paliekame, kol paruošime įdarą. Įdaras: grybus jei reik apverdame ir apkepame kartu su svogūnais, įdedame druskos, atvėsiname ir sudedame tarkuotą sūrį. Kepsniuko gabaliuką dedame ant miltų, ant kepsniuko dedame įdarą, ir ant viršaus uždedame kitą paruoštą kepsniuką, apibarstome miltais. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, gražiai perkeliame jau suformuotą kepsnį į keptuvę ir kepame uždengtoje keptuvėje kol paskrus, atsargiai apverčiame ir toliau kepame. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis ir/ar mėgstamu garnyru.

Paprasčiausias Receptas Šašlykams

Greitas ir skanus būdas pasigaminti šašlykus.

Ingredientai:

  • Kalakutienos filė
  • svogūno galvutės
  • česnako galvutės
  • pipiriukų
  • druskytės
  • Hellmanns majonezo
  • garstyčių

Gaminimas:

Kalakutienos filė supjaustome gabaliukais, svogūno galvutes pjaustome griežinėliais, išspaudžiame keletą česnako galvučių, pipiriukų, druskytės, Hellmanns majonezo(nes tik jį visuomet naudoju), garstyčių nepabijoti įdėti, nepagadins skonio, ir per 5-6 val. galime jau lepintis šašlykais.

Kalakutienos Troškinys su Žaliąja Citrina

Lengvas ir gaivus troškinys.

Ingredientai:

  • 500 g kalakutienos filė
  • 2 žaliųjų citrinų sulčių
  • svogūno
  • vidutinio dydžio cukinijos
  • saujos pievagrybių
  • 100 g grietinės arba grietinėlės
  • pusantro puodelio daržovių sultinio
  • alyvuogių aliejaus
  • saujos petražolių
  • druskos bei maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Kalakutieną supjaustykite plonomis juostelėmis, cukinijas ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir išspauskite citrinos sultis. Kalakutienos juosteles apkepinkite keptuvėje aliejuje, išimkite ir pabarstykite prieskoniais. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, cukinijas, pievagrybius ir pabarstykite prieskoniais. Užviriname sultinį kartu su citrinos sultimis, sudėkite mėsą, daržoves ir patroškiname 15 minučių. Tada įpilkite grietinę, sudėkite petražoles ir viską gerai išmaišykite. Šį troškinį galima valgyti kartu su ryžiais.

Troškinti Kalakutienos Kukuliai

Sotus ir skanus patiekalas su kreminiu padažu.

Ingredientai:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 1 puodelio maltų džiūvėsėlių
  • tarkuotos morkos
  • smulkinto svogūno
  • 2 kiaušinių
  • ketvirtadalio stiklinės pieno
  • 3 česnako skiltelių
  • pusės šaukštelio druskos ir žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Padažui:

  • pusės stiklinės grietinėlės
  • pusės stiklinės daržovių arba vištienos sultinio
  • 50 gramų špinatų
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio pomidorų padažo
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  • 3 valgomųjų šaukštų sviesto
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kalakutienos faršą, kiaušinius, svogūną, sutarkuotą morką ir prieskonius. Įberkite džiūvėsėlių tiek, kad būtų lengva drėgnomis rankomis suformuoti kukulius. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų pakepinkite kalakutienos kukulius po maždaug 5 minutes. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir maišydami mentele pakepiname miltus maždaug 30 sekundžių arba kol susimaišys su sviestu. Tada supilkite grietinėlę, sultinį, kai šie įšils, suberkite špinatus, garstyčias, pomidorų padažą ir druskos bei pipirų pagal savo skonį. Sumažinkite ugnį, sudėkite paruoštus kalakutienos kukulius ir troškinkite maždaug 15 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru!

Traškūs Takai su Kalakutiena

Puikus užkandis vakarėliui.

Ingredientai:

  • 450 g kalakutienos faršo
  • 12 tortilijų
  • skardinės konservuotų pomidorų
  • svogūno
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • česnako miltelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • maltų kuminų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • salotų mišinio
  • 250 g pomidorų
  • grietinės ar mėgstamo padažo

Gaminimas:

Pomidorus panardinkite minutei į karštą vandenį, išėmę perliekite šaltu vandeniu, tuomet nulupkite odeles ir sutrinkite. Svogūną ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite faršą, suberkit prieskonius ir maišydami pakepkite, kol faršas gražiai apskrus. Supilkite trintus pomidorus, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10-15 min, kol pomidorų sultys beveik išgaruos. Tortilijas pašildykite švarioje keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje. Ant kiekvienos tortilijos dėkite šiek tiek kalakutienos faršo, salotų, pomidorų ir pagardinkite mėgstamu padažu ar grietine.