Troškinta kiauliena su daržovėmis - puikus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Šis patiekalas gali būti ruošiamas įvairiais būdais, naudojant skirtingus ingredientus, tačiau rezultatas visada džiugina savo skoniu ir aromatu.
Receptas su šonine ir šaldytomis daržovėmis
Ingredientai:
- 0.5 kg kiaulės šoninės
- 1 pakelis šaldytų daržovių
- 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek padažo ("Vorčesterio")
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek prieskonių
Paruošimo būdas:
- Užkaiskite vandenį, įdėkite druskos ir palaukite, kol užvirs.
- Sumeskite šoninės gabaliukus ir pavirkite 1 valandą.
- Išvirusią šoninę pakepinkite keptuvėje su daržovėmis, alyvuogių aliejumi ir "Vorčesterio" padažu.
- Kai viskas gražiai apkeps, sudėkite į didelę lėkštę ir apibarstykite prieskoniais.
Troškinys su ryžiais ir daržovėmis (Samčio užrašai receptas)
Už receptą dėkojame Odetai iš feisbuko puslapio „Samčio užrašai“.
Ingredientai:
- 700 gr. kiaulienos
- 1 didelis svogūnas
- Pagal skonį česnako (naudojau 5 skilteles)
- Daržovės pagal poreikį (aš naudojau papriką, morką, saliero stiebai)
- Apie 1 stiklinę ryžių
- Druska, pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Kiaulieną supjaustykite 1 kąsnio gabaliukais ir apkepkite 3-5 min.
- Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir troškinkite 5 min.
- Tada sudedame smulkintas daržoves, ryžius, suberiame prieskonius, užpilame vandeniu, kad apsemtų (galima sultiniu) ir troškinti iki kol ryžiai bus minkšti.
Kiauliena su rūgštynėmis ir daržovėmis
Rūgštynės gerai dera su kiauliena ir daržovėmis. Patiekalas pagal šį receptą gaunasi ne tik patrauklus ir estetiškas, bet ir labai skanus. Paruoštas patiekalas įgauna tekstūruotą daržovių ir rūgštynių išvaizdą. Rūgštynės puikiai dera su kiauliena.
Rūgštynės ne tik suteikia rūgštelės, bet ir padaro patiekalo skonį ryškesnį bei pikantiškesnį.
Jei norite, galite įdėti bulvių, patiekalas bus sotesnis ir dar skanesnis.
Ingredientai:
- Kiauliena (šonkauliukai)
- Rūgštynės
- Daržovės
- Grietinė
- Svogūnai
- Morkos
- Augalinis aliejus (alyvuogių)
- Prieskoniai pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Kiaulienos šonkauliukus prieš kepant marinuokite prieskoniuose ir augaliniame (alyvuogių) aliejuje.
- Kepkite pjaustytus svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje.
- Tada sudėkite kiaulienos šonkauliukus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
- Įdėkite grietinės.
- Užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
- Įberkite prieskonių pagal skonį.
- Pačioje pabaigoje suberkite susmulkintas rūgštynes ir troškinkite dar 10 minučių. Rūgštynėms nereikia ilgo virimo, todėl jos visada dedamos pačioje pabaigoje.
Ingredientas | Receptas su šonine | Receptas su ryžiais | Receptas su rūgštynėmis |
---|---|---|---|
Kiauliena | 0.5 kg šoninės | 700 gr | Šonkauliukai |
Daržovės | 1 pakelis šaldytų | Paprika, morka, salieras | Įvairios |
Rūgštynės | Nėra | Nėra | Yra |
Ryžiai | Nėra | 1 stiklinė | Nėra |