pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kokosų pieno receptai: nuo gėrimų iki desertų

Kokosų pienas - universalus ingredientas, tinkantis tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Jis suteikia patiekalams kremiškumo, egzotiško aromato ir yra puiki alternatyva įprastam pienui ar grietinėlei. Atraskite įvairius kokosų pieno panaudojimo būdus virtuvėje - nuo kavos iki desertų!

Gėrimai su kokosų pienu

Kokosų pienas puikiai tinka įvairiems gėrimams paskaninti:

  • Kava, arbata, mačios latė: įpilkite lašelį kokosų pieno į karštą ar šaltą kavą, arbatą ar populiarėjančią mačios latę.
  • Tirštieji kokteiliai: vasarą kokosų pienas gali būti naudojamas uogų ir vaisių kokteiliams atskiesti ir papildomam skoniui suteikti.

Košės su kokosų pienu

Kokosų pienas puikiai tinka košėms gardinti:

  • Avižinių dribsnių košė: avižinę košę galite brinkinti per naktį, o ryte paskaninti šlakeliu kokosų pieno.
  • Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas: ispaninio šalavijo sėklų pudingui ruošti vietoje vandens taip pat galite rinktis kokosų pieną.

Sriubos ir troškiniai su kokosų pienu

Kokosų pienas gali būti naudojamas sriuboms ir troškiniams užbalinti ir skoniui subalansuoti. Štai keletas receptų:

Daržovių sriuba su kokosų pienu

Kai ruošiame įvairias daržovių sriubas ar troškinius, dažnai baigiant virti baliname jas grietinėle ar grietine, nes pieno produktai subalansuoja skonį, pašalina kartais agresyvoką rūgštumą (pavyzdžiui, trintos pomidorų sriubos). Lygiai taip pat suveiks ir kokosų pienas, tad drąsiai galite eksperimentuoti ir su juo.

Žuvienė su kokosų pienu

  1. Puode, kuriame planuojate virti sriubą, įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir sugrūstą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepinkite dar kelias minutes.
  2. Sudėkite stambokai supjaustytą žuvį, įpilkite šlakelį vandens ir supilkite visą indelį kokosų pieno. Suberkite prieskonius ir druską. Maišykite atsargiai, kad žuvies gabaliukai nesubyrėtų.
  3. Viską palikite virti ant nedidelės ugnies. Kartkartėmis žuvienę pamaišykite, o į virimo pabaigą įdėkite kapotus krapus. Nuo žuvies sudėjimo ir kokosų pieno įpylimo sriuba turi virti apie 20 minučių.

Šaltibarščiai su avokadais ir kokosų pienu

  1. Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir gerai nuplautus agurkus. Viską sudėkite į elektrinį trintuvą, ten pat supilkite ir kokosų pieną su vandeniu bei sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės.
  2. Sriubą gardinkite druska ir pipirais pagal savo nuožiūrą, būtinai įpilkite citrinos sultis ir sudėkite mėgstamus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite atvėsti šaldytuve.

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite plačią skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
  2. Nulupkite moliūgo žievę, supjaustykite jį vienodo dydžio gabalėliais. Dėkite supjaustytą moliūgą ant skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pavartykite gabalėlius, kad visi pasidengtų aliejumi. Kepkite moliūgą, kol suminkštės - maždaug 45 min.
  3. Kol kepa moliūgas, nulupkite imbierą.
  4. Į trintuvą sudėkite iškepusį moliūgą, imbierą, pilkite sultinį, kokosų pieną, berkite kuminą ir cinamoną. Trinkite iki vientisos masės.
  5. Paskaninkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami, pašildykite sriubą puode.

Veganiškas bešamelio padažas

Klasikinis bešamelio padažas gaminamas iš sviesto, paprasto pieno ir miltų, tačiau jei maitinatės veganiškai ar norite paeksperimentuoti, galite ruošti iš aliejaus, kokosų pieno ir miltų.

Karis su kokosų pienu

Indijoje kiekviena šeima turi savo troškinio receptą. Šis receptas suvienija Malaizijos ir Indijos virtuves. Greičiausiai jums iki gyvenimo pabaigos pakaks tik šio recepto - kažin ar ragausite skanesnį žuvies karį, nei šis. Kremiškas sotus ir aromatingas karis - tikra atgaiva akims ir gomuriui.

Saldžiųjų bulvių karis

Buvo saldžiųjų bulvių lazanija, buvo humusas, o dabar - dar ir saldžiųjų bulvių karis.

Žaliasis karis su vištiena

Žaliasis karis yra vienas geriausiai žinomų ir mėgstamų tailandietiškų patiekalų. Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje. Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių. Porą minučių viską pavirkite.

Ingredientas Kiekis
Vištienos krūtinėlė 170 g
Žaliojo kario pasta 30 ml
Kokosų pienas 90 ml
Vanduo 70 ml
Citrinų lapai 4 vnt.

Daržovių troškinys su kokosų pienu

  1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite.
  4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.).
  5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs.

Kiti patiekalai su kokosų pienu

Kokosų pienas gali būti naudojamas ir kitiems patiekalams gardinti:

  • Plakta kiaušinienė ar omletas: kokosų pienas tinka ir šiems klasikiniams pusryčių patiekalams.
  • Avižinė košė su avokadais: sumaišykite avižas ir kokosų pieną, užvirkite ir maišykite, kol avižos suminkštės. Įmaišykite chia sėklas ir migdolų sviestą. Sudėkite košę į dubenėlius, ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių, pabarstykite kokoso drožlėmis ir žiupsneliu cinamono.
  • Ryžių makaronai su kokosų pienu: Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite. Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba. Apibarstykite kapotomis kalendromis ir svogūnų laiškais, patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Desertai su kokosų pienu

Kokosų pienas suteikia desertams kremiškumo ir švelnumo. Štai keletas idėjų:

Varškės ir kokosų pieno pyragas su karamele

Pyrago pagrindui: 60 g cukraus, 60 g kukurūzų miltų (galima naudoti ir paprastus), 60 g migdolų, 60 g sviesto.

Varškės masės sluoksniui: 400 g varškės, 40 g cukraus, 300 ml kokosų pieno, 4 g želatinos.

Karamelei: 100 g cukraus, 30 g sviesto, 90 ml grietinėlės, 2 g druskos, 40 g lazdynų riešutų.

Aviečių masei: 90 g šaldytų aviečių, 15 g cukraus.

  1. Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite. Gauta mase išklokite kepimo formos (20 cm) dugną ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-13 min.
  2. Varškę gerai išmaišykite su 200 g kokosų pienu ir cukrumi. Želatiną ištirpinkite 100 ml kokosų pieno. Viską sumaišykite kartu.
  3. Karamelei ištirpinkite cukrų, tuomet sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Įpilkite pakaitintos grietinėlės, suberkite druską ir labai gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
  4. Riešutus pakepinkite orkaitėje apie 8 min. ir sukapokite.
  5. Ant atvėsusio pagrindo dėkite pusę varškės įdaro ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Tuomet ištraukite, užpilkite karamelės, pabarstykite riešutais, apšlakstykite trintomis avietėmis (atitirpintas uogas tiesiog sumaišykite su cukrumi) ir galiausiai sukrėskite likusią varškę.

Šokoladinis desertas su kokosų pienu

Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

Kiti desertai

  • Bananų duona: morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis - jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo.

Kaip pasigaminti kokosų pieną namuose

Kokosų pieną galite pasigaminti namuose iš kokosų drožlių. Jis bus ne prastesnis už pirktinį ir netgi geresnis, nes šviežias ir tirštas. Pagaminus kokosų pieno atlieka riešutų tirščių, kuriuos išdžiovinusi gaunu puikių kokosų miltų. Jų beriu į kepinius, norėdama sumažinti kvietinių rafinuotų miltų kiekį.

  1. Į išbrinkusias kokosų drožles berkite druskos ir suplakite. Plakite tol, kol kokosų drožlės pavirs į baltą skystį.
  2. Suplaktą pieną nukoškite per tankų kiaurasamtį arba drobės atraižą, kad ten liktų visi tirščiai, juos atidėkite. Kokosų pieną dar kartą išplakite ir perkoškite, kad visiškai neliktų tirščių.
  3. Naminį kokosų pieną supilkite į indą ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Laikomas jis susisluoksniuoja: apačioje atsiskiria balkšvas vanduo, o į viršų pakyla baltoji dalis. Prieš vartodami kokosų pieną suplakite. Jei norite skystesnio pieno, jį galite atskiesti vandeniu.
  4. Šalutinį kokosų pieno produktą - atlikusius tirščius - paskleiskite kepimo skardoje ant kepimo popieriaus ir sumaigykite šakute, kad vienodai pasiskirstytų. Džiovinkite maždaug valandą iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje kartkartėmis pamaišydami, kad vienodai išdžiūtų. Stebėkite, kad kokosų miltai nepradėtų ruduoti, jie turi išlikti balti. Išėmę iš orkaitės dar palikite, kad visai išdžiūtų. Visiškai sausus kokosų tirščius suberkite į trintuvą, trumpai pasmulkinkite, kad taptų panašūs į purius miltus. Kokosų miltus suberkite į indą ir laikykite sausai, kol prireiks.