Mieliniai blynai daugumai mūsų primena vaikystę. Tai puikus patiekalas pusryčiams ar vėlyviems pusryčiams, kuris suteikia energijos visai dienai. Šiandien galime rasti tikrai nemažai mielinių blynų receptų, todėl tikrai išsirinksite tokį, kuris geriausiai pateisintų jūsų lūkesčius. Bet blynelius, o dažniausiai šiai šventei kepamus mielinius, galime išsikepti ir šiaip, be jokios progos.
Mieliniai Blynai su Šviežiomis Mielėmis
Jei norite išties tobulų blynų - juos kepti patartina su šviežiomis mielėmis. Užtruksite ilgiau, tačiau tokie blynai daug skanesni nei kepti su sausomis mielėmis. 300 g miltų jums prireiks apie 20-25 g mielių. Tešlą su mielėmis reikia kildinti apie valandą, tačiau blynai būna to verti - išmyluoti ir išlaukti jie kaip tikri karaliai nugula į lėkštę, tačiau joje niekada ilgai neužsibūna - viens du ir nebėr!
Receptas su Šviežiomis Mielėmis
Mieliniams blynams reikės:
- 30 g šviežių arba 8-9 g sausų mielių
- 3 valg. š. cukraus
- 500 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 1 saujos razinų
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 st. miltų (arba pagal poreikį, kad tešla taptų grietinės tirštumo)
Gaminimas:
- Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu.
- Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius, likusį cukrų ir viską išmaišykite. Maišydami įberkite vandenyje išbrinkytas razinas.
- Galiausiai įberkite tiek miltų, kad tešla taptų grietinės tirštumo.
- Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
- Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Tiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Mieliniai Blynai su Sausomis Mielėmis
Tai ir mūsų namai pakvipo blynais, kurie išėjo stori kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs.Dalinuosi su jumis savo mielinių blynų receptu.Jei jus turite gardžių mielinių blynų receptų, pasidakinkite. Sutarta?
Receptas su Sausomis Mielėmis
Mieliniams blynams reikės:
- Miltai - 480 g
- Džovintos mielės - 7 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Šiltas pienas - 240 ml
- Šiltas vanduo - 240 ml
- Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - 1/2 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
- Miltus persijojame ir sumaišome su mielėmis.
- Į didelį dubenį mušame kiaušinį, išplakame, beriame cukrų, druską, viską išmaišome. Pieną ir vandenį pašildome, supilame į dubenį su kiaušinio plakiniu ir išmaišome. Tada dalimis dedame su mielėmis sumaišytus miltus ir užmaišome mielinių blynų tešlą. Dubenį apdengiame maistine plėvele, ant viršaus rankšluosčiu ir pastatome šiltai vienai valandai. Prieš kepant blynus, pakilusios tešlos nebemaišome!
- Į keptuvę pilame aliejaus, užkaitiname (ne per daug, kad blynai nesudegtų, geriau kepti lėtai). Sudrėkiname šaukštą, juo atgnybiame gabalėlį tešlos ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kartais uždengiant keptuvę dangčiu.
- Mielinius blynus patiekiame dar šiltus su mėgstama uogiene, džemu ar jogurtu.
Patarimai Kepant Mielinius Blynus
Milelinių blynų tešlos kildinimas - svarbus momentas, nes jei tešla nebus pakankamai iškilusi, blynai nebus tokie minkšti ir purūs. Tačiau jei perkildinsite tešlą, blynuose jausite mielių kartumą, o kartu jie neteks ir dalies saldumo, nes mielės „suvalgys“ visą cukrų. Todėl geriausia blynus kepti tada, kai tešla padvigubės.
- Mielinius blynus galite kepti ne tik su razinomis, bet taip pat ir su kitais priedais (arba be jų).
- Jei mėgstate aguonas, mielinius blynus galite pagardinti ir tokiu priedu. Mieliniai blynai bus dar skanesni, jei juos patieksite pabarstę cukraus pudra. Tikrai patiks vaikams!
- Jei mielinius blynus kepsite su šviežiomis mielėmis, su cukrumi sumaišytas mieles palikite kilti 15-20 minučių, o užmaišytą tešlą palikite pastovėti maždaug valandą.
- Mielinių blynų mėgėjai teigia, kad skaniausius blynus pavyksta išsikepti su šviežiomis mielėmis. Nors mielinių blynų kepimas su šviežiomis mielėmis trunka ilgiau, tačiau tikrai verta paaukoti šiek tiek daugiau laiko.
Kitas Mielinių Blynų Receptas
Reikės:
- 400 - 450 g miltų
- 500 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 2 kiaušinių
- 4-5 v. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- aliejaus kepimui
Gaminimo Eiga:
- Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišiau.
- Kiaušinius išplakiau ir sumaišiau su šiltu pienu.
- Kiaušinių ir pieno plakinį sumaišiau su biriais produktais.
Pastaba. Blynai bus labai skanūs, plonyčiai ir ažūriniai (su skylutėmis 🙂 ). Mieles berkite į dubenį ir ištirpinkite ¼ stiklinės gerai pašildyto pieno. Ten pat įmaišykite truputį druskos ir šaukštelį cukraus. Nusijotus miltus sumaišykite su druska, cukrumi, kiaušiniais ir pašildytu pienu. Sumaišykite jau pakilusias mieles su sumaišyta tešla. Įpilkite aliejaus. Tešlą pridenkite ir laikykite šiltai.
Greitas Mielinių Blynų Receptas
Gaminimas: visus produktus sumaišykite, tešlą palaikykite 15 minučių ir kepkite. Blyneliai bus labai ploni ir skanūs!