pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos paplotėliai mėsainiams: receptai ir patarimai

Vienas iš labiausiai populiarėjančių patiekalų ant grilio - įvairiausi mėsainiai. Grilyje kepti mėsainiai tampa ypač populiariu pasirinkimu draugų susibūrimuose, kadangi kiekvienas gali jį susikurti pagal individualius poreikius. Taigi, kaip pasigaminti skanius ir sultingus mėsainius su vištienos paplotėliais?

Ingredientai ir paruošimas

Visų ingredientai ir gamybos etapai išlieka tie patys. Būtiniausių prieskonių, be kurių išties būtų neįmanoma iškepti mėsainio, mažai - tik druska ir pipirai. Norintieji liesesnio varianto, gali rinktis baltą mėsą - vištieną, kalakutieną, triušieną. Tačiau taisyklių nėra - skonio nepagadins ir kiauliena, ėriena, aviena.

Šį kartą Halina siūlo kepti mielines bandeles mėsainiams, kurių receptas gan paprastas. Halina gamindama mėsainius iš vištienos, nenaudoja kiaušinio, kartais - šiek tiek grietinės ar grietinėlės, nors galima įdėti ir ištirpinto sviesto, kuris suteiks šiek tiek riebumo liesesnei vištienos filė mėsytei. Na, o mėsainius ji šį kartą gamino iš smulkintos vištienos ir kepė ant įkaitintos plokščios kepsninės.

Kepimo ant grotelių paslaptys

„Mėsainių paplotėliai, iškepti ant grotelių ar plokščios kepsninės, yra žymiai skanesni, nes jie ne tik kad greičiau iškepa, yra sultingi, bet ir įgauna dūmo kvapą, kurį suteikia medžio anglys. Todėl labai svarbu gerai įkaitinti grilį ar plokštę, mėsainius pasiruošti ant atskiros lėkštės ir dėti juos ne per arti vieną nuo kito. Kepdami stebėkite, kad per daug neperkeptų, bet ir neskubėkite apversti, mėsytė turėtų lengvai atšokti nuo grotelių ar plokštės. Prieš kepdami galite šiek tiek patepti groteles ar plokštę aliejumi,“ - pasakoja grilio meistrė.

Ji pastebi, kad jei naudojate paruoštą faršą, tinkamiausias - stambesnio malimo, arba rinkitės jau paruoštą smulkintą vištieną. Formuojant smulkintos vištienos paplotėlius ji pataria suvilgyti rankas vandeniu, kad paruošta masė neliptų prie rankų. Stenkitės ruošiamą masę gerai išmušti, kad ji kuo geriau suliptų.

Gamindami paplotėlius mėsainiams eksperimentuokite, galite juos pagardinti čiobreliais, kalendra, džiovintais pomidorais, - teigia ji. Formuojant juos naudokite plokščius įrankius, kad šiek tiek prispaustumėte juos kepant, kad būtų lygesni, - Rinkdamiesi vištieną, pačius kotletukus galite formuoti plonesnius, kad geriau iškeptų, antai jautienos mėsainiai gali būti ir ne pilnai iškepę, bet vištienos - būtinai pilnai iškepti.

Taip pat svarbu gerai įkaitinti kepsninę, mėsainius dėti ne per arti vieną nuo kito. Mėsainių neperkepkite, bet ir neskubėkite apversti - reikia, kad mėsa lengvai atšoktų nuo grotelių.

Mėsainio surinkimas

„Kai iškepsite vištienos paplotėlius, paimkite perpjautas bandeles, jų vidinę pusę galite ištepti padažu: tinka paprastas Barbekiu padažas, jį galite ir papildomai pagardinti garstyčių grūdeliais, jei mėgsta saldžiau - galite naudoti trintą persikų tyrę ir pan. Galima viename mėsainyje naudoti skirtingus padažus. Uždėję mėsos kotletuką, paskui sudėkite salotas: tinka gražgarstės, sultenės, romainių salotos, aisbergo salotos, mėsainį papuoš „Lollo Biondo“ salotos, kurių garbanoti krašteliai tarsi suformuos mėsainiui šypseną. Tinka ir špinatai, petražolių lapai ar krapų šakelės,“ - pasakoja Halina.

Paruoštus mėsainius Halina perveria mediniu pagaliuku, taip patogiau valgyti, jei esate gamtoje, mėsainį valgote stovėdami ir pan. na o vaikams galime perverti dviem mažais pagaliukais, kad mažiesiems smaližiams būtų patogiau valgyti.

Perpjovę bandeles, jų vidinę pusę galite ištepti padažu ir papildomai pagardinti garstyčių grūdeliais. Uždėję mėsos kotletuką, dėkite salotas: tinka gražgarstės, sultenės, romaninės, gūžinės salotos. Mėsainis sunkiai įsivaizduojamas be pomidorų, marinuotų agurkėlių, svogūno.

Receptai

Halinos Bovševič receptai:

1. Mėsainių bandelės

Dešimt bandelių iškepti Jums reikės:

  • 1 šaukšto sausų mielių
  • 0,5 puodelio šilto vandens
  • 0,5 puodelio pieno
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 puodelių miltų
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 2 šaukštų sezamų sėklų

Gaminame bandeles:

  • Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir cukrumi, palikite kelioms minutėms, kad ištirptų cukrus ir suputotų masė.
  • Atskirame inde suplakite kiaušinį, sumaišykite su druska, pienu, aliejumi.
  • Visą šią masę supilkite į mielių mišinį, gerai sumaišykite.
  • Suberkite miltus, minkykite, kol gausis vientisa masė.
  • Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltai, kol masė padvigubės.
  • Visą tešlą padalinkite į 10 dalių.
  • Iš kiekvienos formuokite po rutuliuką ir jį paspauskite, kad gautųsi bandelė.
  • Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Uždenkite ir laikykite šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
  • Kiekvieną bandelę patepkite lydytu sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis.
  • Kepkite apie 15 minučių, arba kol bandelės gražiai paruduos.
  • Atvėsinkite, tik tada perpjaukite išilgai.

2. Mėsainiai su smulkintos vištienos filė maltiniu ir čederio sūriu

Keturiems mėsainiams paruošti Jums reikės:

  • Mėsainių bandelių - 4 vnt.
  • Sviesto - 80 g
  • Čederio sūrio - 120 g
  • Pikantiško padažo - 150 g
  • Barbekiu padažo - 30 g
  • Smulkintos viščiukų filė mėsos - 450 g
  • Mėgstamų prieskonių (čiobrelio, raudonėlio)
  • Pomidorų -120 g
  • Marinuotų agurkų - 80 g
  • Aisbergo salotų lapai - 10 g

Gaminame mėsainius:

  • Smulkintą viščiukų filė mėsą sukapokite su sviestu ir mėgstamais prieskoniais.
  • Suformuokite kotletus, kepkite grilyje iš abiejų pusių, pabaigoje patepdami Barbekiu padažu.
  • Bandeles aptepkite sviestu ir apkepkite grilyje.
  • Ant iškepusios bandelės vidinės dalies užtepkite pikantiško padažo, uždėkite salotos lapą, keptą vištienos kotletą, riekelėmis pjaustytus pomidorus (pomidorus galite pakeisti mango arba nektarinų riekelėmis), marinuotus agurkus ir Čederio sūrio griežinėlį.
  • Uždenkite kita bandele, kurią taip pat patepkite padažu iš vidinės pusės.

3. Sultingi mėsainiai su smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos ir paprikų maltiniu

Keturiems mėsainiams paruošti Jums reikės:

  • Mėsainių bandelių - 4 vnt.
  • Raudonos paprikos - 80 g
  • Petražolės - 50 g
  • Sviesto - 80 g
  • Smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos - 450 g
  • Grietinės -30 g
  • Prieskonių - žiupsnelio
  • Pomidorų - 120 g
  • Salotų lapų rinkinio - 100 g
  • Barbekiu padažo su garstyčiomis - 100 g

Gaminame mėsainius:

  • Smulkintą viščiukų šlaunelių mėsą sukapokite su paprika, petražolėmis, grietine ir prieskoniais.
  • Formuokite kotletą, kepkite grilyje iš abiejų pusių.
  • Bandeles aptepkite sviestu ir apkepkite grilyje.
  • Ant iškepusios bandelės vidinės dalies užtepkite mėgstamo padažo, uždėkite salotų lapų, keptą vištienos kotletą, riekelėmis pjaustytus pomidorus.