pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ožkos Sūrio ir Jautienos Steiko Paruošimas: Gurmaniški Receptai

Ne vienam mėsos mėgėjui turbūt seilė nutįsta pagalvojus apie jautienos steiką (didkepsnį). Jautienos kepsnius žmonija valgo jau tūkstančius metų. Nuo viduramžių didžioji šiaurės europos dalis jautienos didkepsnius vadina tarptautiniu terminu steikas.

Jautienos Steikas su Ožkos Sūriu ir Čiobreliais

Tai puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti gurmanišku patiekalu, kurio paruošimas nereikalauja daug laiko.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • Jautienos didkepsniai
  • Ožkos sūris
  • Čiobreliai
  • Vyšniniai pomidorai

Gaminimo Eiga:

  1. Pasiruošiame kepsninę tiesioginiam kepimui, įkaitiname ją apytiksliai iki 225 ° C temperatūros.
  2. Dedame kepti jautienos didkepsnius.
  3. Po 3 minučių apverčiame, uždedame ant kiekvieno mėsos kepsnio po ožkos sūrio gabaliuką ir pabastome čiobreliais.
  4. Likus minutei iki kepimo pabaigos ant grotelių dedame vyšninius pomidorus. Kepame keleta minučių, kad vos apšiltų.
  5. Jautienos steikas paruoštas, kai vidaus temperatūra pasiekia 58 ° C (medium well).

Yra keletas metodų kaip patikrinti, ar steikas iškepęs iki norimo lygio. Amerikiečiai pasikliauja ne nuojauta ir tuo, ką rodo jų rankinių laikrodžių rodyklės, bet tik termometru, skirtu matuoti kepsnio temperatūrą: įsmegei į patį vidurį virbą, palaukei 30s, ir viskas kaip ant delno parašyta: jei rodo 60C, vadinasi pats laikas kviesti svečius prie stalo, nes steikas iškepęs medium well (tai pats populiariausias iškepimo laipsnis).

Dar vienas metodas nustatyti, ar steikas tinkamai iškepęs - patikrinti jo minkštumą. Mėsa turi būti būtent tokia, kaip spaudžiant viduriniu pirštu savo tos pačios rankos nykščio plokštumą, esančią delne.

Patarimai Patiekiant

Nuėmus kepsnius ir pomidorus nuo grotelių, prieš patiekiant leisti jiems pailsėti apytiksliai 5 minutes. Iškepto steiko negalima iš karto pjaustyti, kol jis dar karštas, antraip labai greitai išbėga sultys ir mėsa sausėja. Laikykit steikus uždengę aliuminio folija, o lėkštes, kuriose mėsą patieksite ant stalo, verčiau pašildykite, kad kepsniai taip greitai neatšaltų.

Patiekiame su mėgstamiausiu garnyru, pvz.

Greitas Užkandis: Burokėlių Karpaccio su Ožkos Sūriu

Dienomis, kai, atrodo, nieko nespėji, ramybę labai gelbėja patiekalai iš serijos „šedevras lėkštėje per 5 minutes”. Nes, kai lakstai nuo vieno darbo prie kito, žinoma, gali pasirinkti kokį pusfabrikatį ar užsisakyti maisto į namus, bet savomis rankomis pasigamintas gražus ir gardus užkandis iškart pakelia nuotaiką. Be to, nors lėkštėje atrodo prabangiai, šio patiekaliuko paruošimas juokingai greitas ir paprastas. Todėl esu labai jį pamėgusi, kai reikia operatyviai pagaminti kažką malonaus akiai ir skrandžiui, nesvarbu, tik sau ar didesnei kompanijai.

Ingredientai:

  • 2-3 vidutinio dydžio virtų burokėlių
  • 150 g. kreminio ožkos sūrio
  • Saujos mėgstamų sėklų ar riešutų (puikiai tiks moliūgų, saulėgrąžų sėklos, kedro riešutai)
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ½-1 v. š. kreminio balzaminio acto padažo
  • Pipirų

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitiname sausą keptuvę, beriame riešutus arba sėklas, porą minučių vis pamaišydami pakepiname.
  2. Per tą laiką, burokėlius aštriu peiliu ar pjaustykle supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje tokiu pat principu, kaip carpaccio.
  3. Ožkos sūrį šiek tiek išplakame šakute, kad šis taptų tolygus ir puresnis. Paskirstome ant burokėlių.
  4. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, kreminiu balzaminio acto padažu. Užbarstome pipirų, beriame kepintas sėklas.

Troškinys su Ožkos Šlaunele ir Avinžirniais

Šis patiekalas puikiai tinka savaitgalio vakarui su taure gero vyno ir ilgais pokalbiais. Aš savo šaldiklyje turėjau dvi naminės ožkos šlauneles, tačiau šiam patiekalui tiks ir aviena, ir jautiena, ir vištienos ketvertukai, ir kalakuto blauzdos… Svarbiausia šiame troškinyje - mano firminiu jau seniai tapęs pomidorų ir balto vyno padažas su avinžirniais, pagardintas Artimųjų Rytų prieskoniais, kuriuos jūs tikrai turite.

Prieš gamindami šį patiekalą būtinai iš vakaro užmerkite avinžirnius, kad jie išbrinktų. Arba geriausia jau dabar užsimerkite visą pakelį avinžirnių, juos gerai išbrinkinkite, tada suskirstykite į maišelius porcijomis, ir tokius išbrinkusius užšaldykite.

Gaminimo Eiga:

  1. Mėsą pabarstykite druska, pipirais, galite kuriam laikui palikti pasimarinuoti.
  2. Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite šlaką aliejaus ir jame iš abiejų pusių apkepkite mėsą.
  3. Į keptuvę arba troškintuvą įpilkite dar šlakelį aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės.
  4. Svogūnams bebaigiant kepti suberkite kapotus česnakus. Kai šie paskleis aromatą, suberkite visus prieskonius - kuminą, kalendras, saldžiąją papriką, čili pipirus, įberkite cukraus. Kepinkite maišydami, kol prieskoniai gardžiai pakvips, o svogūnai karamelizuosis.
  5. Suplikite pomidorus su visu skysčiu, ir maišydami toliau kepinkite. Jei pomidorai nesmulkinti, tuomet sumaigykite juos lengvai lopetėle.
  6. Į konservą, kurioje buvo pomidorai, įpilkite iki pusės vandens, ir supilkite į kepantį padažą.
  7. Jei padažą gaminote keptuvėje, supilkite jį į troškintuvą, sudėkite apkeptus mėsos gabalus, panardinkite juos į padažą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite sandariai uždengtame troškintuve 1.5 valandos, per pusę kepimo laiko apversdami mėsą kita puse, ir karts nuo karto pašlakstydami padažu.

Lašišos Užkandis su Ožkos Pieno Sūrio Kremu ir Marinuotomis Morkomis

Tiesa, verta paminėti, jog šį lašišos užkandį pasigaminsite tikrai greitai, tačiau patiekalas nuo viso įprastinio maisto išsiskirs savo patiekimo būdu, skoniu bei estetika lėkštėje. Ypač patiks visiems, mėgstantiems lašišos kapotinį!

Ingredientai:

Ingredientas Kiekis
Lašiša 60 gr. lašišos file, 10 gr. alyvuogių aliejaus, 25 gr. apelsinų sulčių, 15 gr. žemės riešutų sviesto, 5 gr. obuolių acto, žiupsnelio druskos
Ožkos pieno sūrio kremas 60 gr. tepamo ožkų pieno sūrio, 20 gr. grietinėlės (36 proc. riebumo), 2 gr. peletrūno (džiovinto arba smulkinto šviežio), žiupsnelis druskos ir pipirų
Marinuotos morkos ir ridikėliai 40 gr. morkų, 50 gr. ridikėlių, 100 gr. naminio vaisių (slyvų ir rozmarino) acto arba obuolių acto, 100 gr. cukraus, 100 gr. vandens
Naminiai krekeriai 300 gr. miltų, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, gero žiupsnio pipirų, 1 arbatinis šaukštelis druskos, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 100 gr. vandens
Patiekimui Įvairios žolelės (krapai, daržinis builis, peletrūnas)

Gaminimo Instrukcijos:

Lašiša:

  1. Dubenyje sumaišome apelsinų sultis, žemės riešutų sviestą, obuolių actą bei žiupsnelį druskos iki vientisos konsistencijos.
  2. Lašišos file supjaustome kaip įmanoma plonesniais gabalėliais.
  3. Į lėkštę dedame supjaustytą lašišą, konditeriniu teptuku patepame ją apelsinų - žemės riešutų padažu ir alyvuogių aliejumi. Papildomai pagardiname druska.
  4. Patiekiame su marinuotomis morkomis bei ridikėliais, ožkos pieno sūrio kremu, žolelėmis bei naminiais krekeriais.

Ožkos pieno sūrio kremas:

  1. Viską sumaišome dubenyje iki vientisos, kreminės masės.

Marinuotos morkos ir ridikėliai:

  1. Morkas ir ridikėlius nuplauname ir supjaustome 1-2 milimetrų storio griežinėliais. Supjaustytas daržoves dedame į skirtingus dubenėlius.
  2. Į prikaistuvį pilame vandenį, cukrų ir actą. Užverdame ir ant vidutinės kaitros paverdame apie 2 minutes.
  3. Karštu actu užpilkite morkas, jog skystis jas lengvai apsemtų. Likusį actą pilnai atvėsinkite ir vėliau juo užpilkite ridikėlius.

Naminiai krekeriai:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 230 C laipsnių.
  2. Į dubenį dedame visus birius produktus: miltus, druską, cukrų, pipirus. Išmaišome.
  3. Supilame aliejų ir vandenį. Maišome tol, kol tešla susijungs į vientisą, pakankamai kietos tešlos, kamuoliuką. Jeigu reikia, papildomai įpilkite nedidelį šlakelį vandens.
  4. Tešlą daliname į 3-4 dalis. Mažesnius jos kamuoliukus bus lengviau iškočioti.
  5. Krekerių tešlą labai plonai (kad ji būtų apie 1 mm storio) iškočiojame ir supjaustome norimomis formomis.
  6. Tešlos gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 4 minutes. Tuomet krekerius apverčiame ir pakepame dar tiek pat.

Skanaus!