Po praeito mano gaminto varškės pyrago, liko apie pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250 gramų maskarponės. Reikėjo kažką sugalvoti. Na, o Oreo sausainių mano namuose rasite beveik visada.
Receptas turbūt visiems gerai žinomas, bet jei dar niekada nebandėt, tai būtinai pabandykit. Ypač jei sukat galvą kuo pavaišinti išrankiausius vaikus. Patikėkit, vaikai jį tikrai mėgsta, o pagaminamas jis greitai, nesudėtingai ir vos keli ingredientai.
Aš dar nesu sutikusi vaikų , kuriem nepatiktų ‘Oreo’ sausainiai, ir suaugusiųjų. Sakyčiau, kad šie keksiukai tapo mano firminiais. Yra daug sausainių, ir yra ‘Oreo’, amerikietiškos kilmės sausainis, kurio esmė yra kakavinis, beveik juodas, sausainis, iš abiejų pusių apsikabinęs kremą tokį. Aišku, vienas cukrus, tai per daug dažnai ir nereikia, bet yra progos. Tai va viena iš progų aišku yra vaikų gimtadieniai.
Man patinka keksiukai, kurie turi polėkio ir trupučio betvarkės. Va šitie tokie ir yra. Dar vienas dalykas, kuris yra svarbus keksiukui, tai jo dydis. Mažiau yra daugiau. Ir dar vienas svarbus dalykas - drėgnumas. Šiaip keksiukų ar cupcakes nemėgėjai juos peikia, kad taip čia nieko ypatingo. Sausas keksas ir viskas.
Ingredientai (20 cm formai):
- Pagrindui:
- 16 vnt. „Oreo” sausainių
- 60 g sviesto
- Kremui:
- 250 g „Filadelfijos” sūrio
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 g grietinėlės, 35% riebumo
- 8 vnt. „Oreo” sausainių
- 4 šaukštai cukraus pudros
- Papuošimui:
- 8 vnt „Oreo” sausainių
Gaminimo Eiga:
- Formos, nusegamais kraštais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Pagrindui skirtus sausainius atskirkite ir išimkite kremą (jį panaudosite torto kremui).
- Sausainius sutrupinkite elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
- Suberti į formą ir paspaudžiant išlyginkite per visa dugną. Kol paruošite kremą, palikti stingti šaldytuve.
- Sūrius sumaišykite su cukrumi ir kremu nuo pagrindui skirtų sausainių.
- Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę.
- Sausainius sutrupinkite (stambiau nei pagrindui) ir įmaišykite į sūrio masę.
- Viską supilkite ant pagrindo.
- Papuošimui skirtus sausainius dedame ant viršaus, galima sumalti iki trupinių arba sulaužyti stambesniais gabaliukais.