Troškiniai su vištiena ir daržovėmis - tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Tai lengvi, sotūs patiekalai, kuriuose dera daržovių šviežumas ir suminkštinta vištienos mėsa. Šiame straipsnyje rasite receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas.
Vištienos Troškinys su Daržovėmis: Klasikinis Receptas
Šis maistingas troškinys su vištiena ir įvairiomis daržovėmis yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas. Daugiausiai laiko užims supjaustyti daržoves, o troškinant prie puodo tikrai nereikės stovėti! Šis troškinys tiks sotiems, sveikiems, gardiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 200 g vištienos
- 75 g svogūno
- 60 g cukinijos
- 50 g geltonosios paprikos
- 50 g raudonos paprikos
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š pomidorų pastos
- 1 v.š. kokosų pieno
- 5 g česnako
- 1 a.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Pipirų, raudonosios paprikos miltelių, ciberžolės, druskos - pagal skonį
Paruošimas:
- Vištienos krūtinėlę porą minučių apkepame ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- Sudedame daržoves - svogūną, česnaką, cukiniją, geltonąją ir raudonąją paprikas.
- Viską kartu pakepame keletą minučių.
- Pabarstome druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir ciberžole.
- Tuomet dedame sojos padažo, šaukštą pomidorų pastos ir kokosų pieno.
- Viską patroškiname. Daržovės turi išlikti traškios.
Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Toliau pateiktoje lentelėje galite pamatyti maistinę vertę vienai porcijai:
Maistinė medžiaga | Kiekis | % |
---|---|---|
Kalorijos | 378kcal | 19% |
Angliavandeniai | 19g | |
Baltymai | 26g | |
Riebalai | 23g | |
Sočiosios riebalų rūgštys | 10g | |
Cholesterolis | 86mg | |
Natris | 2138mg | |
Kalis | 736mg | 37% |
Skaidulos | 4g | 11% |
Cukrūs | 7g | 28% |
Vitaminas A | 2050µg | 256% |
Vitaminas B6 | 1mg | 71% |
Vitaminas B12 | 1µg | 40% |
Vitaminas C | 175mg | 219% |
Vitaminas D | 1µg | 20% |
Vitaminas E | 1mg | 8% |
Vitaminas K | 7µg | 9% |
Kalcis | 27mg | 3% |
Varis | 1mg | 100% |
Folio rūgštis | 76µg | 38% |
Geležis | 3mg | 21% |
Manganas | 1mg | 50% |
Magnis | 71mg | 19% |
Fosforas | 276mg | 39% |
Selenas | 15µg | 27% |
Cinkas | 2mg | 20% |
Maistinės vertės duomenys paskaičiuoti remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Kiti Vištienos Troškinių Variantai
Štai dar keli receptai, kuriuose vištiena derinama su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais, sukuriant skirtingus skonius ir aromatus.
- Troškinys su rudens daržovėmis ir ryžiais: puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus su morkomis ir pakepinkite kelias minutes. Tuomet sudėkite vištieną ir maišant apkepinkite iš visų pusių. Sudėkite likusias daržoves, prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vandenį ar sultinį ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 25 min. kol daržovės suminkštės ir ryžiai išvirs.
- Vieno puodo troškinys su pupelėmis ir kukurūzais: Į keptuvę dedame pomidorų pastą, pupeles, kukurūzus, supilame sultinį, vandenį ir suberiame ryžius. Viską išmaišome ir kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame ir troškiname 40 min.
- Troškinys su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis: vištieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išspaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti, tada - apkepame. Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir prieskonines žoleles, pabarstome kmynais. Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname minutę ir išjungiame.
- Troškinys indiškais motyvais: Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstykite druska bei pipirais. Česnaką ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite karį, kumino, paprikos bei kalendros prieskonius. Pakepinti dar porą minučių. Vėliau sudėkite pomidorus, pakaitinkite 10 min. ir galiausiai sudėkite jogurtą, išmaišykite.
Patarimai Ruošiant Vištienos Troškinius
- Troškiniui rinkitės gerai prinokusias, šviežias, sultingas ir kvapnias daržoves.
- Vištiena tampa sultingesnė ir kvapnesnė, jei ją prieš troškinimą pamarinuojate.
Keptuvės Pasirinkimas
Vienas dažniausiai užduodamų klausimų yra kokią keptuvę naudoti. Svarbu pasirinkti kokybišką keptuvę, nes su ja gaminti tiesiog daug patogiau, maloniau ir sveikiau. Rekomenduojamos Ballarini Salina keptuvės.
Man patinka ne tik ilgaamžiškumas, bet ir nelimpanti danga, kepant reikia minimalaus aliejaus kiekio, todėl nesuvartoju nereikalingų papildomų riebalų. Taip pat ji nesibraižanti, galima drąsiai naudoti metalines menteles ar pamaišyti šaukštu nesukant dėl to galvos. Šis modelis sukurtas specialiai indukcinėms kaitlentėms, o mano - būtent tokia (bet naudoti žinoma galima nebūtinai su indukcine kaitlente!).