pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba su raudonosiomis pupelėmis: receptas

Raudonosios pupelės - universalus ir maistingas ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams, nuo sočių sriubų iki netikėtų desertų. Šiame straipsnyje apžvelgsime aštrios jautienos faršo sriubos su pomidorais ir raudonosiomis pupelėmis receptą - tai puikus pasirinkimas mėgstantiems intensyvesnį skonį ir norintiems sušildyti kūną šaltą dieną. Ši sriuba pasižymi sotumu ir prieskonių gausa.

Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?

  • Jautienos faršas: Tai puikus baltymų šaltinis, būtinas raumenų vystymuisi ir atstatymui. Jautiena taip pat turi daug geležies, kuri padeda kovoti su anemija ir stiprina kraujotaką.
  • Pomidorai: Pomidorai yra geras antioksidantų šaltinis, ypač turintys licopino - junginio, kuris padeda mažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
  • Raudonosios pupelės: Šios pupelės yra turtingos skaidulomis, baltymais, vitaminu B ir mineralais, padedančiais reguliuoti virškinimą ir pagerinti bendrą sveikatą.
  • Čili: Aštrieji čili pipirai ne tik suteikia sriubai šilumos, bet ir padeda pagerinti medžiagų apykaitą, mažina uždegimus ir net gali prisidėti prie svorio kontrolės.
  • Morkos ir paprikos: Morkos yra puikus vitamino A šaltinis, reikalingas regėjimui ir odos sveikatai, o paprikos turi daug vitamino C, stiprinančio imunitetą ir padedančio kovoti su peršalimo ligomis.

Ingredientai

  • Malta jautiena: 500 gramų
  • Paprikos: 1
  • Svogūnai: 1
  • Morkos: 2
  • Česnakas: 2 skiltelių
  • Alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • Čili: 1 (arba pagal norimą aštrumą)
  • Konservuoti pomidorai: 1 skardinė
  • Konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinė
  • Lazanijos lakštai: 3
  • Vanduo: 1,5 litro
  • Kietasis sūris: 50 gramų
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: žiupsnelis
  • Lauro lapai: 2

Recepto paruošimas

  1. Pirmiausia daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  2. Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais kubeliais, papriką tiesiog juostelėmis, o čili griežinėliais.
  3. Tada puode įkaitinkite aliejų.
  4. Sudėkite morkas, svogūną ir česnaką. Pakaitinkite, kol pasklinda aromatas.
  5. Sudėkite čili ir papriką, dar pakaitinkite kelias minutes.
  6. Tuomet sudėkite maltą mėsą ir pakepinkite kelias minutes, kol mėsa pakeičia spalvą ir šiek tiek apkepa.
  7. Supilkite pomidorų padažą ir dar šiek tiek patroškinkite.
  8. Sulaužykite makaronus norimais gabaliukais ir sudėkite į sriubą. Pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais ir supilkite vandenį. Virkite sriubą maždaug 20 minučių.
  9. Po to suberkite pupeles, įtarkuojame sūrį. Užvirkite dar kartą. Ir mėgaukitės nuostabia, aromatinga sriuba.

Šią sriubą gaminau su konservuotomis raudonosiomis pupelėmis - norėjosi daugiau spalvų lėkštėje, bet jei norite galite keisti baltosiomis. Taip pat sriuba labai gardi gaunasi ir su sviestinėmis pupelėmis.

Alternatyvus receptas

Raudonųjų pupelių sriuba su vištiena:

  1. Puode išlydome sviestą, dedame pjaustytą vištos šlaunelių mėsą, įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, mėgiamais prieskoniais ir keletą minučių pakepiname.
  2. Beriame pjaustytas bulves, užpilame švelniai sūdytu vištienos sultiniu, nuo užvirimo pradžios verdame apie 10 minučių (maždaug tiek kol suminkštės bulvės).

Raudonųjų pupelių sriuba su vištiena paruošta. Jei mėgstate pagardinkite duonos traškučiais.

Minestrone sriuba su raudonosiomis pupelėmis

Šiuo receptu tęsiame savo draugystę su lietuvišku prekės ženklu „AUGA“. Visai neseniai ekologiškų produktų asortimentą „AUGA“ papildė be sūrymo konservuotomis ankštinėmis daržovėmis: avinžirniais, juodosiomis pupelėmis, lęšiais ir raudonosiomis pupelėmis. Pagrindinis šių „AUGA“ produktų išskirtinumas - jie pakuojami be sūrymo, gali būti laikomi kambario temperatūroje, yra ypač patogūs naudoti.

Pupelių nereikia nusunkti, nereikia perplauti ar kitaip apdoroti; vos tik atidarote pakuotę - jos jau paruoštos naudoti.

Minestrone sriubos paruošimas:

  1. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite didelį puodą.
  2. Įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, maždaug vienodo dydžio mažais kubeliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas.
  3. Suberkite didesniais kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite raudonėliais, čiobreliais, cukrumi, druska ir pipirais.
  4. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite papildomai žiupsniu druskos ar pipirų.

Patarimai

  • Atsižvelgiant į tai, patariama nepersistengti su prieskoniais ir palikti galimybę aitrumą pasirinkti individualiai, jau išpilstytuose dubenėliuose.
  • Jei norite „sušvelninti“ skonį, tai padaryti galite sriubą pagardindami grietinėle arba grietine. Kuo daugiau šios dėsite, tuo mažesnį aštrumą jausite.

Aštri sriuba puikiai dera su česnakiniu batonu. Jeigu šaldiklyje neturite česnakinio batono, jį galite lengvai paruošti patys. Prireiks vos kelių ingredientų: valgomojo šaukšto sviesto, 2 skiltelių smulkinto česnako, druskos, žolelių. Viską sumaišykite, užtepkite ant batono riekių ir dėkite šias į orkaitę.