Saldumynai yra daugelio silpnybė, ir gardų naminį tortą pasigaminti yra lengva ir ganėtinai paprasta. Siūlome atrasti kelis paprastus, bet itin skanius naminių tortų receptus.
Nekeptas sausainių tortas su maskarponės sūriu ir grietinėle
Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamiltu nekeptu sausainių tortu su maskarponės sūriu ir grietinėle. Jam reikia vos 4 ingredientų, o gaunasi jis fantastiškai gerai. Tikrai pavyks paruošti kiekvienam.
Nekeptas tortukas primenantis plombyro ledus
Šis nekeptas tortukas yra pagaminamas itin paprastai bei greitai, o jo skonis labai primena plombyro ledus. Šio torto gamyboje, vienintelis minusas tai, kad kurį laiką jį būtinai reikia šaldyti šaldytuve! Likusi dalis yra itin nesudėtinga!
Šokoladinis tortas
Kad pagaminti tokį šokoladinį tortą, tikrai nereikės įdėti daug darbo, o ir ingredientų kiekis visai minimalus. Kartas nuo karto tai, kas tikrai labai skanu ir gražu užgimsta visiškai spontaniškai... Šitaip nutiko su šiuo šokoladiniu tortu. Visiškai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau gaminti.
Greitas šokoladinis tortas receptas
Jums reikės:
Biskvito gamybai:
- 250 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 3 v. š. kakavos miltelių;
- 10 kiaušinių;
- nedidelio gabalėlio sviesto.
Kremo gamybai:
- 400 g maskarponės sūrio;
- 200 g pieniško šokolado.
Papuošimui:
- šokolado drožlių;
- mėgstamų riešutų ir uogų.
Gaminimas:
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir berkite cukrų.
- Šią masę plakite tol, kol ji pabals ir iškils.
- Lengvai maišydami, į masę berkite miltus ir kakavos miltelius.
- Viską gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
- Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite ir per tą laiką paruoškite torto pertepimą.
- Puode ant mažos ugnies ištirpinkite pienišką šokoladą ir palaukite, kol jis pradės stingti.
- Tuomet sumaišykite jį su maskarponės sūriu ir pertepimas jau paruoštas.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau ir vieną jo lakštą aptepkite šokolado-maskarponės kremu.
- Uždenkite antru biskvito lakštu ir pagamintą tortą aptepkite likusiu kremu.
- Puoškite šokolado drožlėmis, riešutais ir uogomis.
- Leiskite tortui bent šiek tiek pastovėti - kuo labiau į biskvitą įsigers kremas, tuo tortas bus gardesnis.
Medaus tortas su grietinėlės kremu
Jei aš lietuvaičių paklausčiau - koks yra tas pats skaniausias tortas, net neabejoju, kad 9 iš 10 lietuvių atsakytų - tai yra medaus tortas (medutis). Galiu ir aš teigti, kad gardesnio ir gražesnio tiesiog nėra! Su tokiu tortu man visada pavyksta nustebinti ir nudžiuginti savo svečius bei giminaičius.
Medaus torto receptas
Jums reikės:
Tešlos gamybai:
- 5 kiaušinių;
- 250 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 3 v. š. medaus;
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Kremo gamybai:
- 1 l riebios grietinės;
- 2 v. š. citrinų sulčių;
- 5 v. š. cukraus.
Gaminimas:
- Pradžioje pasiruoškite kremą - grietinę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.
- Tuomet medų pašildykite kartu su sviestu ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite iki kol susijungs į gražią, vientisą masę. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų, atvėsusį medų supilkite į kiaušinių masę ir ten pat sudėkite kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykite.
- Tuomet kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
- Į kepimo formą dėti po 4-5 šaukštus tešlos ir ją paskirstykite po visą dugną.
- Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Atvėsusius lakštus aptepkite kremu ir truputį paspausdami sudėkite vieną ant kito.
- Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
Bananų ir kivių tortas be kepimo
Bananų ir kivių tortas be kepimo sukelia tikrą malonumo audrą bei teigiamų emocijų pliūsnį!
Nekeptas sausainių tortas su sūrio kremu
Jums reikės:
- 600 g arbatinių sausainių;
- 400 ml grietinėlės;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 100 ml pieno;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- cukraus pudros pagal skonį.
Papuošimui:
- sutrupintų sausainių;
- riešutų, uogų.
Gaminimas:
- Maskarponės sūrį elektriniu plakikliu išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos masės.
- Tuomet atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų ir ją atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
- Kvadratinę torto formą išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Kiekvieną sausainį pamirkykite piene, tik neilgai - pamerkite ir iškart ištraukite.
- Piene mirkytais sausainiais išdėliokite torto formos dugną.
- Tuomet sausainius aptepkite kremu, dėkite sausainių sluoksnį ir kartokite šiuos veiksmus. Šiek tiek kremo pasilikite torto viršui ir šonams.
- Paruoštą tortą palikite šaldytuve bent kelioms valandoms - tam, kad tortas sustingtų ir susigertų kremas.
Tikimės, kad šie paprasti ir lengvi naminių tortų receptai padės jums nustebinti savo artimuosius ir draugus skaniais desertais. Skanaus!