Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos griežinėlius apskrudiname keptuvėje arba ant grilio.
2. Tada perdedame ant popierinio rankšluosčio.
3. Bandelių vidų patepame minkštu sviestu ir šiek tiek apskrudiname.
4. Tuomet papriką išdarinėjame, supjaustome stambesniais griežinėliais, pabarstome malta paprika ir druska, užpilame šlakelį aliejaus ir išmaišome.
5. Gabaliukus iš abiejų pusių apkepame ant grilio.
6. Iš jautienos suformuojame 4 maltinukus. Juos taip pat iš abiejų pusių kepame ant grilio.
7. Padažas:Į dubenėlį sudedame visus nurodytus ingredientus ir gerai išmaišome.
8. Formuojame mėsainius: Apatinę bandelės pusę patepame padažu, dedame iškeptą maltinuką, ant viršaus uždedame po kelis gabaliukus paprikos, po du griežinėlius keptos kiaulienos, sūrio riekelę ir paskiausiai uždedame viršutinę bandelės pusę pateptą padažu.
9. Paruoštus mėsainius trumpam perkeliame ant grilio, kad nuo šilumos šiek tiek išsilydytų sūris. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau mėsainių receptų rasite: Mėsainiai.
. kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Ingredientai
Vos tik išgirdus žodį „mėsainis“, prieš akis akimirksniu iškyla greitojo maisto restoranų tinklai. Tuo metu, kai vieni iš mūsų pasiduoda greitojo maisto vilionėms, o kiti vis dar kovoja ir bando laikytis nuo tokių restoranų kuo atokiau, siūlome griauti greitojo maisto stereotipus: namuose tokį maistą galime gaminti ir lėtai, ir sveikai, ir skaniai. Naminiai mėsainiai – puikus pavyzdys. Jei tik galite tėčio pietums skirti porą valandų, būtinai iškepkite namines mielines bandeles ir patys paruoškite naminius vištienos kotletukus. Tikime, kad nustebs visa šeima – namuose ruošti mėsainiai drąsiai gali varžytis su bet kuriais kada nors ragautais mėsainiais iš greitojo maisto restoranų!
Labai dažnai tokie paprasti, žemiški, tačiau nuoširdūs dalykai yra pačios geriausios ir brangiausios dovanos. Sukurkite tėčiui mažą šventę ir nustebinkite jį sočiais bei gardžiais pietumis!
IŠKEPKITE BANDELES
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ˚C temperatūros.
2. Sumaišykite vieną puodelį miltų su mielėmis ir druska. Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į miltų mišinį. Supilkite šiltą vandenį ir gerai sumaišykite. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą, elastingą ir nelipnią tešlą. Suformuokite rutulį ir perdėkite jį į aliejumi išteptą dubenį. Uždenkite dubenį rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils dvigubai.
3. Pakilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir padalykite į šešias lygias dalis. Iš visų dalių suformuokite lygias apvalias bandeles. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami tarp bandelių bent 5 cm tarpus. Uždenkite skardą su bandelėmis rankšluostėliu ir palikite pakilti dar pusvalandžiui.
4. Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol bandelės taps gražiai auksinės spalvos.
IŠKEPKITE KOTLETUKUS
1. Kol bandelės kepa, visus kotletukams skirtus produktus sumaišykite dubenyje. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuokite 6 apvalius plokščius kotletukus. Sudėkite juos ant padėklo, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie valandą, kad į vištieną įsigertų prieskoniai.
3. Bandelės tikriausiai jau bus iškepusios – išimkite jas iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 ˚C temperatūros.
4. Išimkite iškeptus kotletukus iš keptuvės ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Ant viršaus uždėkite po riekelę pomidoro ir po riekelę mocarelos. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys. Išimkite apkeptus kotletukus iš orkaitės.

Jautienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu
Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą.
Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei prieskonius, gausiai pabarstome pipirais.
Suformuojame plokščius mėsainių kotletukus ir juos iškepame.
Reklama41011Visus padažo ingredientus supilame į puodą ir kaitiname kol užvirs. Padažas paruoštas!
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentarailigi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?ligi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?Renata parašė:Beata, norėjau paklaust gal ir kvailo klausimo:) kur geriau namų salygom kepti mėsainius? Keptuvėje ar orkaitėje?
Monika parašė:Labas, Beata. Norėjau tavęs paklausti. O ar galima į tuos mėsainius nedėti svogūnų?Inga parašė:Siandien isbandziau – puikus receptas! is tiesu, sultingi, skanus ir norisi pakartoti…:) rekomenduoju!
Niam niam parašė:Labai skanu . >.>Giedre parašė:Šį savaitgali bandysime ir mes… vaikų ima sutvirtinimo sakramenta… sako kad šašlykai atsibodoMonika parašė:Padažiukas nerealus! 🙂Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Vygandas parašė:Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
beata kiek cia iseis is dvie kg porciju truputi per daug o darant is puse kg visko keturgubai dėt mažiau?
anonimas parašė:o kaip gaminti is pusė kg jautienosanonimas parašė:cia būtina patiems kept bandeles ar galima padaryt ir is parduotuviniu bandeliugabriele romelite parašė:labai skanus buvo mesainis gerai beata kad ikele ane?Aivaras parašė:Keliems vienetams si porcija yra?Mikas parašė:Beata o kepant ant lauzo kaip pjaustyti svogunusVirginija parašė:Beata, ar tikrai tiek daug druskos dedasi?Vaiva parašė:Marija parašė:Labai skani mėsa! Padažas taip pat nuostabus. Tik pritrūko daugiau ingridientų, tai „paturbinom” ir gavosi super! 🙂

Naminiai burgeriai - mėsainiai su jautiena, traškiais kiaulienos gabalėliais ir gaiviu padažu
Visi turite pripažinti, kad pačių pasiruošti mėsainiai gaunasi nepakartojamo skonio ir padaryti identiškai, kaip prieš tai buvusį kartą, sunkiai pavyksta. Tad gaminti juos tikrai nebūna nuobodu, tik įnešame kaskart kažką naujo. Šį kartą nuostabus variantas, su fantastišku padažu. Būtinai pamėginkite.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 mėsainiai.
Naminiai mėsainiai: receptas su foto žingsnis po žingsnio
Mėsainiai namų sąlygomis
Labai daug kas laiko mėsainius, o ir viską iš greitojo maisto pasaulio, nesveiku maistu.
Ir žinoma, yra teisūs. Tačiau žala ne tiek nuo paties greitojo maisto, kiek iš paruošimui naudojamų nešviežių ir nekokybiškų produktų, sanitarinių normų, technologijų nesilaikymo ir t.t.
Bet daug kas keičiasi sugaišus laiko ir organizavus burgerinę savo šeimai namų virtuvėje. Juk mėsainis iš tiesų – tai kotletas su salotomis ir padažu, papildytas duonos riekėmis, tik sustatytomis į bokštą, bet apie tai niekas nesusimąsto.
Šiame recepte pristatytas mėsainis su kotletu iš faršo ir kumpio gaunasi neįtikėtinai skanus.
Šviežiai kepta bandelė su sezamu, sultingas kotletas su traškiais kumpio gabalėliais ir aromatingas pomidorų padažas, paruoštas namų sąlygomis nepalyginamas su jokiu greituoju gatvės maistu. Svarbu tik laiku „įjungti“ saiką ir nesuvalgyti papildomos porcijos, kitaip bus žala figūrai!
Ingredientai:
4 asmenims
Kotletams:
– svogūnas 50 g
– kumpis 250 g
– paprika 2 valgomieji šaukštai
– mėsos faršas 500 g
– sūris 50 g
Papildomai:
– bandelės 4 vnt
– sūris 4 gabalėliai
– pomidorai 2 vnt
– salotų lapai 4 vnt
Paruošti būtinus ingredientus.
Bandeles galima naudoti iš parduotuvės, bet neverta pamiršti, kad jų skonis irgi svarbus mėsainiui.
Sūris geriausiai yra čederis, bet galima imti bet kokį kietąjį ar puskietį, tik jis neturi prarasti savo aromato termiškai apdorojus, kaip, pavyzdžiui, rusiškas.
Paruošimą verta pradėti nuo padažo. Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką.
Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi ar bet kokiu augaliniu be ryškiai išreikšto kvapo. Dėti svogūnus su česnakais ir apkepti juos 1-2 minutes.
Berti cukrų, kuris pasaldins ir padarys tekstūrą truputį traškia. Jei neturite rudojo cukraus, galima naudoti įprastą baltąjį (bus taip pat skanu).
Mėsainiai su vištiena 6 asm.
Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir. skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su. naminiais mėsainiais!
Žymės: vištiena, bandelės, mėsainiai, užkandžiai, receptai