Šokoladiniai sausainiai - nuostabi stalo puošmena bei puiki valgoma dovana. Žinodama, kad gerų sausainių receptų niekada nebus per daug, norėjau padirbėti ant MINKŠTŲ sausainių recepto, nes būtent tokio KitchenJulie ir trūko.
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šokoladiniai sausainiai“.
Sokoladiniai sausainiai pyrago pagrindui
Šokoladinių sausainių pagrindas,skanus ir sotus kreminės varškės sluoksnis ir visas šis skanumynas pagardinamas saldžiarūgščiu aviečių užpilu. Kad ir ko ketintumėte išsikepti - pyragaičių, pyragų ar duonos - pas mus surasite daugybę receptų.
Dažnai juos darau, mėgsta tiek tėvai, tiek draugai, o ir padaryti juos vieni juokai. Kai norisi kažko greito ir labai skanaus.
Ingredientai
- 220 gramų šokoladinių sausainių (arba paprasti)
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (margarinas, kondensuotas pienas ar philadelphia sūris)
- šiek tiek šokoladas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Gaminimo eiga
- Sausainius susmulkiname virtuviniu kombainu.
- Į sausainių masę dedame gabalėliais susmulkintą sviestą ir išsukame iki vientisos masės.
- Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi .Sausainių ir sviesto masę vienodai paskirstome po formos dugną ir dedame 10 min. į 160 *C įkaitintą orkaitę.Iškepusį pagrindą atvėsiname.
Nekeptas pyragas su šokoladiniais sausainiais
Paragavę kreminio sūrio pyrago nustebsite, koks gaivus ir skanus šis desertas. Kreminio sūrio pyrago nereikia kepti - tik palaukti, kol šaldytuve atvės. O paruošti jį - itin paprasta.
Ingredientai:
- Philadelphia sūris
- Plakta grietinėlė
- Sausainiai su šokoladu
- Pieniškas šokoladas su riešutais
Į sūrio ir grietinėlės masę dėjau labai nedaug cukraus, todėl pyragas nėra per saldus, turi gaivumo. Taip pat, įdomus dalykas tas, kad pagrindą pyragui gaminau iš sausainių ir sūrio, o ne sviesto. Tai jam suteikia savotiško skonio ir minkštumo.
Gaminimo eiga
- Tortinę išklojame kepimo popieriumi.
- Sausainius sumalame ir iki vientisos masės išmaišome su philadelphia.
- Viską sukrečiame į tortinę ir pirštais suslegiame pyragui pagrindą.
- Želatiną išbrinkiname vos šiltame vandenyje ir ištirpiname virš karštų garų vonelės.
- Grietinėlę išplakame iki putų, sudedame sūrį, vanilę ir cukrų bei plakame toliau, kol gausime tirštą vientisą masę.
- Sausainiukus pasmulkiname ir be atlikusių trupinių, įmaišome į sūrio ir grietinėlės kremą.
- Viską supilame ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
- Šokoladą sulaužome ir ištirpiname su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
Kiti receptai su šokoladiniais sausainiais
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais - sūdyta lašiša su krienų majonezo padažu ir šokoladiniais amaretti sausainiais su spanguolėmis.
Šokoladiniai makarunai
Miniatiūriniai šokoladiniai makarunai su glotniu sviestiniu kremu.
Ingredientai:
- Migdolų pasta
- Cukrus
- Kiaušinio baltymas
- Šokoladas
- Sviestas
- Cukraus milteliai
- Kiaušinio trynys
- Cinamono (pagrindui)
- Meduoliams skirti prieskoniai (šokolado kremui)
Gaminimo eiga:
- Sutarkuokite migdolų pastą. Įmaišykite cukrų ir kiaušinio baltymą. Gerai išmaišykite.
- Ant popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite nedidelius tešlos kauburėlius. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 12-14 minučių.
- Sviestiniam kremui skirtą šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Palaukite, kol šiek tiek atvės.
- Sviestą išplakite iki purumo. Tada suberkite cukraus miltelius ir supilkite kiaušinio trynį.
- Makarunus patepkite sviestiniu kremu. Šokoladinius makarunus 15 min.
- Paruoškite glajų. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje.
- Makarunus išimkite iš šaldiklio. Sviestinio kremo pusę pamirkykite šokolade.
