Nors desertų gamyba dažnai asocijuojasi su ilgomis prie viryklės praleistomis valandomis, daugybę jų galima pagaminti nesugaištant daug laiko ir netgi nekepant. Tegul karštas obuolių pyragas lieka šaltajam metų sezonui - vasara yra laikas, kai norisi gaivinančių ar tiesiog greitai pagaminamų desertų.
Nekepti Desertai
„Kepamų desertų rišančioji medžiaga paprastai būna glitimas ir kiaušinio baltymo masė, o norint stabilizuoti kremus ir putėsius reikia naudoti želatiną - tuomet desertai įgaus gerą kreminę struktūrą ir reikiamą standumą. Jei mėgstate dažnai ruošti desertus, B. „Nekeptam pyragui ar desertiniams batonėliams prireikia sausainių, krekerių ar vaflių, o kremams - plaktos grietinėlės, maskarponės sūrio, kondensuoto pieno ar šokolado. Jei norite veganiškų desertų - pasirūpinkite riešutais, datulėmis, džiovintais abrikosais, augalinio pieno produktais, augaline želatina. B. Baratinskaitė atkreipia dėmesį, kad ruošiant nekepamus desertus reikėtų nepersistengti su cukraus kiekiu. „Gamindami nepamirškite ragauti.
Nekeptas Pyragas su Sausainiais ir Maskarpone
Reikės:
- 250 g sausainių
- 100 g sviesto (lydyto)
- 1 vanilės ankšties
- 600 g riebaus minkšto sūrio, pavyzdžiui, maskarponės
- 100 g cukraus pudros
- Puodelio riebios plakamos grietinėlės
Gaminame:
- Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
- Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir kočėlu sugrūskite iki trupinių, juos supilkite į dubenį ir kruopščiai sumaišykite su ištirpintu sviestu.
- Sudėkite masę į gaminimo formą ir tvirtai prispauskite, kad susidarytų lygus sluoksnis.
- Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
- Vanilės ankštį perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklas.
- Supilkite grietinėlę į dubenį ir elektriniu plaktuvu plakite, kol ji pradės tirštėti.
- Sūrį, cukraus pudrą ir vanilės sėklas suberkite į atskirą dubenį ir elektriniu plaktuvu plakite apie 2 minutes iki vientisos masės.
- Sumaišykite grietinėlę ir sūrio masę. Jei masė nėra pakankamai tiršta, dar paplakite.
- Ją dėkite ant sausainių pagrindo, pradėdami nuo kraštų link centro, stenkitės, kad nesusidarytų oro burbuliukų, viršų palyginkite.
- Palikite per naktį sustingti šaldytuve.
- Prieš patiekdami pyragui leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie pusvalandį.
Greitai Paruošiami Desertai
Lengvi stipraus kavos skonio putėsiai/kremas. Ne vaikiškas desertas. Stipraus kavos skonio. Nustebsite, nes vos keli ingredientai. Aš tikrai nustebau. Lengvos tekstūros, paprastai, greitai pagaminami. Skanūs, greitai paruošiami labai citrininiai putėsiai. Paprastas desertas. Puikiai tiks citrinų mėgėjams ar kai neturite daug laiko gaminimui. Skonis - labai ryškus!
Naminiai Ledai per 5 Minutes
Jiems pagaminti nereikia specialaus ledų gaminimo aparato, o paruošiami vos per 5 minutes.
Gaminime: įdėkite kepimo skardą į šaldiklį, kad atvėstų. Dubenyje plakite grietinėlę - pradėkite nuo mažiausio greičio ir palaipsniui didinkite, kol ji pradės tirštėti ir taps standi, tačiau nepersistenkite, kad negautumėte sviesto. Kitame dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną, vanilę, druską ir 1 puodelį plaktos grietinėlės. Šią masę supilkite atgal į dubenį su likusia plakta grietinėle ir atsargiai sumaišykite.
Sveiki Desertai
Mėgstu sveikus produktus (nors gal ir sunku patikėti matant čia tiek saldžių kepinių), stengiuosi juos 'įpaišyti' į savo, šeimos mitybą.
Sveikas Čija Sėklų Pudingas su Kokosais ir Mango Vaisiais
Mano spintelėje visada yra čija sėklų. Čija dedu į plakamus kokteilius ar košes. Seniai norėjau išbandyti ir pudingo receptą. Pavyko puikiai. Tikrai skanu, man labai patinka gliti ir tvirta sėklų konsistencija, o labiausiai nustebino, koks sotus šis pudingas. Visos porcijos viena neįveikiu. Too filling, todėl geras dietinis patiekalas, užkemša skrandį. Mano mėsiaėdžiui vyrui pudingas taip pat labai patiko.
Šokoladinis varškės kremo desertas be pridėtinio cukraus - tai lengvas, sveikas ir nepaprastai gardus desertas, kuris patiks visiems, vertinantiems saldumynus be sąžinės graužimo.
Keksiukai ir Pyragai
Keksiukai - itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo.
Strelkabelka.lt: Tai puikus keksas, kuriame razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais - spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalyti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos - bus marmurinis keksas.
Mini Varškės ir Aguonų Pyragėliai
Tad patiekiu vieną iš gamintų desertų - mini varškės ir aguonų pyraglėlių - receptą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175C.
- Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir viską gerai išmaišykite.
- Dėkite į kiekvieną paruoštą popierinį sijonėlį įdaro tiek, kad maždaug užimtų 1/3 visos formelės tūrio.
- Pašaukite atgal į orkaitę formą su keksiukais ir toliau kepkite dar 15 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite.
Įdomūs ir Neįprasti Desertai
Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys.
Spalvota Želė su Kokosų Pienu
Gaminame: jei nenorite užsiimti su spalvomis, tiesiog suberkite cukrų į kokosų pieną, išmaišykite ir leiskite cukrui visiškai ištirpti. Kokosų pieną supilkite į puodą, užvirinkite, įdėkite 4 arbatinius šaukštelius agaro ir kelias minutes maišykite, kol milteliai ištirps. Išpilstykite į taures ar kitus norimus indelius ar vieną indą.
Jei norite gaminti 4 spalvų želė, su cukrumi išmaišytą kokosų pieną galite padalinti taip: 1 x 100 ml, 1 x 100 ml, 1 x 50 ml 1 x 150 ml. Tuomet pirmąjį 100 ml kokosų pieno kiekį supilkite į puodą ir įpilkite, pavyzdžiui, raudonos spalvos dažų. Užvirinkite ir įdėkite vieną arbatinį šaukštelį agaro želatinos. Pavirkite maišydami 1-2 minutes, kol agaro milteliai visiškai ištirps. Skystį supilkite į taurę ar kitus naudojamus indus. Tą patį pakartokite su 50 ml kokosų pieno ir, tarkime, oranžine spalva, kuri gražiai dera su raudona. Oranžinį skystį švelniai supilkite į raudonos spalvos vidurį ir indą įdėkite į šaldytuvą 5 minutėms. Kitą 100 ml kokosų pieno kiekį su cukrumi gaminkite be spalvos ir supilkite ant sustingusios masės, vėl palaikykite šaldytuve 5 minutes. Likusius 150 ml kokosų pieno pagaminkite žalios spalvos ir taip pat supilkite ant jau sustingusios želė. Želė palikite šaldytuve porą valandų ar netgi per naktį.
Prieš patiekdami desertą papuoškite uogomis, migdolų drožlėmis ir mėtomis.