Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip pasigaminti gardžius sumuštinius su tunu. Nuo klasikinių variantų iki modernesnių interpretacijų - kiekvienas atras sau tinkamą skonį.
Klasikinis sumuštinis su tunu
Tai paprastas, bet labai skanus sumuštinis, puikiai tinkantis greitiems pietums ar užkandžiui.
Ingredientai:
- Duonos riekelės (tinka įvairi duona)
- Aliejuje konservuotas tunas gabalėliais - 1 skardinė
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Smulkiai pjaustytas svogūnas - 1 valgomasis šaukštas
- Smulkinti krapai - 1 valgomasis šaukštas
- Majonezas
- Salotų lapai
Gaminimas:
- Kiaušinius išverdame kietai ir smulkiai supjaustome.
- Nuo tuno nuvarviname aliejų, sutriname šakute, sumaišome su pjaustytais kiaušiniais, svogūnu, krapais ir majonezu.
- Ant duonos dedame salotos lapą, paruošto tuno su kiaušiniu.
- Kitu duonos gabalėliu uždengiame sumuštinį.
Sumuštiniai su tunu ir avokadu
Šis sumuštinis yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Avokadas suteikia jam kreminės tekstūros ir sveikų riebalų.
Ingredientai:
- 2 riekelės duonos
- 1 skardinė tuno aliejuje
- 1/2 avokado
- 1 valg. š. graikiško jogurto
- 1 arb. š. citrinų sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Tuną ir avokadą sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute.
- Sudėkite graikišką jogurtą, įspauskite citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.
- Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite.
- Paruoštą įdarą dėkite ant duonos riekelių.
Tuna Melt - karštas sumuštinis su tunu ir sūriu
Tuna melt - ne tik madingų pusryčių vietelių trendas, bet iš tiesų fantastiškai gardus sumuštinis! Čia tobulai dera minkšta skrudinta duona, kreminės tuno salotos ir daug lydyto sūrio! Tiesa, klasikinis tuna melt paprastai ruošiamas su šviesia duona, o tuno ir sūrio įdaras yra sluoksniuojamas tarp dviejų riekelių.
Ingredientai:
- 2 riekelės duonos (pvz., Brioche)
- 1 tuno savo sultyse skardinės (apie 160 g.)
- Saujelės šviežių krapų | Arba 1/2 a.š. džiovintų krapų
- Saujelės šviežių petražolių | Arba 1/2 a.š. džiovintų petražolių
- 2 v.š. smulkinto saliero
- 1 a.š. smulkinto svogūno
- 1 v.š. smulkintų agurkėlių
- 2 v.š. majonezo
- 1 a.š. garstyčių
- Citrina
- Druska ir pipirai
- Sūris
- Sviestas
Gaminimas:
- Ruošiame tuno salotas. Indelyje sumaišome visus produktus: tuną, smulkintą salierą ir agurkėlius, svogūną, žoleles, majonezą, garstyčias, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Ant pusės duonos riekelių dedame tuno salotų, ant salotų - keletą sūrio riekelių.
- Ant viršutinės duonos riekelės tepame sviesto ir uždengiame sumuštinį taip, kad sviestu aptepta pusė liktų išorėje.
- Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, dedame sumuštinius kepti sviestu žemyn ir kepame kelias minutes. Tuo tarpu atsargiai sviestu aptepame sumuštinio viršų, apverčiame ir kepame dar kelias minutes. Tik labai svarbu kepti ant vidutinės, ne per daug stiprios kaitros, kitaip labai greitai skanus sumuštinio apskrudimas taps degėsiu.
Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu orkaitėje
Šiems sumuštiniams galite sunaudoti net kiek „pavargusius“ ingredientus, nes kelios minutės orkaitėje juos kaip mat atšviežins ir suvienys.
Ingredientai:
- 4 valg. š. tuno (konservuoto aliejuje)
- 1 valg. š. tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 valg. š. smulkiai pjaustytų marinuotų agurkų
- 1 valg. š. majonezo
- Petražolės, svogūnų laiškai
- Malti juodieji pipirai
- Batono riekelės
Gaminimas:
- Nuo tuno nupilkite aliejų, o tuną sudėkite į dubenį kartu su tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkiais kubeliais pjaustytais marinuotais agurkais, majonezu, petražolėmis, svogūnų laiškus. Viską pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ten išdėliokite batono riekeles bei uždėkite paruošto mišinio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.
- Patiekite nedelsiant.