pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Virtų bulvių blynai su sūriu: receptas

Šie sotūs virtų bulvių blynai sezoninio maisto lentelėje drąsiai galėtų būti ties „žieminiais“ valgiais. Ar bent jau rudeniniais - mažų mažiausiai. Bet aš juos kepu ištisus metus.

Šių bulvinių blynų receptas yra mano mamos, galima sakyti, tai jos firminis patiekalas. Man šie blyneliai yra vienas skaniausių būdų sunaudoti virtas bulves. Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim.

Blynus galima kepti su kumpiu arba be; jis čia tik mažas priedas paįvairinimui. Recepto esmė - trintos virtos bulvės (puikus būdas sunaudoti virtų bulvių likučius ir išvengti bereikalingo maisto švaistymo!) ir sūris. Būtinai, sūris!

Šie blynai yra geri tuo, jog, tik iškepę išorėje būna labai traškūs, o viduje - minkšti. Sūris blynams prideda ne tik papildomo nuostabaus skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai fantastiškai tinka sotiems pietums arba kaip užkandis, nes labai gardūs ir karšti, ir jau atvėsę.

Esu beveik visiškai tikra, kad atradę šį receptą, norėsite daug dažniau juos ruošti būtent šitaip. Tad nieko daugiau nelaukiam, einam prie recepto ir pasigaminam jau šiandien.

Ingredientai

  • Virtos bulvės
  • Mocarelos sūris
  • Fermentinis sūris
  • Kiaušinis
  • Miltai
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Suberkite miltus ir dar kartą kruopščiai išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus.
  4. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Semkite po didelį šaukštą bulvių masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius paplotėlius.
  5. Kepkite šlakelyje aliejaus virš vidutinės ugnies kelias minutes, tuomet apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  6. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  7. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje fermentinio sūrio galite naudoti kietą varškės sūrį, džiovintą sūrį arba parmezaną, kurie taip pat suteiks blynams puikų aromatą ir tekstūrą.
  • Jei nesate česnaką mėgstantys, galite jį pakeisti svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį aromatą.
  • Vietoje saulėgrąžų aliejaus tinka kepti ir rapsų aliejuje, kokosų aliejuje arba netgi lydytame svieste, kuris suteiks papildomo skonio.
  • Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu, jei norite dar traškesnės tekstūros.
  • Jei norite suteikti blynams daugiau skonio, galite į tešlą įmaišyti smulkintų šviežių žolelių: krapų, petražolių arba čiobrelių.