pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Obuoliais: Lengvas ir Gardus Desertas

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais - tai lengvas ir traškus desertas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventėms. Šis desertas yra ne tik greitai paruošiamas, bet ir labai skanus - pyragėliai džiugina puikiu tekstūros deriniu: traški išorė ir minkštas, sultingas obuolių įdaras viduje. Kiekvienas pyragėlis pagamintas iš sluoksniuotos tešlos, kuri iškepa iki auksinės spalvos ir tampa itin traški. Viduje įsukti švieži obuoliai, pagardinti cinamonu ir cukrumi, suteikia saldumo ir malonios rūgštelės.

Ruduo kvepia cinamonu, obuoliais ir saldžiais kepiniais! Šie sluoksniuotos tešlios žiedeliai - labai jaukus, gardus ir mielas rudens desertas. Tarp šimtų būdų prisijaukinti rudenį, išbandykite ir šį - išsikepkite paprastą, kvapnų, gardų desertą. Galite juos valgyti šiltus ar atvėsusius, galite valgyti vienus ar su rutuliuku ledų.

Ingredientai

Reikės šių ingredientų (~20 sausainių):

  • Sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
  • Cukrus: 100 gramų (rekomenduojame įmaišyti trečdalį rudo cukraus)
  • Cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai: 1 (aptepimui)
  • Obuoliai

Recepto Paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: Atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje, kol ji taps lanksti, bet ne per minkšta.
  2. Cukraus ir cinamono mišinys: Sumaišykite cukrų su cinamonu. Jei naudojate ir rudąjį cukrų, sumaišykite jį su baltuoju santykiu 1:2.
  3. Obuolių paruošimas: Čiupkit porą didesnių obuolių, supjaustykite juos griežinėliais. Obuolius supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio apskritimais. Obuolius supjaustykite apie ½ cm storio griežinėliais.
  4. Sumaišykite supjaustytus obuolius į kvapnų cinamono ir cukraus mišinį.
  5. Tešlos pabarstymas: Iškočiokite tešlos lakštą ant švaraus paviršiaus.
  6. Vieną tešlos pusę gausiai pabarstykite paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu.
  7. Lengvai pakočiokite kočėlu, kad cukrus įsispaustų į tešlą.
  8. Tešlos apvertimas: Apverskite tešlos lakštą ir pakartokite pabarstymo bei kočiojimo procesą su kita puse.
  9. Tešlos susukimas: Nustatykite tešlos vidurio liniją. Abu tešlos kraštus sukite link vidurio linijos, kol jie susitiks centre, suformuodami dvigubą ritinėlį.
  10. Sausainių pjaustymas: Gautą ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais. Jei pageidaujate, kiekvieną griežinėlį šiek tiek suploti.
  11. Sluoksniuotą bemielę tešlą supjaustę plonomis juostelėmis, apsukite jomis kiekvieną obuolio griežinėlį. Imkite po vieną tešlos juostelę ir apsukite aplink obuolio žiedelį. Pamažu dėkite tešlą ant obuolių žiedų. Nepamirškite į vidurį įsmeigti viso cinamono gabalėlio.
  12. Sausainių išdėstymas: Paruoštus griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepdami jie nesuliptų. Tešla apsuktus žiedelius sudėkite ant kepimo popieriaus.
  13. Aptepimas: Kiaušinį lengvai išplakite ir teptuku aptepkite kiekvieno sausainio viršų. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Aptepkite plaktu kiaušiniu, užberkite dar žiupsnį cinamoninio cukraus.
  14. Kepimas: Pašovę į įkaitintą orkaitę, luktelėkite vos penkiolika minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Tada kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių 170°C.