Traski vistiena kiniskai
Traškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!Saldžiarūgštė vištiena su daržovėmis ir sojų pupelių daigaisSaldžiarūgštė vištiena su ananasaisSaldžiarūgštė vištiena ir kiaulienaSaldžiarūgštė vištienaSkanioji traški vištiena su sezamų sėklomis kiniškaiTraškūs paukštienos gabaliukai su kinietišku saldžiarūgščiu padažuTraški vištiena su medaus padažuTraški vištienaTraškios vištienos blauzdelėsKinietiškas saldžiarūgštis padažasTraški kiniška vištiena su saldžiai aštriu padažu
Dalintis
Išsaugoti
Porcijų kiekis
Traški vištiena |
---|
400 g vištienos filė |
1 vnt. kiaušinio baltymo |
100 ml kvietinių miltų |
50 ml kukurūzų krakmolo |
100 ml vandens |
1 valg.š. aliejaus |
0.5 arb. š. druskos |
1 l aliejaus |
1 valg.š. sezamų aliejaus |
1 valg.š. ryžių acto |
5 valg.š. Santa Maria Sweet Chili Original, 500 ml |
sezamų sėklų |
virtų ryžių |

Ingridientai
4 porcijoms reikės:
Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių , apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.
Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.
Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!
Traški saldžiarūgštė vištiena
Iš mano tinklaraščio turinio turbūt neįspėtumėt, bet štai – kinų virtuvę aš labai, labai mėgstu. Vištienos patiekalų meniu – ypač! Negaminu jų namie taip dažnai, kaip norėčiau, nors kiekvieną kartą pagaminusi nusistebiu, o kodėl gi? Na, gerai, virti maistą aliejuje nėra kasdienis sprendimas, bet kartais juk galima. Ir jei jau rinktis, keliauti link restorano, ar link savos virtuvės – geriau link savos virtuvės. Juolab, kad pagaminti tą puikią, sultingą, traškią saldžiarūgštę vištieną net labai paprasta; neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų, o rezultatas, tikiu, pranoks visus lūkesčius, net jei padiktuos juos prašmatniuose kinų restoranuose praleisti vakarai.
Dalinuosi receptu ir tikiuosi, kad penktadienio (ar artėjančio savaitgalio) planas pamažu tampa aiškus, kaip manote?
Galiausiai, trečioji paslaptis – padažas. Pagrindinis šio patiekalo akcentas ir ašis. Padažą patys galite ruošti nuo A iki Z – tam reikės kiek daugiau ingredientų ir šiek tiek daugiau laiko, bet viskas yra įmanoma. Kita vertus, kartais galima peršokt keletą žingsnių, sutaupyti šiek tiek brangaus laiko ir naudoti jau paruoštą „Daumantų“ WOW MAMA „Sweet Asia“ padažą. Tokiai traškiai saldžiarūgštei vištienai jis tinka nuostabiai. Ir saldu, ir rūgštu, ir aštru. Jei jau vienu žodžiu – tobula!