Panašūs receptai
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
Caprese vištiena
Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže
Ispaniškas vištienos troškinys
Vištiena įdarytos bulvių puselės
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Kiaulienos odelių ir vištienos vyniotinis
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
Uzbekiškas plovas su vištiena
Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais
Vištienos skrandukai su sojos padažu pagal korėjietišką receptą
Šis straipsnis skirtas originalių receptų mėgėjams. Tik labai nedaug žmonių moka skaniai pagaminti vištienos skrandukus, kad visi prašytų recepto. Vis dėlto, šį receptą tikrai verta įsiminti, todėl rekomenduojame jį išsisaugoti.
Šio nuostabaus patiekalo skonio paslaptis slypi marinate, kurį galima pagaminti rytietiškai aštrų, arba vidutiniškai aštrų, – pagal skonį. Korėjoje toks marinuotas patiekalas vadinamas „hye“. Skirtumas tik tas, kad vištienos skrandžiai marinuojami žali, bet mes juos iš anksto išvirsime. Galite būti tikri: skonis jus tikrai maloniai nustebins.
Jums reikės:
Kaip gaminti?
Pirmiausia nuplaukite vištienos skrandukus vandeniu. Jei reikia, nuimkite nuo jų plėvelę. Sudėkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant maksimalios ugnies. Kai tik puodas užvirs, nugriebkite putas. Virkite ne trumpiau nei valandą. Išimkite iš puodo kiaurasamčiu.
Kai skrandukai atvės, perpjaukite juos per pusę. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite prie skrandukų. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į patiekalą. Pagardinkite prieskoniais. Įpilkite acto.
Viską gerai išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus, sojos padažo ir vėl išmaišykite.
Pabaigoje galima įdėti ir smulkintų žalumynų. Tai gali būti krapai arba šviežia kalendra.
Pagamintas patiekalas bus rūgštokai aštrus ir labai neįprasto skonio.
Gaminimo procesą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše:
Vistienos skrandukai receptai
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos skrandukai kinietiskai” rasta receptų 1000Gardusis skrandukų troškinys - greita, taupu ir skanuVištienos skrandukai su svogūniniu padažuCukinijų ir vištos skrandukų apkepėlėVieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvėMakaronai su vištiena ir citrininiu padažu
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt