Kalakutiena su grybais grietinės padaže - kasdienis patiekalas, kurį galima įtraukti ir į šventinį meniu. Paruoškite kalakutieną su grybais. Kalakutienai su grybais grietinėje tinka pievagrybiai, nes jų galima įsigyti ištisus metus. Troškinta kalakutiena su pievagrybiais - gardus bei sotus patiekalas.
Ingredientai
- 500g kalakuto krūtinėlės
- 300g pievagrybių
- 2 svogūnai
- 1 ryšelis laiškinių svogūnų
- 4 šaukštai sviesto
- Druskos, pipirų pagal skonį
- 1 šaukštas miltų
- 100ml sultinio
- 200g grietinėlės
- 4 š. žemės riešutų ar alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- ½ st. sauso baltojo vyno
- 2 st. vištienos sultinio
- 1 valg. š. bulvių krakmolo
- 2 šaukšteliai paprikos miltelių
- Koncentruota pomidorų pasta
- Raudonosios paprikos juostelės
- Lauro lapas
Gaminimo Eiga
- Mėsą supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir pipirais.
- Kalakutienos filė supjaustykite 1,5 cm griežinėliais. Sumaišykite visus prieskonius ir druską ir apibarstykite mėsą.
- Pievagrybius nuvalyti ir perpjauti pusiau. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
- Susmulkinkite česnaką.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- 4 šaukštus sviesto ištirpinti. Jame maišant, kepti mėsą, ją išgriebti ir padėti šiltai.
- Augaliniame aliejuje kepkite filė, kol paruduos.
- Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5-7 minutes.
- Likusiuose riebaluose patroškinti svogūnus, suberti grybus. Trumpai apkepti.
- Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną.
- Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu.
- Supilkite baltąjį vyną ir vištienos sultinį, išmaišykite ir troškinkite, kol mėsa visiškai suminkštės.
- 1 šaukštą miltų užbarstyti ant viršaus ir truputį paskrudinti. Sudėti mėsą.
- Pilti 100ml sultinio, 200g grietinėlės ir užvirti.
- Supilkite grietinę ir karštą vandenį, išmaišykite.
- Troškinkite produktus 15 minučių, uždengę keptuvę dangčiu.
- Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos sudėkite smulkintą česnaką.
- Baigiant troškinti, supilkite ¼ st. vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite, kad skystis troškinyje sutirštėtų.
- Pusę svogūnų laiškų sumaišyti su troškiniu.
- Troškinį dar kartą pagardinti ir patiekti su likusiais svogūnais.
Patiekimas
Patiekite su mėgiamu garnyru. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė.