pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kumpis - kepimo ir patiekimo pamokos

Keptas kiaulienos kumpis

Česnaką supjaustyti stambiai. Kiaulienos kumpyje padaryti pjūvius. Į juos pridėti česnakus. Kumpį gardinti druska, pipirais. Aptepti majonezu ir kepti 200°C temp. orkaitėje apie valandą.

Va ir skanus kepsnys!

AUTORIUS: KristinaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Skanieji balandėliai pagal NeringąTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaPaprasta lazanijaKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai

Lėtai keptas kiaulienos kumpis

Išsisaugokite:

Na štai, pagaliau molinis indas pirktas iš Ikea prieš kelerius metus sulaukė savo valandos ir po ilgo laukimo lentynoje buvo įdarbintas. Kiaulienos kumpį marinavau iš vakaro, o ryte atsikėlusi iš karto įdėjau į orkaitę kepti. Po keletos valandų laukimo nuostabūs pietūs garavo ant stalo. Pati mėsytė gavosi labai gardi, krito vos palietus šakute.

Patiekalui, kurio užteks keturių asmenų šeimai, ir dar liks sekančiam kartui, paruošti reikės:

Apie 1,300 – 1,500 g. kiaulienos kumpio

1 raudonojo svogūno

Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų

2 valgomųjų šaukštų aliejaus

Kepimui:

4 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus

Druskos pagal skonį

2 raudonųjų svogūnų

Šviežio rozmarino lapelių

Šviežio čiobrelio lapelių

Papildomai reikės kepimo indo

Letai keptas kiaulienos kumpis

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Gera virtuvė

Artėja Velykos, tad jau pats laikas pakalbėti apie tai kuo vaišinsimės patys ir mūsų svečiai. Šventinį meniu tikrai surašysiu, nes ir pačiai jis labai reikalingas, kad nepasimesti ir tiksliai žinoti, ką iš produktų susipirkti ir, ką vėliau pagaminti.
Bet dabar receptas šventinio kiaulienos kumpio. Mat, jei sugalvosite jį kepti, reikėtų nelaukti ir skubėti jį nusipirkti. Kaip dauguma šventinių ir rimtų patiekalų jis turi bent 3-4 dienas šaldytuve pasimarinuoti.
Be to kumpį tikriausiai jums teks pirktis turguje, nebet PC susitarsite su mėsininkais ir jie jums atpjaus tokį kumpio gabalą kokio jūs norite. Aš perku maždaug 3- 4 kg. kumpio gabalą ir paprasčiausiai mėsininko paprašau, kad atpjautų taip, kad kepant kuo mažiau iš jo ištekėtų sultys. Kažkaip jie visada supranta ko aš iš jų noriu. Perku kumpį su oda ir kepu su ja. Bet jūs galite odą prieš marinuojant nulupti ir lašinukus, esančius aplink kumpį, negiliai įpjauti rombelias. Čia kaip kam patinka.
Kumpį ištrinu alyvuogių aliejumi ir užberiu įvairiais prieskoniais. Dedu į paprastą polietileno maišą ir kišu į šaldytuvą keliom dienoms. Kepimo dieną kumpį prieš valandą išimu iš šaldytuvo suvynioju į aliuminio foliją.

Labai didelio (su kaulu) kumpio kepimas

Kartais tenka kepti visą kiaulės kumpį su visu kaulu didelei draugų kompanijai. Jį marinuoti tenka šiek tiek rimčiau.
Susimaišome mišinį iš: alyvuogių aliejaus, vorčesterio padažo, sojos padažo, medaus, truputis citrinos sulčių ir įvairių prieskonių mišinio. Paimame medicininį švirkštą (be adatos) ir pritraukiame šio marinato. Peiliu bedame iki pat kaulo ir įšvirkčiame truputį marinato į ertmę. Ir taip padarome apie 10 ar daugiau dūrių. Toliau patį kumpį ištriname prieskoniais kaip aprašyta aukščiau. Marinuojame apie 3 dienas. Kumpį dedame į orkaitėje esančią kepimo skardą, įpilame verdančio vandens ir uždengiame folija. Kepame ilgai apie 5 val., (priklausomai nuo kumpio dydžio), kol mėsa bus minkšta. Tai patikrinti galite ilgąja šakute skirta kepsniams vartyti ar pasmegti.

Sudėtingumas: paprasta

Ingredientai

1. Pirmiausia ėriuko kumpį nuplaukite ir nusausinkite.

2. Tada į indą sudėkite smulkintas mėtas, česnaką, supilkite aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska bei pipirais - viską gerai išmaišykite ir tokiu pasiruoštu marinatu gerai įtrinkite mėsą.

3. Kumpį uždenkite maistine plėvele ir palikite pasimarinuoti bent 4 valandas (idealiausia - per visą naktį).

4. Prieš kepdami, kumpį įdėkite į kepimo maišą ir kepkite skardoje su šiek tiek vandens (~1 stikline) bent jau 2 valandas 170-180 laipsnių temperatūroje.

5. Prieš baigiant kepti, nuimkite kepimo maišą ir leiskite kepsniui dar kelias minutes šiek tiek apskrusti.

6. Išėmus kumpį iš orkaitės, dėkite jį į serviravimo lėkštę ir palaikykite uždengtą folija maždaug 15 minučių.

7. Per tą laiką pasigaminkite mėtų padažą. Iš skardos, kurioje kepė mėsa nupilkite riebalus į gilią keptuvę, supilkite vištienos sultinį ir vyną. Pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pavirinkite maždaug 10-15 minučių, kol nugaruos alkoholis.

8. Jeigu norisi, kad padažas būtų tirštesnis - į puodelį įdedame vieną šaukštą miltų, užpilame šiek tiek vandens ir išmaišome. Šį mišinį supilame į padažą ir nuolatos maišydami užkaitiname, kol jis ims tirštėti. Prieš bebaigiant gaminti padažą, pagardiname jį smulkiai kapotais mėtų lapeliais.