Dievinu naminį pomidorų padažą. Vos tik jį pasigaminau pirmą kartą - iš karto įsimylėjau. Ir kaip su ta meile iš pirmo žvilgsnio - mintis nepaleido iki kol sulaukiau naujo pomidorų derliaus.
Kartojau. Nepalyginsi su pramoniniu. Šimtu procentų natūralus, o be druskos ir cukraus - daugiau jokio konservanto! Galiu jį kabinti šaukšteliu ir mėgautis malonia naminių pomidorų rūgštele ganydama mintis.
Aprašyti naminio pomidorų padažo gamybos procesą, dar maloniau. Kadangi pomidorų odelių nenuimu, tai juos pasmulkinti ir sudėti į kepimo indą, ir valandai su trupučiu užmiršti - vienas juokas.
Per tą valandą galima knygą paskaityti ar kokį filmą prasukti. Iškepusių daržovių indą sutrinti užtrunka tris minutes, o išpilstyti į stiklainius? - Na, gal reikia užsidėti dar dešimt. Toks greitas konservavimas man labai patinka, o pats padažas nestovi lentynoje, kaip našlaitėlis - poreikius tenkina labai greitai, ir tik žiūūū, kad jo jau nebėra.
Laikas patikrinti šiltnamį, ar nėra kur užsislėpusių saulės perdėm nunokintų gražuolių. Saulė įspindusi į stoglangį… Jos šviesa ir šiluma pasiekia visus viduje esančiu gyventojus.
Bazilikai ne be reikalo laikomi karališkos prigimties - tikri princai su karūnomis. Ko aš atėjau? OGI pomidorų, … atėjau pomidorų.
Padažas paukštienai su raudonaisiais serbentais
Kiekviena šeimininkė turi savų daržovių konservavimo paslapčių, todėl ir preparatų skonis visai kitoks, sunku rasti dvi visiškai vienodas. Išbandykite mano neįprastą versiją.
Reikės:
- 500 g raudonųjų serbentų;
- 200 g cukraus;
- 50 ml acto;
- 1 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. maltų gvazdikėlių;
- 1/4 a. š. cinamono;
- 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
- 1/4 a. š. kvapiųjų pipirų;
- 4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina).
Kaip gaminti:
- Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti trintuvu). Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
- Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.
- Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes.
- Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve. Skanaus!
Galima stiklainius uždaryti ir panaudotais dangteliais, jeigu šie nėra sugadinti. Naminį pomidorų padažą galima iš karto supilstyti į įvairias nedideles talpas - patogu ir stilinga.
P. S. Nuo šiol jau turėsiu kur panaudoti raudonuosius serbentus. Labai skanus padažas, ypač prie keptos vištienos. Ingredientų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį, ypač pipirus, druską.