pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulviniai blynai su mėsa orkaitėje - Skanus ir paprastas receptas

Tradiciniai bulviniai blynai

Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. Jeigu norite kiek kitokios konsistencijos blynų – į masę įmaišykite varškės arba šviesaus sūrio (kaip “Edamo“, “Gouda“ ar pan.) Bulvinių blynų su sūriu receptą rasite paspaudę čia .

Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės.

Reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių

1 vidutinio dydžio svogūno

2/3 arb. š. druskos

1/3 arb. š. juodųjų pipirų

1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)

saulėgrąžų aliejaus kepimui

>> Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.

>> Blynai skanūs ir šalti.

Jums taip pat gali patikti:

Dalintis:

Kaip Įkeliama.

Bulviniai blynai: kaip iškepti pačius skaniausius? Net 9 gardūs receptai

Nors atrodo, kad bulviniams blynams iškepti reikia vos kelių ingredientų, tačiau kiekvieno šeimininko blynai yra vis kitokie, o skirtingų receptų ir gaminimo būdų daugybė. Bet tikriausiai visiems skaniausi močiutės kepti bulviniai blynai, nukeliantys į vaikystę. Tad šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kurie padės iškepti skaniausius blynus iš bulvių ir pateikiame gardžius jų receptus.

Patarimai, kurie padės iškepti skaniausius bulvinius blynus

  1. Rinkitės kuo krakmolingesnių veislių bulves, ypač tinka „Vineta“ ir „Laura“ veislių bulvės.
  2. Jei bulves tarkuojate burokine tarka ir norite traškių blynų – kelis kartus tarkius perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir tik tada maišykite su kitais ingredientais.
  3. Jei bulves tarkuojate tarkavimo mašina, tuomet blynų tešlą pilkite į didesnį, gerai įkaitintą aliejaus kiekį keptuvėje.
  4. Taip pat norint traškių blynų, juos galima pirma apkepti keptuvėje, o vėliau baigti kepti orkaitėje.
  5. Kepant blynus neuždenkite keptuvės, kad jie nesušustų.
  6. Jei bulvės labai vandeningos, patariama nupilti susidariusias sultis.
  7. Rekomenduojame pirmiausia išplakti kiaušinius atskirame inde ir tik tuomet pilti į bulvių tarkius, taip geriau visa masė susijungs.
  8. Iškeptus blynus nusausinkite ant medžiaginės servetėlės.

Orkaitėje keptų bulvinių blynų receptas: mažiau aliejaus, daugiau skonio

Bulviniai blynai, kepti orkaitėje, yra puiki alternatyva tradiciniam kepimui keptuvėje. Tai leidžia išvengti nuolatinio stovėjimo prie viryklės ir sumažinti naudojamo aliejaus kiekį. Iškepę blynai tampa traškūs išorėje, minkšti viduje, o skoniu pritraukia prie stalo visus šeimos narius. Jie puikiai dera su grietine, jogurtu ar žalumynais.

Ingredientai (3 porcijoms):

Gaminimo eiga:

Orkaitės paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C (viršaus ir apačios kaitinimo režimu, be ventiliatoriaus).

Bulvių paruošimas:

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Sutarkavus, tarkius dėkite į kiaurasamtį ir gerai nuspauskite perteklinį skystį, kad blynai būtų traškesni.

Svogūno ir prieskonių pridėjimas:

Kiaušinių ir miltų įmaišymas:

Į bulvių mišinį įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite. Miltų berkite tiek, kiek reikia, kad masė būtų pakankamai drėgna, bet lengvai formuojama – tai gali priklausyti nuo bulvių rūšies.

Blynų formavimas ir kepimas:

Kepimo skardą dosniai pašlakstykite aliejumi. Iš bulvių masės rankomis formuokite maždaug golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus ir suformuokite plokščius blynus. Dėkite juos ant skardos.

Kepimas orkaitėje:

Kepimo skardą su blynais dėkite į orkaitės apatinę lentyną ir kepkite apie 10 minučių, kol blynai apskrus apačioje. Tada blynus apverskite ir perkelkite skardą į viršutinę lentyną, kepkite dar apie 10 minučių, kol paviršius taps auksinis ir traškus.

Patiekimas:

Šiuos bulvinius blynus galite patiekti su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu. Taip pat galite papuošti smulkintais žalumynais, tokiais kaip petražolės ar krapai.

Patarimai:

Jei norite kepti didesnį kiekį, galite naudoti dvi skardas vienu metu. Tokiu atveju padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C.

Paruošimo laikas:

Apie 30 minučių.

Bulviniai blynai orkaitėje yra paprastas, bet gardus patiekalas, kurio traškumas ir sodrus skonis puikiai dera tiek prie mėsos patiekalų, tiek kaip savarankiškas užkandis.

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.