Translate
Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to šie agurkai puikiai tinka kaip .
Kas gali būti simboliškiau Vasario 16 d.. Manau šiandiena- tikrai tik lietuviškas patiekalas. Niekada mano neaprašytas, nes n.
Nepaprastai skanus ir labai sotus patiekalas tinkantis daugiau šaltam vakarui ar sekmadienio pietums. Tik man kažkaip vis nesigaudavo šį p.
Dar vienas senas geras receptas pusryčiams. Keptas, pieno ir kiaušinio plakinyje mirkytas batonas su apkeptomis bananų riekelėmis, .
Kartais vienu metu, be didelio vargo galima pasiruošti du žuvies patiekalus. Tik žuvies tuomet reikėtų truputį daugiau. Dažniau.
Kartais man norisi paprastą patiekalą labai skambiai pavadinti ir truputį kitaip pateikti. Ir atrodo, kad tai jau kažkas nepaprasto.
Keista, tačiau šio recepto lietuvių virtuvėje nėra. Nežinau iš kurios šalies jis kilęs, tačiau vos ne pusę pasaulio jį gamina. Jį rasi.
Virtas jaučio liežuvis
Liežuvis nuplaunamas ir įtrinamas prieskonių mišiniu — pipirais, česnakais, sumaišytais su cukrumi, druska, citrinos rūgštimi, įtrintas laikomas šaldytuve 12 val. Vėliau išverdamas su daržovių sultinyje. Išviręs panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas. Supjaustomas griežinėliais, užpilamas krienų padažu ir dar kiek pakaitinamas. Prie liežuvio tinka karštos virtos bulvės.
Reklama:Komentarai (14)
- arnas 2014-10-25 14:31
As tai zale valgau - ane 2013-01-18 18:53
:super: as nemarinuoju, overdu iskarto. po to i salta vandeni geriau lupasi - ane 2013-01-18 18:50
:super: :super: :super: - Mikis 2010-07-15 13:44
Kaip paskaitau, kad "seimininkes" deda vegeta, tai tokie receptai pasitikejimo nekelia :) - nella 2010-05-04 15:52
as tai visada marinuoju liezuvy,nuplaunu idedu i puoda pridedu cesnako vegetos,daug juoduju pipiru druskos ir nakciai palieku nes tada liezuvis paleizia visa savo krauja ir isigeria geriau visus prieskonius,,tada jis minkstesnis ir skanes buna. ;-) :super2: - Linksmute 2009-12-08 20:55
:-D Liezuvi galima virti is karto , be jokiu marinaciju.Tik i vandeni ,kuriame virsite , prideti gausiau prieskoniu . As dedu gausiai vegetos , lauro lapu , pipiru , cesnaku. Liezuvi dedu i puoda , kai vanduo su prieskoniais jau uzvires. Jokiu rugsciu nededu , nes galvoju ,kad kietina. Daug metu laikydavau marinuota, kaip cia aprasyta.Taciau viena karta pabandziau kitaip ir patiko.Sutaupau laiko , o ir rezultatas puikus. :super: - ateja 2008-08-22 15:16
normaliai ka as galiu pasakyti,tik ilgai laukti kol saldytuve susimarinuos

Gera virtuvė
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir dažnai. Tad, dabar apie juos.
Jei ne turguje pas savo mėsininkę rastas liežuvis šioms Kalėdoms tikriausiai būčiau virusi karkos vyniotinį (apie jį ryt jums parašysiu). Bet jaučio liežuvis kažkaip sugebėjo nepraslysti pro šalį, juk taip senai jį viriau.
Jums reikės800 gr. jaučio liežuvio arba veršelio, kiaulės liežuvio (-ių),svogūnas,morka,petražolių, gelsvės,marinatui:1/2 a.š. pipirų mišinio,2- 3 lauro lapų,1/2 a.š. cukraus1- 3 a.š. druskos,truputis citrinos sulčių.Gerai nuplautą liežuvį apšlakstome citrinos sultimis ir įtriname sausu prieskonių mišiniu. Paliekame parai šaltai pasimarinuoti.
Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas ir vėl panardinamas į sultinį iki pilno atvėsimo.
Atšalusį liežuvį, apipjaustę kas nereikalinga iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite plonais griežinėliais ir pateikite su krienų- majonezo padažu (tam šiuos produktus lygiomis dalimis sumaišykite).
Sudėtingumas: nesudėtingaReceptas: iš knygos "Lietuvių valgiai"Pranešimą parašė Dalia ties 06:10žymės: jautiena, kiauliena, lietuviška virtuvė, šalti užkandžiai, šventiniai patiekalai, veršienaKomentarų nėra:
Rašyti komentarą
Užsisakykite: Rašyti komentarus (Atom)Kaip skaniai paruošti jautienos liežuvį: 3 receptai
Daugelis galvoja, kad jautienos liežuvį paruošti yra aukštasis pilotažas. Tačiau tai mitas. Tiesa, jį virti reikia pakankamai ilgai – 2-3 valandas, bet susiplanavus laiką tai neturėtų būti problema. Kadangi dabar šį skanų ir labai naudingą produktą galima įsigyti su akcija, kviečiame išmėginti naujus receptus.
Šaltinis:Projekto partneriai:
„Norfa“Jautienos liežuvis / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 „Norfa“ Skanumėlis Norfa: Praktiški patarimai Receptai
Jeigu liežuvį ketinate patiekti kaip šaltą užkandį, praverstų jį pamarinuoti bent per naktį, tuomet jis prisigertų prieskonių ir būtų gardesnis. Bet jei neturite laiko – ne bėda.