pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trupininis Pyragas su Ledais: Receptas

Švelniai rūgštūs vaisiai, sviestinės tešlos trupinių sluoksnis ir šaltas ledų rutuliukas sukuria skonio harmoniją, kuri primena saulėtas vasaros popietes ir močiutės virtuvę.

Tai desertų klasika su šiuolaikiniu prieskoniu! Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Trupininis pyragas su abrikosais ir ledais

Porcijos: 4-6 asmenims
Gaminimas: 15 min.
Kepimas: 15 min.

Ingredientai:

  • 6-8 abrikosai
  • 100 g sviesto pyragui + 25 g formai patepti
  • 50 g rudojo cukraus pyragui + 50 g rudojo cukraus vaisiams
  • 130 g miltų
  • Vanilinių ledų

Gaminimo eiga:

  1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite žiupsniu cukraus.
  2. Išimkite abrikosų kauliukus. Supjaustykite abrikosus ir permaišykite su cukrumi skirtu vaisiams. Sudėkite abrikosus į formą.
  3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 50 g cukraus ir miltus.
  4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant abrikosų.
  5. Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 15 minučių, viršus turi būti gražiai apskrudęs.
  6. Patiekite su vaniliniais ledais.

Obuolių pyragėliai su ledais

Kviečiu išsikepti obuolių pyragėlius, kurių gaminimui sugaišite nedaug laiko ir skirsite minimaliai pastangų, bet rezultatas, tikiu, nudžiugins. Jie puikiai tinka draugams pavaišinti tiek namuose, tiek gamtoje.

Tai ne tradicinis gabalėliais pjaustomas pyragas, todėl patogiausia kepimui naudoti mažus indelius (ramekinus) ir patiekti pyragėlius porcijomis. Jei kepimui tinkamų mažų indelių neturite, galite gaminti keliuose didesniuose indeliuose ar viename inde ir pyragą į lėkštes tiekti šaukštu. Bus ne taip išvaizdu, bet ne mažiau skanu.

Siekiant skonio harmonijos labai rekomenduoju valgyti šiuos pyragėlius ar pyragą su ledais.

Ingredientai:

  • Obuoliai
  • Vanilės pasta arba vanilinis cukrus
  • Rudasis cukrus
  • Šaltas sviestas

Gaminimo eiga:

  1. Nuskuskite ir nedideliais kubeliais supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su vanilės pasta ar vaniliniu cukrumi ir ruduoju cukrumi.
  2. Į juos įtarkuokite ar smulkiai įpjaustykite šaltą sviestą.
  3. Obuolius apibarstykite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Šokoladinis pyragas su ledais

Kai už lango trūksta speigo ir baltos spalvos, nesvarbu, kad ne vasara, galima iš šaldytuvo traukti ledus. Dar geriau - derinti juos su sunkesniais, sodraus skonio pyragais, itin tinka šokoladiniai ar kepti su vaisiais, uogomis.

O ledus rinkitės tokius, kokius labiausiai mėgstate, nors dažniausiai su pyragais derinami vaniliniai. Toks desertas nepadarys gėdos ir sutinkant Naujuosius metus!

Ingredientai:

  • Sviestas
  • Cukrus (baltas ir rudas)
  • Kiaušiniai
  • Raudonas vynas
  • Vanilės ekstraktas
  • Miltai
  • Kakava
  • Kepimo milteliai
  • Cinamonas
  • Druska
  • Ledai arba maskarponės kremas

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Apvalios kepimo formos (geriausia - nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Tada sudėkite kiaušinį, trynį, vėl gerai išsukite. Supilkite raudonąjį vyną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Nieko tokio, jei masė nebus homogeniška.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, o tada suberkite į skystąją masę. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
  4. Supilkite gautą masę į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 25-30 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas (pyrago viršus bus kiek blizgus).
  5. Kiek atvėsinkite formoje (apie 10 min.), o tada atsargiai iš jos išimkite ir galutinai atvėsinkite. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
  6. Patiekite su ledais arba pasiruoštu maskarponės kremu.

Burokėlių pyragas su ledais

Ingredientai:

  • Kepti arba virti burokėliai
  • Šokoladas
  • Kava
  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Kakava
  • Vaniliniai ledai (patiekimui)

Gaminimo eiga:

  1. Keptus (arba virtus) burokėlius sutrinkite elektriniu trintuvu, nebūtina, kad jie virstų vientisa tyre, šiek tiek rupumo gali likti.
  2. Į prikaistuvį sulaužykite šokoladą ir ant silpnos ugnies ar virš garų išlydykite. Tada supilkite karštą kavą, supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Leiskite pravėsti.
  3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, tada į juos supilkite šokolado-sviesto masę, sudėkite sutrintus burokėlius, viską išmaišykite.
  4. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su cukrumi - šį plakdami berkite dalimis. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į šokolado-burokėlių.
  5. Galiausiai dar viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, o tada šiuos sausuosius ingredientus sumaišykite su šlapiaisiais - tą darykite atsargiai, nes svarbu, kad masė išliktų puri ir lengva.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šį dar patepkite trupučiu sviesto, pilkite pagamintą masę ir kiek palyginkite paviršių. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir dėkite į ją skardą su pyrago mase.
  7. Kepkite apie 35-40 min, o ar pyragas iškepęs, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką - jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą palikite skardoje, kol atvės.
  8. Galima patiekti su vaniliniais ledais, plakta grietinėle, bus dar puošniau, jei pyragą apibarstysite cukraus pudra ar kakava.

Kriaušių pyragas "aukštyn kojomis" su ledais

Ingredientai:

  • Kriaušės
  • Sviestas
  • Cukrus
  • Kardamonas
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Apelsinų žievelės

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Apvalią 21-23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu.
  2. Pirmiausia pagaminkite kriaušių sluoksnį. Nedideliame puode ant nedidelės ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir kardamoną - kol sviestas išsilydys, o cukrus ištirps. Dažnai maišydami pakaitinkite dar porą minučių.
  3. Gautą karamelę primenančią masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir paskirstykite per visą dugną. Į šią masę įspauskite kriaušių puseles pjūviu žemyn, taip, kad jos sudarytų savotišką „vainiką“.
  4. Pagaminkite ir tešlą. Išsukite sviestą su cukrumi, tuomet po vieną muškite kiaušinius, kaskart gerai išsukdami, galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius ir nutarkuotas apelsinų žieveles, įsitikinkite, kad tešloje nebeliko sausų miltų.
  5. Atsargiai perpilkite tešlą į kepimo formą ant kriaušių, šių nesujudindami, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite 45-55 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas. Leiskite formoje pravėsti apie 10 min, o tada apverskite į didelę lėkštę ar, dar geriau, ant specialių grotelių, kad atvėstų.

Obuolių trupininis pyragas

Šio obuolių pyrago tešlos nereikia minkyti ar kočioti. Tereikia pasigaminti trupinius, kuriuos užbersite ant kepimo formos ir pirštais suformuosite pagrindą. Šį obuolių pyragą galima valgyti vieną arba patiekti su ledais.

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
  • Sviestas
  • Baltas ir rudasis cukrus
  • Obuoliai
  • Kiaušiniai
  • Cinamonas
  • Vanilinis cukrus
  • Kepimo milteliai
  • Kukurūzų krakmolas
  • Citrinos sultys

Gaminimo eiga:

  1. Iš pradžių reikia pakaitinti obuolių gabaliukus, kad jie sukristų, taptų minkšti. Obuolius geriau naudoti kiek rūgštesnius.
  2. Obuolius sumaišiau su ruduoju cukrumi, gabaliuku sviesto. Jie įdarui suteikė papildomo skonio. Cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo. Iš pradžių gali pasirodyti, kad naudojate daug obuolių, bet vėliau jie gerokai sukrenta.
  3. Kepant orkaitėje, obuoliai nepasidarys dar minkštesni. Jie bus daugmaž tokie, kaip ir prieš kepant.
  4. Tešla turėtų būti biri: iš jos nereikia atskirai formuoti vientiso pagalio ar kočioti prieš dedant į kepimo indą.
  5. Į kepimo formos apačią įbėriau kiek daugiau nei 2/3 tešlos ir rankomis suformavau vientisą paviršių bei šonus. Likusią tešlą užbarsčiau ant obuolių masės.
  6. Pyragas yra iškepęs, kai viršus yra lengvai auksinės spalvos. Reikėtų jo neperkepti, nes tokiu atveju pyragas bus sausokas.

Veganams pritaikytas receptas

Šį trupininį obuolių pyragą galima lengvai pritaikyti ir veganams. Vietoj įprasto sviesto galima naudoti veganišką sviestą. Vietoj kiaušinių galima naudoti veganišką grietinę, jogurtą, augalinį pieną ar vandenį.

Trupininis Obuolių Pyragas (Detalus Receptas)

Paruošimo laikas: 20 min.
Gaminimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 150 g šalto sviesto
  • 2 kiaušiniai (M dydžio)
  • 180 g cukraus
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 1-1,5 kg obuolių (išvalytų)
  • 3 a.š. rudojo cukraus (ar pagal skonį)
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus
  • 1/3 a.š. cinamono
  • 30 g sviesto
  • 1 valg. š. krakmolo (kukurūzų ar bulvių)
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Įdaras:

  1. Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą, įpilti šlakelį vandens. Įberti cukraus, cinamono, vanilino. Kaitinti obuolius ant vidutinės kaitros, kol jie sukris, taps minkšti.
  2. Įlašinti citrinos, ištirpinti gabaliuką sviesto. Atvėsinti.

Tešla:

  1. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis sutrinti iki nedidelių trupinių.
  2. Indelyje lengvai išplakti 2 kiaušinius. Juos supilti į tešlą. Rankomis ar šakute išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.

Kepimas:

  1. 24 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Suberti apie 2/3 tešlos. Rankomis, stiklinės apačia suformuoti pagrindą, padaryti kelių centimetrų šonus.
  2. Sukrėsti obuolių masę. Tada likusius trupinius.
  3. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.

Greitas trupininis obuolių pyragas

Ingredientai:

  • Obuoliai: 1-1,5 kg (išvalyti)
  • Sviestas: 250 g
  • Cukrus: 300 g
  • Miltai: 500 g
  • Kepimo milteliai: 1 a.š.
  • Cinamonas arba meduolių prieskoniai: pagal skonį

Recepto paruošimas:

  1. Miltus sumaišykite su sviestu, kol gausite trupinius, panašius į smėlį.
  2. Pridėkite cukrų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.
  3. Pusę trupinių supilkite į kepimo skardą, kurią jau esate ištepę riebalais.
  4. Obuolius supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su cinamonu arba pasirinktais prieskoniais.
  5. Paskleiskite obuolius ant trupinių ir lengvai paspauskite.
  6. Ant viršaus supilkite likusius trupinius.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie 50-60 minučių.
  8. Patiekite šiltą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

Abrikosų apverstas pyragas

Ingredientai:

  • Abrikosai
  • Sviestas
  • Medus
  • Rudasis cukrus
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Pienas
  • Druska
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Apvalią arba keturkampę kepimo skardą dosniai ištepkite sviestu. Sunaudokite visą gerą šaukštą sviesto, o likučius tiesiog palikite skardos dugne.
  2. Medų tolygiai paskleiskite skardos dugne ir apiberkite ruduoju cukrumi.
  3. Abrikosus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išdėliokite skardoje pjautąja puse į apačią.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  5. Dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atidėkite.
  6. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  7. Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki stangrių putų, po truputį suberkite pusę nurodyto cukraus kiekio ir vanilinį cukrų. Plakite, kol baltymai taps stangrūs ir blizgūs.
  8. Kitame dubenyje trynius išplakite su likusiu cukrumi iki šviesios masės, supilkite tirpintą sviestą, dar plakite iki vientisos masės.
  9. Palengva maišant į trynių masę suberkite trečdalį miltų, tada pusę pieno, paskui dar miltų ir pieno, kol viskas gerai susimaišys.
  10. Mediniu šaukštu arba silikonine mentele atsargiai įmaišykite į trynių-pieno-miltų masę išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant paruoštų abrikosų.
  11. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus jis bus sausas ir švarus.
  12. Leiskite pyragui atvėsti maždaug 15 min., jeigu reikia, peilio smaigaliu apibraukite pyrago šonus, kad būtumėte tikri, jog jis niekur nėra prilipęs prie skardos. Tada uždenkite formą lėkšte ir išverskite pyragą į lėkštę.
  13. Mėgaukitės pyragu dar šiltu arba visiškai atvėsintu, o kad efektas būtų dar didesnis, patiekite jį su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.