pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepta višta su ryžiais ir grybais: gardus receptas

Ieškote greitos ir skanios pietų idėjos? Tam puikiai tiks vištiena grybų padaže! Panaudosite rudenines miško gėrybes - grybus, kurie puikiai dera su kreminiu sūriu bei vištiena.

Garnyrui galima pateikti bulves, makaronus, ryžius, kukurūzų košę, bulgurą ar įvairias daržoves.

Vištiena grybų padaže

Ingredientai:

  • 1 višta
  • 50 g rūkytų lašinių
  • 1 šaukštas taukų
  • 1 šaukštas sviesto
  • Petražolių
  • Druskos
  • Citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Vištą nuvalykite, įtrinkite druska.
  2. Krūtinę ir šlauneles prismaigstykite supjaustytų lašinukų.

Vieno puodo vištiena su grybais ir ryžiais

Vienos keptuvės patiekalai visada laukiami mano virtuvėje, ir tai Vieno puodo grybų vištiena yra lengvas patogus maistas, turintis tiek daug skonio! Naminiai vištienos prieskoniai padengia minkštą vištieną, o ryžiams virti naudojamas kvapnus sultinys. Rezultatas? Lengva vištienos vakarienė su puikiais skoniais, kurias suvalgys visa šeima. Man patinka plakti šią vieno puodo vištieną ir ryžius. Tai paprastas savaitės vakaro vakarienės receptas, skirtas pamaitinti jus po ilgos dienos ir nepadaryti visiškai išsekę. Didžiausias dalykas čia yra susmulkinti daržoves. Po to jums tereikia pagardinti ir apkepti vištieną, paruošti skanų sultinį su ryžiais ir leisti kepti orkaitėje.

Ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės su kaulais, su oda
  • Naminiai vištienos prieskoniai
  • Baltasis vynas (pvz., sauvignon blanc)
  • Sviestas
  • Baltieji grybai
  • Ilgagrūdžiai balti ryžiai
  • Vištienos sultinys
  • Vusterio padažas
  • Susmulkintas parmezano sūris

Gaminimas:

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 375ºF. Tada paruoškite vištienos šlauneles, nusausindami jas popieriniu rankšluosčiu. Gausiai pabarstykite juos vištienos prieskoniais ir atidėkite.
  2. Įkaitinkite 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje su dangčiu ant vidutinės / didelės ugnies. Kai alyvuogių aliejus bus kvapnus, apkepkite vištienos šlauneles iš abiejų pusių 3-4 minutes, kad jos būtų auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.
  3. Ištepkite keptuvę baltuoju vynu ir nubraukite rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno.
  4. Į vyną įpilkite sviesto. Kai sviestas ištirps, sudėkite grybus į keptuvę ir pakepinkite, kol apskrus. Pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir patroškinkite 3-4 minutes.
  5. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite dar 2-3 minutes.
  6. Įpilkite baltųjų ryžių, vištienos sultinio, Worcestershire padažo, prieskonių ir likusios druskos. Sumaišykite, kad sujungtumėte. Įjunkite ugnį į aukštą. Kai skystis pradės burbuliuoti, nedelsdami nukelkite jį nuo ugnies.
  7. Apkepintas vištienos šlauneles dėkite ant ryžių, o viršų padėkite ant keptuvės.
  8. Kepkite 375ºF temperatūroje 35 minutes. Išimkite iš orkaitės. Šiuo metu skystis turi būti visiškai absorbuojamas. Jei ne, toliau kepkite 5-10 minučių, kol susigers. Patikrinkite vištienos šlaunelių vidinę temperatūrą. Jis turėtų būti bent 165ºF.
  9. Patiekalą galima kepti ant aukštos temperatūros maždaug 1-2 minutes, kad vištiena tikrai įgautų aukso rudą spalvą. Ant viršaus uždėkite šviežių čiobrelių ir parmezano sūrio. Patiekite iš karto.

Patarimai:

  • 2 veiksme būtinai skirkite vištienai pakankamai laiko apskrusti.
  • Jei neturite orkaitėje tinkamos keptuvės, prieš dedant į orkaitę viską galite perkelti į kepimo indą.
  • Nepamirškite leisti vištienai pailsėti. Išėmus iš orkaitės, prieš patiekiant leiskite vištienai pailsėti bent 10 minučių.

Laikymo ir pašildymo instrukcijos:

  • Norėdami pašildyti, arba mikrobangų krosnelėje, arba įdėkite į keptuvę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sušils.
  • Norėdami pašildyti, leiskite atitirpti šaldytuve per naktį ir tada mikrobangų krosnelėje arba pašildykite keptuvėje.

Variacijos:

  • Vietoj šlaunelių naudokite vištienos krūtinėlę arba vištienos šlauneles be kaulų.
  • Galima naudoti bet kokios rūšies grybus.

Kepti ryžiai su vištiena

Reikalingi produktai:

  • Vištiena (šlaunelių mėsa)
  • Didelė sauja žalių šparaginių pupelių
  • Pusė stiklinės sojų pupelių (nebūtina)
  • Šlakelis žaliosios citrinos sulčių
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 nedidelė raudonoji paprika
  • 8-10 vyšninių pomidoriukų
  • Pusė saldžiosios bulvės (arba viena nedidelė)
  • 2 cm imbiero gabaliukas
  • 1 nedidelis mėlynasis svogūnas
  • Sauja kepintų žemės riešutų
  • Poros stiklinių išvirtų 'basmati' ryžių (arba stiklinės nevirtų)
  • Druskos, pipirų, ryžių prieskonių
  • Maždaug 2 šaukštų sojų padažo
  • Maždaug 3 šaukštų saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo

Gaminimas:

Vištieną užmarinuojame ir išsikepame taip, kaip mėgstame.