Reikalingi ingredientai:
Kiaulienos nugarinė8 vnt (išmušta)Kiaušinis2 vntDžiūvėsėliai100 gramųMiltai100 gramųSviestas100 gramųAliejus2 šaukštaiSūris100 gramųDruska1 žiupsnelisPipirai1 žiupsnelisReklamaGaminimo eiga
1. Mėsą nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite lygiais gabalėliais.2. Padėkite mėsą po maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu. Kiaulieną švelniai pamuškite plaktuku, kad ji taptų minkštesnė, bet neatsirastų skylučių.
Reklama3. Atskiruose induose paruoškite miltus ir džiūvėsėlius. Jei norite, galite, pavyzdžiui, į džiūvėsėlius pridėti mėgstamų prieskonių ar džiovintų žolelių. Sūrį sutarkuokite, sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
4. Kiekvieną gabalėlį pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į vidurį įdėkite gabalėlį sviesto ir pabarstykite trupučiu tarkuoto sūrio.
Reklama5. Mėsą atsargiai susukite į suktinukus ir sutvirtinkite dantų krapštukais arba mediniais iešmeliais.
Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir pelėsiniu sūriu
(0 įvertino )Užsiregistruokite, kad įvertintiLoading.Kiekis: 5Gaminimo laikas: 15 min – Kepimo laikas: 20 min.
- 10 liesos kiaulienos nugarinės gabalėlių (karbonadų)
- 30 džiovintų slyvų (po 3 kiekvienam)
- 1 dėžutė „Memel Blue“ tepamo sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Gaminimui prireiks:
- folijos
- medinių dantų krapštukų
- Padažui:
- 5 v.š. tiršto graikiško jogurto
- 1 v.š. tarkuotų krienų
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. cukraus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Mėsos suktinukai su sūriu ir žolelėmis grietinės ir česnako padaže
Tokie mėsos suktinukai su sūrio įdaru ir žolelėmis papuoš bet kurį stalą. Tereikia šiek tiek pasistengti ir viskas bus gerai. Tokius suktinukus galima paruošti iš anksto, prieš išvoliojant miltuose, supakuoti ir laikyti šaldiklyje. Geriausia paimti nugarinės arba kumpio minkštimą be kaulų. Krapus galima pakeisti petražolėmis arba kalendra, o grietinę galima pakeisti grietinėle, bet nepridedant vandens.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktaiReklamaCukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena
Visai lengva savo gyvenimą įsprausti į begalę „niekada“: niekada nedarysiu, nesakysiu, nesirengsiu, nevalgysiu… Ar suskaičiuotumėt, kiek kartų šitaip klydot?
Galėčiau stebėtis savimi, kad vis tik vairuoju automobilį, dėviu siaurėjančius džinsus, geriu kavą, turiu sūnų, dirbu sau, turiu tatuiruotę (net dvi!). Šie ir kur kas daugiau dalykų kažkada buvo mano „niekada“. Ką gi. Kaip gerai, kai viskas tik į gera!
Su maistu lygiai taip pat. Cukinijas pamėgau toli gražu ne iš karto. Nuo „fui!“ iki meilės teko nueiti šiokį tokį kelią.
Iš pradžių jas prisijaukinau saldžiuose kepiniuose – juose cukinijų praktiškai nesijaučia, jos tik suteikia tekstūrai malonaus drėgnumo. Vėliau atradau puikų cukinijų apkepą ir pikantiškus tarkuotų cukinijų blynelius. Taip pamažu, vis suteikiant dar vieną progą, dabar cukinijos yra mano labai mėgstamų daržovių sąraše. Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems vertėtų prisiminti, kad nei vienas „neskanu“ (kaip ir nei vienas „niekada“) nėra amžinas.
Buvo laikas, kai visai nemėgau šokoladinių ledų, datulių, salierų, kavos, avižinės košės, avokadų. O dabar? Kokia kvailystė, negaliu patikėti; kaip skanu!
Neabejoju, kad ir jums yra taip buvę. Ką dabar valgot pasičepsėdami, o anksčiau nė į tą pusę nežiūrėdavot?
Grįžtant prie cukinijų – šis receptas tikrai vienas tų, kurį verta išbandyti. Jūs tik paklausykite: sodriame pomidoriniame kalakutienos padaže troškinti cukinijų suktinukai, įdaryti rikotos ir kietuoju sūriais bei pesto padažu, užkepti mocarelos sūriu.
- Į pomidorų padažą įbertas žiupsnis kajeno pipirų suteiks pikantiškumo, kuris puikiai dera su švelniu suktinukų skoniu;
- Cukinijas pjaustykite kuo ploniau, kad suminkštėtų (bet neištęžtų) pomidorų padaže;
- Receptą paruošiau bendradarbiaudama su „Daumantų“ – į keptuvėje kunkuliuojantį padažą tikrai verta įmaišyti keletą šaukštų pomidorų padažo, kad patiekalo skonis taptų dar išraiškingesnis, ryškesnis, intensyvesnis. Šįkart naudojau „Karališką“ pomidorų padažą be krakmolo, pagardintą vyno actu ir natūraliomis citrinų sultimis;
- Patiekite šį patiekalą tiesiai į stalą su visa keptuve – jau įsivaizduoju, kaip toks maistas tiktų klegančioms šeimos vakarienėms terasoje!
Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir pelėsiniu sūriu
Šį patiekalą kepiau daugiabučio namo kieme, nešiojama Cobb kepsninė tam labai tiko, nes ji beveik neskleidžia dūmų. Baigę kepti kepsninę užsinešėme namo ir dalimis išplovėme indaplovėje. Labai patogus reikalas.
Tokius suktinukus, aišku, galima išsikepti ir namų orkaitėje. Kepkite įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.
Spausdinti