Ne vienoje šeimoje yra miela tradicija savaitgaliais kepti blynus. O kadangi ilgainiui tie patys receptai nusibosta, šiandien jums pateiksime naujų ir, esame įsitikinę, kad tikrai ne visus esate bandę. Gamybos procesas nufilmuotas, tad belieka kviesti virtuvėn šeimos narius ir visiems kartu kibti į blynų ruošą. Skanaus!
Ingredientai
- 2 obuoliai
- 1 a.š. cinamono
- 2 kiaušiniai
- 5 v.š. blanširuotų migdolų
- 70ml ALPRO migdolų gėrimo
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 100 g miltų
Blynų gaminimo eiga
- Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite.
- Sumaišykite su migdolais ir cinamonu.
- Išplakite kiaušinius ir supilkite migdolų gėrimą.
- Likusius ingredientus sumaišykite atskirai.
- Į obuolius supilkite kiaušinių plakinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
- Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
- Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
- Į dubenį supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
- Obuolį supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir viską sudėkite į paruoštą tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę su lašeliu aliejaus ant vidutinės ugnies.
Karamelizuotų obuolių gaminimo eiga
- Obuolius nulupkite (jei norite), išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
- Ant vidutinės (arba žemesnės) ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir palaukite, kol viskas pamažu pradės karamelizuotis: keisti spalvą ir gardžiai kvepėti.
- Karamelizuotus obuolius išimkite iš keptuvės ir patiekite indelyje prie blynelių arba viską kraukite tiesiai ant jų.
- Ruošiame karamelizuotus obuolius: keptuvėje išlydome sviestą, beriame cukrų, išmaišome.
- Suberiame nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius ir kepame maišydami 3 - 5 minutes, kol obuoliai suminkštėja, tačiau lieka tvirtoki, neištižę.
- Beriame vanilinį cukrus ir cinamoną, išmaišome ir pakaitiname dar minutę.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
- Apibarstykite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite, kad obuoliai pasidengtų cinamoniniu cukrumi.
- Imkite tą pačią keptuvę, kur kepė blynai, išlydykite sviestą, sudėkite obuolius ir pakepkite apie 5 minutes, kol obuoliai pradės karamelizuotis.
Patarimai
- Jei obuolių nenorite, blynus tiekite su medumi ir graikišku jogurtu ar grietine, bus taip pat labai gerai.
- Gamindami lengvai karamelizuotus obuolius, nesudeginkite sviesto ir cukraus. Jei toks variantas atrodo rizikingas, sviestą ištirpinkite keptuvėje, obuolius sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, viską suberkite į keptuvę ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir karamelizuosis.
- Nebijokite, jei subėrus obuolius, karamelė sulips. Tai įvyksta dėl temperatūrų skirtumo.
- Obuolius galite tiek tarkuoti, tiek pjaustyti kubeliais. Jei visiškai nesinori vargti, galima ir plonais griežinėliais.
- Įtarkavau tik pusę obuolio. Bet tikrai nepakenks ir visas obuolys. Bus tik dar skaniau. Tiesa, mano obuolys buvo gana didelis.
- Prieskonius galite rinktis pagal savo norus. Tai gali būti tik cinamonas, bet tinka ir meduolių prieskoniai.
- Blynelių iškepa tikrai nedaug.
Priedai
- Blynus tiekite su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.
- Galite naudoti tiek klevų sirupą, tiek skystą medų.
Blynai gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu viskas susilieja į vieną išbaigtą kulinarinį paveikslą.