Jūrų velnias pasižymi įspūdinga išvaizda ir dar įspūdingesniu skoniu. Priešingai nei dauguma kitų žuvų, jūrų velnias turi tik vieną apvalų stuburą ir neturi šonkaulių. Big Green Egg kepsninėje gamindami jūrų velnią pagal šį receptą, neišimkite stuburo.
Jūrų velnias aštriame padaže
Jūrų velnias aštriame padaže yra patiekalo receptas Nr. 691, siūlomas šioje receptų svetainėje. Kiti receptai pagal žodžius: skiltelės, česnako, svogūnų, raudonėlių, maltų, juodųjų, pipirų, druskos.
Jūrų velnio filė su daržovėmis
Jūros velnio filė supjaustoma gabalėlėliais, poros centimetrų skersmens. Filė prieskoniuojamas ir apvoliojama miltuose. Į įkaitintą keptuvę išlydomas gabalėlis sviesto, įpilama aliejaus ir jūros velnio gabalėliai apskrudinami iš abiejų pusių. Daržovės susmulkinamos ir mirkomos aliejuje. Į įkaitintą keptuvę dedamos daržovės, ant jų iškepta jūros velnio filė. Po keleto minučių pilamas vynas, pusės citrinos sultys. Kepama ant nedidelės ugnies, kad dalis skysčio nugaruotų.
Jūrų velnio filė su sezamų sėklomis ir pomidorais
Gaminimas: Supjaustyti jūros velnio filė smulkiais apie 1,5 cm pločio apskritimais, apvolioti miltuose, po to sezamo sėklose. Nulupti pomidorą ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Salotas nuplauti. Į pašildytą keptuvę dėti šaukštą sviesto ir truputį aliejaus virimui. Įkaitus riebalams, sudėti jūros velnią, kmynų lapus. Apkepti iš abiejų pusių, bet ne per daug, kad žuvies apskritimai būtų tvirti. Salotų lapus pamerkti į sezamo aliejų ir, apibarsčius sezamo sėklomis, dėti į keptuvę, ant jų uždėti jūros velnio apskritimus ir, laikant ant karštos ugnies, kad sumažėtų kepimo metu atsiradęs skystis, pilti vyną ir ½ citrinos, supjaustytą pomidorą. Sumažinus karštį, kepti apie minutę, kad viskas sutirštėtų, bet pomidorai turi išlikti kubeliais, netapti piure. Į lėkštę dėti šviežias bulves, užpilti likusio skysčio nuo žuvies kepimo, truputį sezamo aliejaus, visą lėkštę apibarstyti druskaÂ…
Jūrų velnias, keptas Big Green Egg kepsninėje
- Išdėliokite paprikas ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepinkite paprikas apie 5 min. Tuo tarpu aptepkite jūrų velnio filė ir svogūnų gabalėlius alyvuogių aliejumi.
- Apverskite paprikas ir ant grotelių išdėliokite jūrų velnio filė ir svogūnų gabalėlius. Juos kepkite apie 3 min. Po to apverskite ir kepkite dar 3 min. Žuvies filė kepkite 4-5 min. ir po to apverskite. Ant kiekvienos filė stuburo vietoje uždėkite po šakelę čiobrelio bei rozmarino ir kepkite jūrų velnią dar 4-5 min., kol temperatūra žuvies viduje pasieks 62 °C.
- Išimkite iš kepsninės svogūnus. Kai temperatūra žuvies filė pasieks nurodytąją, išimkite iš kepsninės ir paprikas. Atsargiai nulupkite jų odelę, pašalinkite kotelius ir sėklas. Paprikų minkštimą supjaustykite juostelėmis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Ingredientai jūrų velnio marinavimui
- Aliejus
- Laimo sultys
- Česnakas
- Kalendra
- Druska
- Pipirus
Kulinaro patarimas
Restorano „Riviera“ vyriausiasis virėjas Mironas Styčinskij sako: „Šį patiekalą gali pagaminti bet kuris žmogus, kuriam patinka eksperimentuoti virtuvėje. Tiesiog reikia improvizuoti ir nebijoti fantazuoti“.