Troškiniai - nesudėtingai paruošiamas patiekalas, mėgstamas nuo seno. Sakoma, kad troškiniai buvo verdami dar senovės Japonijoje, kur jie dažniausiai gaminti iš įvairiausios rūšies mėsos arba kaulų. Troškiniai ruošti ir Europoje, paprastai iš žuvies arba ėrienos. Galiausiai šis patiekalas itin išpopuliarėjo bei tapo nacionalinės virtuvės dalimi Vengrijoje, Airijoje bei Prancūzijoje.
„Pavyzdžiui, Vengrijoje itin mėgstamos paprikos, tad ne veltui jomis gardinami ir įvairūs troškiniai. Tuo tarpu vėjuotoje Airijoje skonio ir sotumo troškiniui suteikia galvijų mėsa, tokia kaip jautiena ar veršiena. Taip pat ir sotesnės daržovės - bulvės. Prancūzijos virtuvė neatsiejama nuo padažų, tad troškiniai šioje šalyje neapsieina be sviesto ir grietinėlės. Taip pat prancūzai troškinius dažnai gardina ir grybais“, - pasakoja V.Juodkazienė.
Kelios Paprastos Taisyklės Gaminant Troškinį
Kaip teigia maisto ekspertė, gaminant troškinį verta pasitelkti fantaziją. Mat šį patiekalą galima ruošti iš pačių įvairiausių produktų. Be to, troškinys - puikus būdas panaudoti įvairiausius daržovių, mėsos ar kruopų likučius. Visgi maisto ekspertė sako, kad jeigu norite pasigaminti ypatingo skonio troškinį - keliomis maisto ruošimo gudrybėmis pasinaudoti verta.
- Naudokite namie pasigamintą sultinį. Nors vanduo ar sultinio kubeliai troškiniui išsivirti puikiai tinka, skaniausią troškinį pasigaminti pavyks, jeigu naudosite namie ruoštą sultinį. Kaip teigia V.Juodkazienė, norint neužgožti troškinio ingredientų skonio, geriausia rinktis vištienos sultinį, tačiau puikiai tiks ir bet kurios kitos mėsos ar žuvies.
- Nepagailėkite laiko. Ruošdami troškinį nepagailėkite jam laiko. Geriausią savo skonį troškinys įgaus, jeigu bus verdamas ilgai, ant nedidelės ugnies. Žinoma, gaminant troškinį reikėtų iš pradžių paruošti ir ištroškinti mėsa, o tik vėliau suberti daržoves, kad jos nesuvirtų į košę.
- Prieš troškinant - pakepkite mėsą. Pirmasis žingsnis į skonio kupiną troškinį yra tinkamai paruošti mėsą. Prieš dedant ją į puodą prieš tai reikėtų trumpai pakepinti keptuvėje, ant itin aukštos ugnies. Taip paruošta mėsa įgauna sodresnį skonį. Į troškinį nepamirškite sudėti ne tik mėsos gabaliukus, bet ir sultis, kurios išsiskyrė bekepant.
- Nepamirškite prieskonių. Geras troškinys pavyks tinkamai parinkus prieskonius. Pavyzdžiui, jei norite, kad troškinys įgautų itališko skonio, į jį berkite pankolio sėklų, mairūno, meksikietiško - kmynų ir kalendros, jeigu mėgstate azijietišką virtuvę - imbiero ir sezamo aliejaus. Ruošdami Maroko įkvėptą troškinį galite naudoti cinamoną bei kardamoną, o indišką gardinkite ciberžolėmis ir garstyčių sėklomis.
- Pridėkite papildomų ingredientų. Svogūnai, morkos, česnakai ir salierai ne veltui yra naudojami ruošiant bene kiekvieną troškinį. Tačiau norėdami dar labiau praturtinti troškinio skonį, prieš dėdami juos į puodą - apkepkite keptuvėje. Kaip teigia ekspertė, troškinių skonių gali praturtinti ir džiovinti grybai. O pabaigoje nepamirškite įberti ir šviežių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, krapų, petražolių, kalendros.
- Naudokite natūralius tirštiklius. Jeigu matote, kad troškinys išėjo per skystas - ne bėda. V.Juodkazienė sako, kad norint sutirštinti troškinį virimo pabaigoje į jį galima įberti porą šaukštų miltų. Na, o tie, kurie netoleruoja arba vengia glitimo naudoti gali ir šaukštą kukurūzų krakmolo.
Trys skirtingų pasaulio šalių įkvėpti troškinių receptai
V.Juodkazienė troškinių siūlo išsivirti ir namuose ir dalijasi net trimis, skirtingų pasaulio šalių - Vengrijos, Airijos ir Prancūzijos - įkvėptais šio patiekalo receptais.
Airiškas veršienos troškinys
Ingredientai:
- 700 g veršienos
- 400 g svogūnų
- 3 česnako skiltelės
- 200 g morkų
- 700 g bulvių
- 2 lauro lapai
- 2-3 šviežių čiobrelių šakelės
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų
- 200 ml tamsaus nealkoholinio alaus
- 1 l mėsos sultinio arba vandens
- 1 valg. šaukšt. sviesto
- 3 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus
- 1 arbat. šaukšt. smulkintų šviežių krapų
Gaminimas:
- Veršieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, svogūnus nulupkite ir susmulkinkite, česnakus išspauskite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, bulves taip pat nuskuskite ir supjaustykite didesniais gabalais.
- Puode įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą, suberkite mėsą ir kepkite, kol ji dailiai apskrus. Iškeptą veršieną perkelkite į lėkštę, o į puodą suberkite svogūnus. Kelias minutes juos pakepinkite, tuomet į puodą vėl sudėkite mėsą, įmeskite lauro lapelius, čiobrelių šakeles, suberkite morkas bei česnakus. Viską pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
- Po poros minučių supilkite nealkoholinį alų bei sultinį ir troškinkite daržoves apie 45 minutes. Galiausiai suberkite bulves, troškinkite dar 20-30 minučių, kol bulvės ir morkos suminkštės.
- Patiekite troškinį papuošę smulkintais krapais.
Vengriškas paprikų troškinys
Ingredientai:
- 1 kg kalakutienos
- 300 g svogūnų
- 2 česnako skiltelės
- 2 arbat. šaukšt. maltų saldžiųjų paprikų
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- 1/4 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 350 g saldžiųjų paprikų
- 1 maža aitrioji paprika
- 2 arbat. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių
- 1-2 valg. šaukšt. grietinės
- 3 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus
- 500-700 ml vandens
Gaminimas:
- Dideliame negiliame puode įkaitinkite aliejų. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į puodą ir apkepkite iš kiekvienos pusės maždaug po 5 minutes.
- Sustumkite mėsą į puodo kraštus, o į vidurį suberkite susmulkintus svogūnus. Kepkite, kol jie suminkštės, tuomet dėkite išspaustus ar susmulkintus česnakus, įberkite druskos, pipirų bei maltų paprikų ir viską išmaišykite.
- Nuplaukite paprikas, pašalinkite jų sėklytes, saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis, aitriąją - nedideliais griežinėliais ir suberkite daržoves į puodą su mėsa. Galiausiai įpilkite vandens, puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nedidelės kaitros maždaug 45 minutes.
- Paruoštą troškinį gardinkite grietine bei šviežiomis petražolėmis.
Prancūziškas jautienos troškinys
Ingredientai:
- 1 kg jautienos
- 2 svogūnų galvos
- 1 poras
- 200 g morkų
- 300 g pievagrybių
- 2 valg. šaukšt. miltų
- 50 g sviesto
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- 2 valg. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių
- 1-1,5 l vandens
- Prieskonių ryšulėliui: 1 saliero stiebas; 3-4 šviežių petražolių šakelės; 2 lauro lapai; 3-4 šviežių čiobrelių šakelės
Gaminimas:
- Daržoves ir grybus švariai nuplaukite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, o grybus - skiltelėmis. Kitų daržovių nepjaustykite.
- Prieskonių ryšulėliui skirtus prieskoninius augalus suvyniokite į drobinį audinį arba suriškite juos kulinariniu siūlu.
- Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į didelį gilų puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite mėsą ant vidutinės kaitros apie 20 minučių. Susidariusias putas vis nugriebkite šaukštu. Į puodą sudėkite svogūnų galvas, porus, įmeskite prieskoninių augalų ryšulėlį, įberkite druskos, pusvalandį pavirkite, tuomet suberkite morkas, pievagrybius ir virkite dar 30 minučių. Kai mėsa ir daržovės išvirs, į atskirą indą nupilkite likusį skystį.
- Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir kelias minutes maišydami pakaitinkite, kol viskas sutirštės. Nukelkite puodą nuo kaitros, į miltų ir sviesto mišinį supilkite atidėtą mėsos bei daržovių sultinį ir gerai išmaišykite konditerine šluotele. Į padažą supilkite grietinėlę, grąžinkite puodą ant viryklės ir vis pamaišydami virkite dar 10 minučių.
- Galiausiai padažą pilkite ant mėsos ir daržovių, dar pora minučių viską patroškinkite ir patiekite troškinį, pagardinę šviežiomis petražolėmis.
Kaip Sutirštinti Kiaulienos Troškinį Su Grietinėle: Receptas Ir Patarimai
Kiaulienos troškinys su grietinėle - tai sotus, skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek ir šventinei vakarienei. Šis patiekalas pasižymi švelnia mėsa, sodriu padažu ir maloniu grietinėlės poskoniu. Nors receptų variacijų yra daugybė, pagrindiniai ingredientai išlieka tie patys: kiauliena, svogūnai, prieskoniai ir, žinoma, grietinėlė.
Ingredientai
Norint pagaminti skanų kiaulienos troškinį su grietinėle, svarbu pasirinkti kokybiškus ingredientus. Štai ko jums reikės:
- Kiauliena: 800g - 1kg (geriausia tinka kiaulienos mentė, sprandinė arba kumpis). Svarbu pasirinkti mėsą su nedideliu kiekiu riebalų, kad troškinys nebūtų per riebus, bet ir ne per sausas.
- Svogūnai: 2-3 dideli (geltoni arba balti). Svogūnai suteikia troškiniui saldumo ir aromato.
- Grietinė: 200-300ml (30% riebumo arba riebesnė). Grietinėlė suteikia troškiniui kreminės tekstūros ir švelnaus skonio. Galima naudoti ir grietinę, tačiau tuomet patiekalas bus šiek tiek rūgštesnis.
- Miltai: 1-2 šaukštai (troškiniui sutirštinti).
- Aliejus arba taukai: Kepimui.
- Prieskoniai: Druska, pipirai, lauro lapeliai, džiovinti čiobreliai arba rozmarinai (pagal skonį).
- Vanduo arba sultinys: Apie 200-300ml (troškiniui troškinti). Geriausia naudoti vištienos arba daržovių sultinį, kuris suteiks patiekalui daugiau skonio.
- Česnakas: 2-3 skiltelės (nebūtina, bet rekomenduojama). Česnakas suteikia troškiniui aštrumo ir aromato.
- Garstyčios: 1 šaukštelis (nebūtina, bet rekomenduojama). Garstyčios suteikia troškiniui pikantiškumo.
Gaminimo Eiga
Kiaulienos troškinio su grietinėle gaminimas susideda iš kelių pagrindinių etapų:
- Mėsos Paruošimas
Pirmiausia, kiaulieną reikia tinkamai paruošti. Nuplaukite mėsą po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite mėsą kubeliais, maždaug 2-3 cm dydžio. Didesni kubeliai išliks sultingesni troškinimo metu. Apibarstykite mėsos kubelius druska, pipirais ir, jei norite, kitais mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Mėsos Apkepimas
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba taukais ant vidutinės ugnies. Apkepkite mėsos kubelius iš visų pusių, kol jie gražiai apskrus. Apkepimas suteikia mėsai daugiau skonio ir uždaro sultis viduje. Svarbu neperkrauti keptuvės, todėl kepkite mėsą partijomis, kad ji gerai apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Daržovių Apkepimas
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos pusžiedžiais arba smulkiais kubeliais. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa (jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus), apkepkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Jei naudojate česnaką, nulupkite jį ir smulkiai sukapokite arba išspauskite per česnakų spaudą. Įdėkite česnaką į keptuvę su svogūnais ir pakepkite dar apie 1 minutę, kol pasklis aromatas. Svarbu neperkepti česnako, nes jis gali apkarsti.
- Troškinimas
Sudėkite apkepintą mėsą atgal į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Apiberkite mėsą miltais ir gerai išmaišykite, kad miltai tolygiai padengtų mėsos kubelius. Miltai padės sutirštinti padažą troškinimo metu. Supilkite vandenį arba sultinį į keptuvę, kad apsemtų mėsą. Įdėkite lauro lapelius, džiovintus čiobrelius arba rozmarinus (pagal skonį) ir, jei norite, šaukštelį garstyčių. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite mėsą apie 1,5-2 valandas, arba kol mėsa taps labai minkšta ir lengvai šakute pertraukiama. Troškinimo laikas priklauso nuo mėsos rūšies ir dydžio. Reguliariai patikrinkite, ar troškinyje pakanka skysčio. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba sultinio.
- Grietinėlės Įmaišymas
Kai mėsa bus visiškai minkšta, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite grietinėlę į troškinį. Gerai išmaišykite, kad grietinėlė tolygiai pasiskirstytų. Jei norite, galite įdėti šiek tiek smulkiai supjaustytų šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių arba krapų, kad patiekalas atrodytų patraukliau ir įgautų daugiau aromato. Paragaukite troškinio ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos, pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį.
- Patiekimas
Patiekite kiaulienos troškinį su grietinėle karštą. Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše, virtais ryžiais, grikių kruopomis arba tiesiog su šviežia duona. Taip pat galite patiekti su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
Patarimai ir Gudrybės
- Mėsos pasirinkimas: Geriausiai tinka riebesnės kiaulienos dalys, tokios kaip mentė arba sprandinė, nes jos išlieka sultingos troškinimo metu. Jei norite liesesnio patiekalo, galite naudoti kumpį, tačiau tuomet svarbu nepertroškinti mėsos, kad ji neišsausėtų.
- Marinavimas: Norint, kad mėsa būtų dar minkštesnė ir aromatingesnė, ją galima pamarinuoti prieš kepant. Marinuoti galima su svogūnais, česnakais, prieskoniais, garstyčiomis arba netgi su šlakeliu citrinos sulčių.
- Daržovės: Į troškinį galite įdėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų, pievagrybių arba bulvių. Morkas ir paprikas reikia apkepti kartu su svogūnais, o pievagrybius ir bulves galima įdėti į troškinį likus 30-40 minučių iki pabaigos.
- Padažo sutirštinimas: Jei padažas atrodo per skystas, galite jį sutirštinti įmaišydami šiek tiek kukurūzų krakmolo, atskiesto šaltu vandeniu. Taip pat galite naudoti grietinę su didesniu riebumu.
- Troškinimas lėtoje viryklėje: Kiaulienos troškinį su grietinėle galima gaminti ir lėtoje viryklėje. Apkepkite mėsą ir daržoves keptuvėje, tada sudėkite visus ingredientus į lėtą viryklę ir troškinkite ant žemos temperatūros (Low) 6-8 valandas arba ant aukštos temperatūros (High) 3-4 valandas.
- Šaldymas: Kiaulienos troškinį su grietinėle galima užšaldyti. Atvėsinkite troškinį iki kambario temperatūros, sudėkite į sandarų indą ir užšaldykite. Atšildykite šaldytuve per naktį ir pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
- Skonio variacijos: Eksperimentuokite su prieskoniais ir ingredientais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią kiaulienos troškinio su grietinėle versiją. Galite įdėti šiek tiek rūkytos paprikos, kad patiekalas įgautų dūmo skonį, arba įberti šiek tiek aitriosios paprikos, jei mėgstate aštriau.
Maistingumo Informacija (apytiksliai)
Maistingumo informacija gali skirtis priklausomai nuo naudojamų ingredientų ir porcijos dydžio. Štai apytiksliai duomenys vienai porcijai (apie 250g):
Maistinė medžiaga | Kiekis |
---|---|
Kalorijos | 400-500 kcal |
Baltymai | 30-40g |
Riebalai | 25-35g |
Angliavandeniai | 10-15g |
Alternatyvūs Receptai ir Variacijos
Nors klasikinė kiaulienos troškinio su grietinėle versija yra labai populiari, yra ir daugybė kitų variacijų, kurias galite išbandyti:
- Kiaulienos troškinys su grybais ir grietinėle: Į šį troškinį dedama įvairių grybų, tokių kaip pievagrybiai, baravykai arba voveraitės. Grybai suteikia patiekalui sodraus skonio ir aromato.
- Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir grietinėle: Bulvės pridedamos į troškinį likus 30-40 minučių iki pabaigos ir troškinamos kartu su mėsa. Tai puikus būdas pagaminti sotų ir visavertį patiekalą.
- Kiaulienos troškinys su raugintais agurkais ir grietinėle: Rauginti agurkai suteikia troškiniui pikantiškumo ir rūgštumo. Jie dedami į troškinį likus 15-20 minučių iki pabaigos.
- Kiaulienos troškinys su alumi ir grietinėle: Vietoj vandens arba sultinio naudojamas alus, kuris suteikia patiekalui unikalų skonį. Geriausiai tinka tamsus alus.
- Dietinis kiaulienos troškinys su grietinėle: Naudojama liesa kiauliena, mažiau riebalų turinti grietinė ir didelis kiekis daržovių.
Kiti receptai ir patarimai
Vištienos troškinys su grietinėle
Vištienos troškinys su grietinėle - tai švelnaus skonio, kvapnus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienės stalui, kai norisi ypatingos, šiek tiek šventiškesnės nuotaikos. Šiame troškinyje pagrindinį vaidmenį atlieka sultinga vištiena, troškinta su įvairiomis daržovėmis, pagardinta aromatingais prieskoniais ir suvienyta švelniu grietinėlės padažu. Tai universalus receptas, dažnai pasitinkantis lietuviškų namų virtuvėje dėl savo paprastumo ir galimybės derinti su įvairiais priedais, pvz., bulvėmis, ryžiais ar makaronais.
Ingredientai:
- 500 g vištienos filė
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 paprika
- 2 valg. š. aliejaus
- 3 valg. š. miltų
- 200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
- 1 arbat. š. druskos
- 1 arbat. š. pipirų
- Žolelės (čiobreliai, rozmarinai, petražolės)
Gaminimas:
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais (apie 3-4 cm dydžio). Pagardinkite druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ir džiovintomis žolelėmis.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais arba smulkiais kubeliais. Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais ar juostelėmis, papriką išvalykite ir supjaustykite juostelėmis.
- Didelėje keptuvėje ar gilioje troškintuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus arba sviesto. Sudėkite vištieną ir apkepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių, kol gabaliukai gražiai apskrus (apie 5-7 minutes).
- Į tą pačią keptuvę įpilkite likusį aliejų ir suberkite svogūną, morkas, papriką. Įberkite miltus, gerai išmaišykite - miltai padės sutirštinti padažą.
- Grąžinkite vištieną atgal į puodą su daržovėmis ir padažu. Supilkite grietinėlę, išmaišykite, leiskite patroškinti atidengus dar 3-5 minutes, kol viskas susijungs į vientisą, švelnų troškinį.
Patarimai:
- Troškinį galite pasigaminti iš anksto - pastovėjęs jis tampa dar sodresnio skonio.
- Vištienos troškinys su grietinėle - itin universalus receptas, tinkantis įvairioms progoms ir skoniams.
- Su grybais: Į troškinį galite įdėti 200-250 g šviežių arba džiovintų pievagrybių ar rudmėsių.
- Vištienos troškinį gardu patiekti su šviežiomis virtomis bulvėmis, bulvių koše, gardžiais lietuviškais makaronais ar kvapniais ryžiais.
- Nepamirškite, kad vištienos troškinys su grietinėle lengvai pritaikomas jūsų šeimos skoniui ir sezono gėrybėms - eksperimentuoti tikrai verta!
Brokoliai su baravykais
Reikės: brokolių, baravykų (šviežių arba šaldytų), druskos ir juodųjų grūstų pipirų, sviesto. Daugiau prieskonių nenaudoju, nes ingredientai labai aromatingi.
Gaminimas: Atskirai nedideliame kiekyje sviesto pakepinu brokolius ir šviežius būtinai neapvirtus baravykus, - kol suminkštėja. Tuomet sudedu viską į vieną keptuvą, pamaišau ir dar truputį patroškinu užbėrusi prieskonių: turėtų likti kuo mažiau sulčių. Valgome su trupučiu ryžių (kol gaminu troškinį ryžiai išverda) ir šviežiais pomidorais - nepaprastai gražus, gardus ir svečią pavaišinti tinkantis patiekalas. Kartais įdedu šaukštą grietinės - jei naudoju kitus grybus ar jie būna apvirti. Vietoj ryžių galime valgyti skrebučius.
Mėsos ir daržovių troškinys
Reikės:
- 700 g kiaulienos (tinka vištiena, jautiena);
- 2 raudonų paprikų;
- 2 pomidorų;
- 2 morkų;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 5 česnako skiltelių;
- 1 svogūno;
- 2 šaukštų miltų;
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti juostelėmis, sudėti į įkaitusią troškintuvę. Užpilti šiek tiek vandens, apibarstyti druska ir pipirais mėsą ir leisti troškintis savo sultyse. Supjausčius kubeliais morkas, cukiniją, svogūną sudėti į troškintuvę ant mėsos ir troškinti, kol suminkštės daržovės, apie 10-15 min.Vėliau, supjaustyti kubeliais paprikas, česnakus ir pomidorus (be odelių), sudėti į besitroškinančias daržoves su mėsa ir dar 5 min. viską patroškinti. Po 5 min. ant daržovių su mėsa apiberti 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišyti ir išmaišius užpilti 1 litrą vandens. Į padažiuką, jeigu trūksta, dar įdėti druskos, pipirų (pagal skonį). Skaniausia troškinį patiekti su balta bandele.