Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.
Kaip pasigaminti kalakutienos sriubą
Kai kalakutienos sriubą gaminu nuo nulio, mėgstu panaudoti likučius Turkija nuo Padėkos dienos vakarienės pagaminti a naminio kalakutienos sultinio . Tai tikrai geriausias būdas tai padaryti. Jūs tikrai negalite atkartoti to paties skonio ar tekstūros parduotuvėje pirktame sultinyje, o kalakutienos likučiai puikiai tiks šioje sriuboje)!
Jei po ranka neturite kalakutienos sultinio, pasitarkite su vietiniu delikatesu, jie kartais gamina, bet žinoma vištienos sultinys veikia irgi. Man patinka skonis kalakutienos sultinio duoda šią naminę sriubą!
Lengva kalakutienos sriuba
- Alyvuogių aliejuje suminkštinkite svogūną.
- Pridėti daržovių, kalakutienos, paukštienos prieskonių ir žolelių ir troškinkite kelias minutes.
- Sudėkite makaronus ir virkite, kol suminkštės.
- Tarnauti.
Beprotiškai lengva tiesa?
Kai svogūnas suminkštėja, įmaišau šaukštą miltų. Žinoma, tai neprivaloma, bet tai viena iš mano mėgstamiausių tobulos sultinio sriubos paslapčių. Neužtenka miltų sriubai sutirštinti, tačiau jie sultiniui suteikia šiek tiek stangrumo.
Kai jūsų kalakutienos sriuba užvirs, makaronai dedami į puodą. Galite naudoti bet kokius norimus makaronus, tik atitinkamai pakoreguokite kepimo laiką. Makaronų virimas pačioje sriuboje suteikia makaronams daug skonio. Tai mano mėgstamiausias būdas tai padaryti!
Šiame recepte mėgstu naudoti rotini arba lukštus ir paprastai prieš patiekiant juos šiek tiek apkepiu al dente. Sultinys karštas ir jie dar šiek tiek iškeps, kol sėdės dubenyje.

Skaniausia burokėlių sriuba su kukuliais!
Kalakutienos faršas – 300 g
Ryžiai – 80 g
Burokėlis – 0,5 vnt.
Bulvės – 2–3 vnt.
Morka – 1 vnt.
Saldžioji paprika – 1 vnt.
Pomidorai – 1–2 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Provanso žolelės – 1 a. š.
Druska, pipirai – pagal skonį
Augalinis aliejus – kepimui
Vanduo – 2 l
Lauro lapas – 1–2 vnt.
Citrinos sultys – pagal skonį
Puodas – 3 l
Paruošimas:
Kukulių paruošimas:
Pirmiausia, sumaišykite kalakutienos faršą su nuplautais ryžiais. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, pridėkite Provanso žolelių. Iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius.
Daržovių paruošimas:
Nulupkite ir supjaustykite bulves mažais kubeliais. Burokėlį sutarkuokite, morką susmulkinkite ar sutarkuokite, saldžiąją papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais. Pomidorus galima blanširuoti (nulupus odelę) ir smulkiai supjaustyti.
Kepinimas:
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Pirmiausia pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, po to pridėkite morkas ir burokėlius. Šiek tiek patroškinkite ant vidutinės ugnies, kad daržovės išleistų sultis ir suminkštėtų.
Sriubos pagrindas:
Į 3 litrų puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite bulves ir lauro lapus. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Kukulių virimas:
Į verdančią sriubą atsargiai sudėkite suformuotus kalakutienos kukulius. Leiskite jiems virti apie 15 minučių, kol bus pilnai išvirę.
Galutinis ruošimas:
Į puodą su bulvėmis ir kukuliais pridėkite kepintas daržoves, papriką ir pomidorus. Įberkite Provanso žolelių ir pagal skonį druskos bei pipirų. Virkite dar apie 10 minučių, kad visi ingredientai suminkštėtų ir susimaišytų skoniai.
Prieskonių užbaigimas:
Prieš pat patiekimą į sriubą įpilkite šiek tiek citrinos sulčių – tai suteiks malonų rūgštumo atspalvį. Jei norite, galima pridėti smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai.
Patarimai:
Norint dar intensyvesnio skonio, prieš virimą burokėlius galite trumpai apkepti su morkomis.
Kukulius galite gaminti ir iš vištienos faršo, jei norite švelnesnio skonio.
Provanso žolelių galite keisti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, baziliku ar raudonėliu.

„Jicama Hash“ su kalakutienos šonine ir avokadu receptas
Sveiki, esu gydytojas su ilgamete patirtimi. Šiandien noriu pasidalinti ne tik medicininėmis žiniomis, bet ir sveiko gyvenimo būdo receptu. „Jicama Hash” su kalakutienos šonine ir avokadu – tai puikus būdas gauti reikalingų maisto medžiagų ir mėgautis sočiu, bet lengvu patiekalu. Jis idealiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Žinau, kaip svarbi subalansuota mityba gerai savijautai, todėl rekomenduoju šį receptą išbandyti.
Šis maišelis yra patenkinamas skanėstu, tačiau jame yra lengvesnių, sveikesnių ingredientų nei tradicinėse versijose. Jicama yra puiki alternatyva tradicinėms bulvėms, o kalakutienos šoninė puikiai tinka kiaulienos šoninei.
Paruošimo laikas: 15 minučių | Virimo laikas: 25-30 minučių

Ką dėti į sriubą
Su sultinio pagrindu pagamintomis sriubomis labai smagu dirbti! Man patinka pridėti daržovių, supjaustytų raudonųjų pipirų, grybų, česnako arba žolelių, tokių kaip rozmarinas ir čiobreliai. Likusios daržovės yra puikus priedas (tačiau praleiskite briuselio kopūstus, nes jie gali padaryti šią sriubą karti). Ši kalakutienos sriuba yra atlaidi ir puiki sriuba eksperimentams!

