Šiandien noriu pasidalinti receptais, kaip pasigaminti skanius avižinius sausainius. Čia rasite įvairių receptų, kurie padės jums iškepti tobulus sausainius.
Avižinių Sausainių Receptas su Razinomis
Šie avižiniai sausainiai pastaruoju metu tapo mano mėgstamu saldžiu užkandžiu! Juose mažai miltų, todėl iškepę jie būna traškūs. Iškepę sausainiai beveik netrupa. Razinų galima nedėti. Šie sausainiai - puikus savaitgalio kepinys, jei norisi kažko skanaus ir greitai - gamyba trunka vos 10 minučių, dar 20 minučių orkaitėje ir šilti kvapnūs sausainiai garuoja. Sausainiai traškūs, ne per saldūs.
Ingredientai:
- Miltai
- Avižiniai dribsniai
- Cinamonas
- Druska
- Lydytas sviestas
- Cukrus
- Kiaušinis
- Razinos
Gaminimo Eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišome miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakame lydytą sviestą, cukrų, kiaušinį.
- Skystą masę pilame prie birios, suberiame razinas ir viską gerai išmaišome.
- Perkeliame masę į šaldytuvą valandai.
- Kai tešla sustingsta, rankomis formuojame nedidelius jos rutuliukus, lengvai paspaudžiame, kad būtų plokštesni ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainiai gražiai apskrunda.
Traškūs Avižiniai Sausainiai
Šis receptas padės jums pasigaminti traškius avižinius sausainius, kurie puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
Ingredientai:
- Kambario temperatūros sviestas
- Cukrus
- Kiaušinis
- Miltai
- Avižiniai dribsniai
- Kepimo milteliai
- Cinamonas
- Druska
Gaminimo Eiga:
- Kambario temperatūros sviestą išplakame su riešutų sviestu, cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės.
- Suberiame miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Viską gerai išmaišome. Masė turi būti tiršta. formuojama rankomis. Jei masė kiek per skysta, pridėkite dar avižinių dribsnių.
- Drėgnomis rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos formos. Sausainiai ūgtels maždaug dvigubai, tad tarp sausainių palikite didesnius tarpus.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 20 min.
- Pilnai atvėsintus sausainius perkepkite į sandarų indą ir laikykite iki savaitės.
Avižiniai Sausainiai su Bananais ir Razinomis
Šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir sveikesni, nes juose yra bananų ir avižų.
Ingredientai:
- Sviestas
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Bananai
- Avižiniai dribsniai
- Razinos
Gaminimo Eiga:
- Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
- Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską.
- Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų ir sviestą iki purios masės. Į ją dalimis, nuolat maišant suberkite miltus.
- Razinas nuplikykite karštu vandeniu ir palikite 2-3 min. brinkti.
- Į gautą masę sudėkite sutrintus bananus, avižinius dribsnius ir nusausintas bei miltuose apvoliotas razinas. Gerai išmaišykite.
- Kabinkite šaukštu tešlą, o kitu šaukštu nubraukite ją ant skardos. Taip gausite netaisyklingus rutuliukai. Kepdami jie išsiplės, todėl tarp sausainukų paliekame tarpelius.
- Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės palikite atvėsti, kad sukietėtų.
- Visai atvėsusius sausainius sudėkite į sandarų indą.
Patarimai ir Gudrybės
- Iškepusių sausainių neuždengiu. Laikau atvirus, nes kitaip jie praras traškumą.
- Kepiau avižinius sausainius pagal savo turima receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti.
- Visada kepinius reikia dėti į jau pilnai iki reikiamos temperatūros įkaitintą orkaitę.
Avižinių dribsnių skirtumai
Tiesa ta, kad parduotuvėje niekad nečiupdavau ir nedėdavau į pirkinių krepšelį pačių brangiausių avižinių dribsnių. Juk čia avižiniai dribsniai, dėl Dievo, - ar jie tikrai gali būti tokie skirtingi, kad kainos skiriasi kartais net šešis kartus?! Verčiau sutaupysiu ant plytelės šokolado ar kekės vynuogių, bet dribsnius visad rinkdavausi vienus iš paprasčiausių. Košei virti visuomet naudoju stambius avižinius dribsnius, man jie patys gardžiausi!