pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vytintos Mėsos Gaminiai - Tradicijos, Receptai ir Skoniai

Vytinti gaminiai

Gaminamos iš aukštos kokybės kiaulienos , pridedant pjaustytų lašinukų, prieskonių ir jų ekstraktų. Dešrelės vytinamos tam tikroje patalpoje kruopščiai sekant laiką ir temperatūrą.

Kaina 4.70 €Kaina 22.50 €

Šefo dešros gamybai naudojama kruopščiai atrinkta žaliava,kad būtų tinkamo riebumo.Prieskoniavimui naudojami grynieji prieskoniai ir jų mišiniai,druska. Rūkoma lauko rūkykloje alksnio malkomis ir vytinama .

Kaina 4.90 €

Kiaulienos vytintai nugarinei gaminti naudojama atšaldyta žaliava. Sūdoma, prieskoniuojama ir vežama tolimesniam apdorojimui.

Kaina 4.90 €

Dešrelės gaminamos iš smulkintos kiaulienos ir lašinių.Taip pat pridedama prieskonių mišinių ir grynųjų prieskonių, druskos.Paruoštas faršas sukemšamas į apvalkalą, persukant gaunamos mažos dešrytės,kurios vytinamos.

Kaina 4.50 €

Vytinta kiaulienos sprandinė – tai rankų darbo gaminys, turintis gilias lietuviškas tradicijas, burnoje tirpstantis gardumynas. Šis liesos mėsos produktas puikiai tiks ir patiks ir mažam, ir dideliam, o taip pat tiks lauktuvėms einant į svečius.

Kaina 4.90 €Kaina 4.50 €

Vytinti mėsos gaminiai

Vytinta jautienos nugarinė pikantiško, salsvo skonio delikatesas. Delikateso ruošimas - gan ilgas, nemažai kantrybės reikalaujantis, procesas. Kruopščiai atrinkta mėsa sūdoma, brandinima, įtrynima prieskoniais ir vytinima. Jautienos nugarinė vytinama tol, kol praranda apie 50 procentų savo svorio. Skirtingai nuo gan sausos armėniškos basturmos, mėsytė išlieka labai minkšta, sultinga, vysdama įgauna salsvą skonį. Paprastai bet kokios rūšies vytintą mėsą įprasta tiekti užkandžiui, tačiau jautienos nugarinės griežinėliais galite paskaninti šviežių daržovių salotas, paruošti išskirtinių skonių vytintos mėsos suktinukų ir užkandėlių.

Vytinta kiaulienos nugarinė

KARKUTĖS VYNIOTINIS

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Kiaulienos karka gaminama pabarstant aukščiausios kokybės mėsą juodaisiais pipirais, druska, smulkintais česnakais ir palaikius vieną parą, kad įsigertų prieskoniai ir druska, rūkinama natūralioje rūkykloje alksnio dūmu 8 valandas. Parūkytas kulniukų vyniotinis verdamas su juodaisiais pipirais, druska, česnakais ir lauro lapais tam, kad atsiskleistų ypatingas ir subtilus jo skonis.

Šalto rūkymo kiaulienos nugarinė

Kaip skaniai ir saugiai vytinti mėsą namuose? Keliaujame žingsnis po žingsnio!

Vytinta mėsa - kvapnus, ryškaus skonio delikatesas, kuriuo daugelis mėgaujasi gan retai dėl aukštos kainos, riboto pasirinkimo bei abejotinos kokybės. Ar žinojote, kad vytintos mėsos tikrai nebūtina pirkti? Įvairią mėsą bei net paukštieną labai paprasta ir gerokai pigiau paruošti namuose. Tiesa, kantrybės laukiant kol mėsytė subręs reikės, tačiau tikrai verta!

Mėsos vytinimas namuose - lengviau, nei manėte

1. Renkamės mėsą. Vytinti galima pačią įvairiausią mėsą, tačiau labiausiai tiktų didesni, vientisi raumenys visai be riebalų arba jų turintys labai nedaug. Žinoma, labiausiai vertinama jautienos ar kiaulienos išpjova, tačiau puikiai tiks ir nugarinė (liaudiškai vadinama palendrica), kumpis, sprandinė, net ir paukštienos filė.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

2. Marinato pasirinkimas. Marinatas ne mažiau svarbus, nei pati mėsa. Marinatas vytinamai mėsai ne tik suteikia skonį, bet ir apsaugo ją nuo gedimo, įvairių mikroorganizmų, pelėsių, muselių ir pan.

  • Druska. 1 kilogramui mėsos reikės 3-4 kupinų šaukštų rupios druskos. Rinkitės „senovišką“ rupią akmens druską. Ne joduotąją, ne Himalajų, ne Havajietiškąją ir pan. Egzistuoja daug druskos rūšių, turinčių subtilių poskonių, tačiau šįkart svarbūs ne jie.
  • Cukrus. Cukrus, kaip ir druska, veikia kaip konservantas, be to cukrus subalansuoja marinato skonį ir suteikia mėsai gražią, rausvą spalvą. Cukraus reikės trigubai mažiau, nei druskos, tad 1 kilogramui mėsos reikės 1 šaukšto cukraus. Tiesa, cukrus naudojamas ne visuomet. Jo nereikės, jeigu pasirinktame marinate daug įvairių aštrių bei kvapnių prieskonių.
  • Prieskoniai. Mėsą galima vytinti su pačiais įvairiausiais prieskoniais ir jų mišiniais, tačiau svarbu, kad jie būtų pakankamai aštrūs. Prieskonių aštrumas apsaugos nuo žalingų mikroorganizmų. Šiam „darbui“ tiks juodieji ir čili pipirai, o taip pat ir mūsų kraštuose tradiciškai dažniau naudojamas česnakas. Taip pat prireiks ir malonų aromatą suteikiančių prieskonių - Lietuvoje įprastai naudojami lauro lapeliai ir kmynai, tačiau taip pat tiks ir Rytuose populiarios, įvairios prieskoninės žolelės, pavyzdžiui, čiobreliai, kalendra, rozmarinai, o taip ir kvapnios, sutrintos ožragės sėklos, maltas kuminas. Išsirinkite vieną ar du kvapiuosius prieskonius, jų pakaks natūraliam mėsos skoniui pabrėžti jo neužgožiant.
  • Alkoholis. Šlakelis stipraus alkoholio apsaugo mėsą nuo gedimo, o taip pat suteikia papildomo skonio bei aromato. Labiausiai tiks kvapnus, su kadagio uogomis gaminamas džinas, konjakas ar brendis, viskis, „Starka“.

Mėsa ir mėsos gaminiai

Mėsos gaminiai – tai įvairūs produktai, kurių pagrindą sudaro mėsa. Įvairiausios dešros, dešrelės ir kiti produktai patiks visiems mėsos mėgėjams, o geriausia yra tai, kad jų nereikia papildomai ruošti – tiesiog atverkite pakuotę ir dėkite ant stalo. Kokybiški mėsos gaminiai pasižymi puikiu skoniu, jų gamybai naudojama tik aukščiausios rūšies mėsa, parenkami skoningi prieskoniai. Mėsos gaminiai yra sotus ir maistingas užkandis, puikiai numalšinantis alkio jausmą. Vienas populiariausių mėsos apdorojimo būdų yra vytinimas. Vytinti mėsos gaminiai itin vertinami gurmanų, pasižymi išraiškingu skoniu, puikiai atskleidžia natūralius skonius. Vytinimui dažniausiai naudojama jautiena ar kiauliena, mėsa skaninama įvairiomis žolelėmis, pipirais, suteikiančiais pikantiškumo arba aštrumo. Vytinti mėsos gaminiai puikiai tinka kaip užkandis, jiems nebūtinos specialios laikymo sąlygos, tad tai puikus maistas, kurį patogu pasiimti į žygį ar kelionę. Dėl intensyvios skonių gamos šie gaminiai taip pat naudojami ir kaip įvairių patiekalų sudedamoji dalis: jais galima gardinti salotas, picas, padažus.

Pridėti į patikusias

Akcija!