Šis lengvai pagaminamas padažas puikiai tinka prie vištienos, žuvies. Ieškote per porą minučių paruošiamo, bet šeimai ir svečiams tikrai labai patiksiančio užkandžio recepto?
Ingredientai
- Žuvis: 2 vnt.
- Vištienos filė
- Duona: 1 st.
- Citrinos: 1 vnt.
- Bandelės: 4 vnt. (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai))
- Kiaušiniai
- Majonezas
- Česnakas
- Krapai
- Špinatai
- Sūris
- Pomidoras
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Česnakinio padažo ingredientai
- Majonezas
- Išspaustos česnako skiltelės
- Citrinos sultys
- Smulkiai kapoti krapai
Gaminimo eiga
- Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
- Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Dėkite į dubenį, įberkite druskos pipirų, įdėkite garstyčių ir medaus padažo, gerai išmaišykite bei bent valandai dėkite į šaldytuvą. Nesaldžius riestainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu ir pridėkite druskos.
- Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30-60 minučių.
- Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
- Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
- Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
- Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių - iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę.
- Sumuštinius patiekite iš karto.
Skanaus!