Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaVištienos kepsneliai
Vištieną supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Sumaišyti su majonezu, kiaušiniais ir krakmolu. Padėti į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Šiek tiek apkepinti keptuvėje, sukrėsti į skardą ir pabaigti kepti orakaitėje. Tiekti su mėgstamu padažu. Skanaus!
AUTORIUS: JurgitaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Patys skaniausi žemaičių blynaiPurus varškės apkepasSviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!Naminis tinginysKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai
Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)

Sultingi vištienos kepsneliai su cukinija
Autorius apie receptą: Šį kartą cukinija slėpėme vištienos kepsneliuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Jie primena mums visiems iki skausmo Šį kartą cukinija slėpėme vištienos kepsneliuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija ir ji čia puikiai tinka! (. daugiau) (. mažiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2
Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.
Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!
Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, pasūdome ir paliekame pastovėti 5-10 minučių. Tada kuo stipriau nuspaudžiame skysti.
Vištienos file sukapojame smulkiais gabalėliais. Įspaudžiame česnako, įmušame kiaušinį, dedame gerai nusunktas cukinijas, suberiame prieskonius ir dedame majonezą. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame vištienos masę formuodami kepsniukus-blynelius. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
Kepsniukus tinka patiekti su salotomis ir/ar mėgiamu padažu.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Sotus kiaulienos plovasPaprasta lazanijaMakaronai su malta mėsa ir sūriuSkanieji balandėliai pagal NeringąKomentarai (7)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Monika2022-12-29 15:26Dariau šios kepsnelius vaikui. Gavos tobuli. Truputi tik savaip dariau filė ir cukinija kartu į blenderi sumečiau ir prasukau, majonezo nedėjau, nedėjau jokių miltų, nieko nesunkiau gavos WOW ATSAKYTI
Ana2020-07-12 22:13Labai skanūs kepsniukai, viskas pavyko, tik gerai nusunkit cukiniją. O jeigu neramu, įdėkite šaukštą krakmolo arba miltų - tada tikrai bus puikiai. ATSAKYTI
Fėja2019-07-24 17:59Jau keistesnio recepto ir nagali būti. Viskas praskydo, nors cukiniją nusunkiau. Gerai , kad bandomąjį blyną kepiau, nes įtarimų kėlė sudėtis:) tai gelbėjau su miltais ir krakmolu, dar ir mąnų įbėriau. Neapsigaukit. ATSAKYTI
Diana2019-07-24 18:50Fėja2019-07-25 07:18Be miltų niekas čia neiškeps, vėjus šnekat. Nei kiaušinio dydis, nei ranka spausta cukinija nepagelbės ir Jūs jos, turbūt, nekepėt:) Foto tai puiki. ATSAKYTI
Agnė2019-07-25 09:14O man atrodo, kad gal vištieną nepakankamai smulkiai supjaustėt? Nes ji turi būti ne kąsnio dydžio gabaliukais, o tikrai labai smulkiai, vos stambiau nei malta būtų (kaip kibinams kapojama mėsa, dar net smulkiau). ATSAKYTI
Diana2019-07-25 11:14Fėja, vakar pasitikrinimui dar kartą kepiau - viskas gerai pavyko. Cukiniją dosniai pasūdžiau, palaikiau ir labai gerai nugręžiau (tikra to žodžio prasme). O vištieną pjaustyti reikia smulkiai, galima ir vištienos krūtinėlės faršą naudoti. Majonezo šaukštai ne kupini (majonezas kokybiškas, be konservantų ir tirštiklių), kiaušinis - L dydžio (arba du maži). ATSAKYTI