Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
Savaitgalį užsinorėjome orkaitėje keptos mėsos. Neapsisprendę, ar kepsime kiaulieną, ar vištieną, pagalbos kreipėmes į mamą, kuri davė visai paprastą orkaitėje keptos kalakuto krūtinėlės receptą. Galime pasakyti, kad patarimas buvo labai geras ir skanus. Mėsą valgėme su šviežia duona, garstyčiomis ir spanguolių padažu. Svarbu paminėti, kad šiuo receptu paruošta kepta mėsa gali stovėti šaldytuve 1–2 savaites, tad kalakutienos likučiais dar ir dabar pasimėgaujame karštuose sumuštiniuose ar salotose. Taigi siūlome klausyti mamų!
5 from 4 votesKalakuto krūtinėle orkaitėjePasiruošimas2 hrsKepimo trukmė2 hrs 15 minsAnt stalo per4 hrs 15 minsŠiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
Pamaitins : 8Energinė vertė : 130 kcalIngredientaiGamybos eigaPrieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.
Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.
Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms.
Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti.Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.
Daugiau orkaitėje keptų skanumynų rasite čia
Kiek marinuoti kalakutą?
Į kalakutienos marinatą galite dėti įvairius prieskonius, kurie suderinami su paukštiena. Iškepti kalakuto mėsą nesunku, bet kaip tai padaryti, kad po ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūtų, o taptų švelni, sultinga ir kvapni, ją reikia tinkamai užmarinuoti.

Gaminimo laikas ir patarimai
- Skirkite pakankamai laiko atitirpimui; 3 svarų kalakuto krūtinėlė gali užtrukti iki 2 dienų.
- Anksti patikrinkite temperatūrą kad neperkeptų – kalakuto krūtinėlės dydis ir forma gali turėti įtakos kepimo laikui.
- Išimkite kalakuto krūtinėlę iš orkaitės 160 ° F temperatūroje; ji toliau kils iki 165 °F, kai bus ramybėje.
- Naudokite tuos skanius kalakutienos lašinukus padažui gaminti ir, jei reikia, įpilkite papildomo parduotuvėje pirkto sultinio.
Kepkite kalakuto krūtinėlę 30–35 minutes už svarą. Žiūrėkite žemiau esančią diagramą:
Kalakutienos krūties svoris be kaulų | Virimo laikas |
---|---|
2 svarai | 60-70 minučių |
2 ½ svaro | Nuo 75 iki 85 minučių |
3 svarai | nuo 1 ½ iki 1 ¾ valandos |
4 svarai | Nuo 2 valandų iki 2 valandų 20 minučių |

Grietinės marinatas kalakutienai
Ingredientai:
Gaminimo būdas:
- Sumaišykite visus ingredientus ir suplakite šakute iki vientisos masės.
- Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
- Į paruoštą marinatą sudėkite kalakutieną ir marinuokite mažiausiai 2 valandas.
- Įdėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, kol kalakutiena iškeps.
- Kepimo metu periodiškai sutepkite mėsą marinato likučiais.
- Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pasūdykite, jei reikia, ir ant kiekvieno kalakutienos gabalėlio uždėkite ploną bet kokio kieto sūrio gabalėlį.
- Kepkite, kol sūris gražiai apskrus.

