Puikus pusryčių pasirinkimas yra lietiniai blyneliai. Gal dar nesate bandę špinatų lietinių su lašišos ir varškės kremo įdaru? Receptas, vertas ne tik pabandymo!
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba - ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!
Špinatų lietiniai su lašiša ir varškės kremu
Šie gardūs ir viliojančiai atrodantys bulviniai blyneliai su varškės kremu ir rūkyta lašiša turėtų patikti net vaikams.
Ingredientai
Špinatų lietiniams pagaminti reikia:
- 70 g VILNIAUS margarino su sviestu
- 2 kiaušinių
- 1½ stiklinės miltų
- 1½ šaukšto cukraus
- 2 saujų špinatų
- 2 stiklinių pieno
- 2 stiklinių grūdėtos varškės
- 1 skiltelės česnako
- ½ saujos krapų
- 100 g lašišos
- Žiupsnelio druskos
Lietiniams blynams reikės:
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Pienas - 1 litras
- Miltai - ~2 stiklinės
- Alyvuogių aliejus - 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - žiupsnelis
Įdarui reikės:
- Varškė (sausesnė) - 0,5 kg
- Grietinė - 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus - 3-4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus - 0,5-1 arbatinis šaukštelis
- Razinos - 60 g
Bulviniams blynams reikės:
- 5 vidutinio dydžio bulvių
- 1 kiaušinio
- Nedidelio svogūno puselės
- 3-4 valgomųjų šaukštų miltų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, pipirų
Varškės kremas:
- 200 g liesos varškės
- 1 arbatinio šaukštelio grietinės
- Žiupsnelio krapų (pagal skonį)
- 200 g rūkytos lašišos
Gaminimas
Lietiniai su varške:
- Kiaušinius mušame į dubenėlį, išplakame. Beriame cukrų ir vėl plakame. Pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Pilame šiek tiek pašildytą pieną, išmaišome, dalimis beriame miltus ir užmaišome lietinių tešlą. Kepame lietinius.
- Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.
- Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro ir susukame.
- Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.
Špinatų lietiniai su lašiša ir varškės kremu:
- VILNIAUS margariną su sviestu išlydykite. Supilkite į BLENDTEC trintuvą kartu su miltais, kiaušiniais, druska, cukrumi, špinatais, 1½ stiklinės pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Varškę, česnakus, dalį krapų ir likusį pieną sutrinkite BLENDTEC mažesniuoju smulkintuvu iki kreminės masės.
- Blynų tešlą pilkite plonu sluoksniu į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstykite, kepkite apie 1 min. iš abiejų pusių.
- Iškepusius blynus dėkite į lėkštę, sudėkite varškės kremą, rūkytą lašišą. Papuoškite krapų šakelėmis.
Bulviniai blynai:
- Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuojame stambia tarka, sudedame į kiaurasamtį ir perliejame šaltu vandeniu. Leidžiame vandeniui nusivarvėti, nusausiname popierine servetėle. Tarkuotos bulvės turi būti kuo sausesnės.
- Į dubenį dedame tarkuotas bulves, kiaušinį, kapotą svogūną ir miltus. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame nedidelius blynelius, apkepiname juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus ir išėmus dedame ant servetėlės, kad susigertu aliejaus perteklius.
- Ant blynelių dedame šaukštelį varškės kremo ir gabalėlį lašišos.
Varškės kremas:
Varškę, grietinę ir krapus sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome. Paskaniname druska ir pipirais.
Kiti patarimai
Šiaip blynams tinka bent kokia tešla. Gal turit savo mėgstamą receptą - pagal jį ir kepkite. Man paskutiniu metu labai patiko receptas plikytų blynų. Stiklinė 250 ml. Kefyrą, kiaušinius, druską ir cukrų gerai išmaišome. Supilame persijotus miltus ir su šluotele išplakame. Imame virinto karšto vandens stiklinę, dedame sodą, labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą. Dar kartą viską sumaišome ir paliekame 15 min. Vėliau įpilame aliejų.
Dėl varškės: aš pasigaminau pati varškės kremą. Labai paprasta: grietinės indelį sudėjau į marlę ir pakabinau nakčiai. Dedame ant blynelio varškės, sudedame blynelį ir truputį paspaudžiame. Laikosi puikiai, sutvirtinti nereikia.