pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos ir žuvies kąsneliai su česnakiniu padažu: receptas

Šis lengvai pagaminamas padažas puikiai tinka prie vištienos, žuvies. Ieškote per porą minučių paruošiamo, bet šeimai ir svečiams tikrai labai patiksiančio užkandžio recepto?

Ingredientai

  • Žuvis: 2 vnt.
  • Vištienos filė
  • Duona: 1 st.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Bandelės: 4 vnt. (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai))
  • Kiaušiniai
  • Majonezas
  • Česnakas
  • Krapai
  • Špinatai
  • Sūris
  • Pomidoras
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus

Česnakinio padažo ingredientai

  • Majonezas
  • Išspaustos česnako skiltelės
  • Citrinos sultys
  • Smulkiai kapoti krapai

Gaminimo eiga

  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Dėkite į dubenį, įberkite druskos pipirų, įdėkite garstyčių ir medaus padažo, gerai išmaišykite bei bent valandai dėkite į šaldytuvą. Nesaldžius riestainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu ir pridėkite druskos.
  3. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30-60 minučių.
  4. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  5. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  6. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
  7. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  8. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių - iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę.
  9. Sumuštinius patiekite iš karto.

Skanaus!