pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sotusis Vištienos, Bulvių ir Pievagrybių Apkepo Receptas

Šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti sotų ir gardų bulvių košės pyragą su vištiena, pievagrybiais ir sūriu. Tai puiki idėja šeimos pietums ar vakarienei.

Ingredientai

  • 500 g vištos krūtinėlės filė
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 6-8 pievagrybių
  • 1 galvutės svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 100 ml pieno
  • 6-8 bulvių
  • 100-150 ml pieno (bulvių košei)
  • Žiupsnelio smulkintų krapų
  • 1 kiaušinio
  • 50 g sūrio

Gaminimo eiga

  1. Vištienos įdaro paruošimas: Keptuvėje išlydome sviestą. Beriame kapotą svogūną ir keletą minučių pakepiname. Dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė, pabarstome mėgiamais prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir trumpai pakepiname. Beriame burokine tarkele tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius, krapus, išmaišome ir keptuvę uždengę dangčiu troškiname apie 10 minučių. Beriame miltus, išmaišome ir supilame pieną. Šildome iki užvirimo. Atidedame.
  2. Bulvių košės paruošimas: Bulves nulupkite ir išvirkite. Nukošusi įmeskite gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinkite. Įpilkite pieno, kad košė būtų kreminės konsistencijos.
  3. Apkepo formavimas: Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome manų kruopomis. Tolygiai paskirstydami dedame pasiruoštą vištienos įdarą, ant viršaus išdėliojame sūrio riekeles ir uždedame bulvių košę.
  4. Kepimas: Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol paviršius šiek tiek apskrus.

Sotusis bulvių košės pyragas su vištiena, pievagrybiais ir sūriu paruoštas. Skanaus!

Kiti receptai su bulvėmis

Jei ieškote daugiau įvairių receptų su bulvėmis, štai keletas idėjų:

  • Bulvių ir lašišos apkepas: Virtas bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Panašaus storio gabaliukais supjaustykite ir lašišą. Į nedidelę, tačiau geriau gilesnę skardą pakaitomis klokite bulvių ir lašišos sluoksnius (apatinis ir viršutinis sluoksniai turėtų būti bulvių), kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pieną ir grietinėlę ir supilkite šį mišinį ant bulvių-lašišos sluoksniuočio. Kepkite apkepą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 45-60 min, kol viršus bus gražiai geltonas. Baigiant kepti apkepui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pridėkite kuo daugiau smulkiai kapotų krapų. Šiuo padažu užpilkite į lėkštes išdėliotą apkepą.
  • Bulvių apkepas su cukinijomis: Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3-5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.
  • Bulvių apkepas su moliūgais: Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.