pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepto kalakuto sparnelių receptai

Kepti sparneliai verti ne tik aukščiausios lygos, bet ir aukščiausios vietos joje. Taigi, visos pirmosios vietos!

Marinatai keptiems sparneliams

Štai 8 sparnelių marinatai, kurie suteiks keptiems sparneliams wow efektą:

  1. I Marinatas: Sumaišykite 4 skilteles smulkinto česnako, 2 žaliųjų citrinų sultis, 1 šaukštelį tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės, 1 aitriosios paprikos, 1 šaukštą tarkuoto imbiero, 4 šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus aliejaus, 1 šaukštą medaus ir 1 šaukštą sezamų aliejaus.
  2. II Marinatas: Sumaišykite 1 šaukštą kečupo, 2 šaukštus saldaus aitriųjų paprikų padažo, 1 šaukštą maltų rūkytų paprikų, 1 šaukštelį „sriracha“ padažo, 1 šaukštą tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės, 1 šaukštelį maltų kalendrų ir 1 šaukštelį druskos.
  3. III Marinatas: Sutrinkite 1 šaukštelį šviežių smulkintų rozmarinų, 5-6 šakelių šviežių petražolių, 4 ančiuvius, 50 g alyvuogių be kauliukų, 1 šaukštą citrinų sulčių, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir žiupsnelį druskos.
  4. IV Marinatas: Susmulkinkite 2 valgomuosius svogūnėlius, 3 skilteles česnako, 2 šaukštus baltojo vyno acto, 1 šaukštelį maltų saldžiųjų paprikų, 1 šaukštelį Provanso žolelių, 1 šaukštelį medaus, 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
  5. V Marinatas: Susmulkinkite 1 vidutinę raudonąją papriką, 1 vidutinį pomidorą, 1 mėlynąjį svogūną, 1 vidutinį apelsiną, 1 šaukštelį maltų saldžiųjų paprikų, 1 šaukštelį maltų juodųjų pipirų, 1 šaukštą raudonojo vyno acto, 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
  6. VI Marinatas: Sumaišykite 250 ml jogurto, 2 šaukštus aštrios adžikos, 1 šaukštą smulkintų česnakų, 1 šaukštelį druskos ir 1 šaukštą aliejaus.

Sparnelių kepimo instrukcijos:

  1. Sparnelius įtrinkite pasirinktu marinatu ir palaikykite bent 30 min., jei galite - palikite marinuotis šaldytuve per naktį.
  2. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 13-15 min.

Kiti kalakutienos marinavimo ir kepimo receptai

Grietinės marinatas kalakutienai

Ingredientai:

  • Nenurodyta

Gaminimo būdas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus ir suplakite šakute iki vientisos masės.
  2. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite kalakutieną ir marinuokite mažiausiai 2 valandas.
  4. Įdėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, kol kalakutiena iškeps.
  5. Kepimo metu periodiškai sutepkite mėsą marinato likučiais.
  6. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pasūdykite, jei reikia, ir ant kiekvieno kalakutienos gabalėlio uždėkite ploną bet kokio kieto sūrio gabalėlį.

Keptas kalakutas

Receptas labai paprastas, tačiau jame slypi dvi paslaptys: 12 val. kalakuto mirkymas sūryme - užtikrinantis mėsos sultingumą, bei pradinis kepimas aukštielninkai - suteikiantis galimybę kalakuto nugarai pasidengti rusva žievele.

Pirmiausia kalakutas ištrinamas druska, nepažeidžiant paukščio odos. Trinimas druska pašalina ant odelės esančią lipnią plėvelę, padaro odelę pralaidesnę prieskoniams.

Prieš kepant, kalakutas ištepamas riebalais su juose įmaišytais prieskoniais. Aš naudoju tik šviežius prieskonius - juose daugiau skonio ir aromato. Druskos nereikia. Kalakuto mėsa jau yra prisisotinusi druskos nuo mirkymo sūryme. Skaniausia naudoti sviestą. Tačiau, jeigu kažkas yra alergiškas pieno laktozei arba jautienos baltymams, sviestą galima pakeisti antienos ar žąsienos taukais, tyru alyvuogių aliejumi.

Produktai "patalui":

  • 2 vnt. morkos arba pastarnokai
  • 3 vnt. saliero stiebai
  • 1 nedidelis svogūnas
  • sauja razinų - nebūtinai
  1. Išimame kalakuto vidurius. Paukštį nuplauname, ištriname druska iš išorės ir iš vidaus.
  2. Kalakutą talpiname į puodą, pilame šalto vandens, kad padengtų visą paukštį, paliekame šaltai mirkti sūryme 12 valandų.
  3. Paruošiame 220°C (425°F) karštumo orkaitę.
  4. Išpilame sūrymą lauk, kalakutą gerai nuskalaujame, kad neliktų kur užantyse druskos sankaupų; paukštį lengvai nusausiname. Aš nupjaunu kalakuto sparnelių galus, nes jie kepant orkaitėje tik džiūsta ir dega.
  5. Nupjautus sparnelius, kaklą ir kogalvius (širdį, skilvį, kepenėles) atskirai panaudosime buljonui ruošti.
  6. Nubraukiame nuo stiebų prieskonių lapelius, juos susmulkiname žirkėmis arba grūstuvėje. Sutraiškome ir sutriname česnaką.
  7. Sviestą sumaišome su česnaku ir kitais susmulkintais prieskoniais. Ištriname kalakutą prieskoniuotu sviestu, sviesto pertekliumi ištriname kalakuto vidų. Paukštį dedame į kepimo indą krūtine žemyn.
  8. Kalakuto ertmėn įdedame lauro lapą ir palikusios prieskonių stiebelius. Pašauname kalakutą į prikaitusią orkaitę ir kepame neuždengus apie 30 min.
  9. Tuo tarpu 1 cm kubeliais supjaustome pasirinktas "patalo" daržoves. Iš viso turi būti apie 1 stiklinė daržovių kubelių.
  10. Dabar ištraukiame kalakutą su visu kepimo indu. Paukštį apverčiame, kad gulėtų ant nugaros, t.y. krūtine aukštyn. Po kalakuto nugara beriame paruoštas susmulkintas "patalo" daržoves. Kalakutas grįžta į orkaitę.
  11. Palaukiame kol orkaitės parodymai grįžtą į pradinę kairtą. t.y. 220°C (425°F). Kepame karštai dar 30 min.
  12. Dabar sumažiname kaitrą iki 180°C (350°F) laipsnių. Vėl kepame neuždengus dar apie 3 valandas ar ilgiau, t.y. kiek yra likę paskaičiuoto kepimo laiko. Kas 40-60 min. kalakutą laistome kepimo dugne esančiu išsiskyrusiu sultiniu. Jeigu kepimo inde neužtenka skysčio - galima kalakutą aplieti baltu vynu.
  13. Gerai iškepusio kalakuto šlaunies, pasmeigtos kulinariniu termometru iki kaulo, temperatūra turi siekti 80°C (175°F) laipsnių; o pasmeigus krūtinėlę iškiliausioje vietoje iki mėsos vidurio - apie 73°C (165°F) laipsnius. Jeigu temperatūra aukštesnė - kalakutas yra perkepęs, gali būti sausa mėsa.
  14. Kitas būdas patikrinti, ar paukštis iškepęs: šakute pasmeigus paukščio šlaunį storiausioje vietoje iki pat kaulo ir po to paspaudus pradurtų skylučių vietą, tekantis mėsos sultinys turi būti skaidrus, be kraujo.
  15. Prieš pjaustant, paukštiena turi pagulėti kambario temperatūroje apie 20 min., kitaip pjaustant labai bėgs sultys ir mėsa liks sausa.

Kavoje marinuota kalakutiena

Paruošti kepsnius nesudėtinga, ilgas tik pats marinavimo laikas, kuo ilgiau paukštiena pabus marinate, tuo gardesnė ji taps, tad nepagailėkite bent 8 valandų.

4 porcijoms pasiruošiu:

  • 500 g kalakutienos kumpio (galima naudoti vištienos file)
  • 0,5 aš rupios druskos
  • 200 ml juodos stiprios kavos
  • 2 vš tyro bekvapio aliejaus
  • po žiupsnį aitrios maltos paprikos, čiobrelių ir raudonėlių lapelių
  • kokosų aliejaus kepimui
  1. Pirmiausiai paruošiu kavą ir palieku ją atvėsti.
  2. Kumpį supjaustau į apylyges 4 dalis, dedu į uždengiamą indą, sudedu kapotus česnakus, druską, prieskonius, pilu aliejų ir galiausiai pilnai atvėsusią kavą.
  3. Truputį paminkau mėsą marinate, dengiu dangtį ir indą dedu į šaldytuvą.
  4. Jei garnyrui ruošiu bulves, jas verdu 20 min. prieš kepant kepsnius, bet jei būna jau išvirtų, jas sutrinu šakute, lipdau rutuliukus ir juos kartu su kepsniais pagruzdinu kokosų aliejuje.
  5. Ištrauktus iš marinato kepsnius nusausinu, keptuvėje gerai įkaitinu 2 valgomus šaukštus kokosų aliejaus ir sudedu kepsnius.

Vyno marinatas kalakutienai

Ingredientai:

  • Nenurodyta

Gaminimo būdas:

  1. Supjaustykite slyvas ir svogūnus žiedais.
  2. Sumaišykite vyną, svogūną, džiovintas slyvas, gvazdikus ir pipirus, išmaišykite.
  3. Marinuokite paukštį, laikydami jį šaldytuve mažiausiai 3 valandas. Marinavimo metu retkarčiais pamaišykite.
  4. Sūdikite kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.

Kalakuto paruošimas su daržovėmis

Ingredientai:

  • 5 kg kalakuto
  • 100 g sviesto
  • 1 a. š. kmynų
  • Ryšelis citrininių (arba paprastųjų) čiobrelių
  • Citrinos žievelė
  • Apie 1,5 v. š. druskos

Keptoms daržovėms:

  • 300 g bulvių
  • 300 g morkų
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 300 g pievagrybių
  • Rapsų ar saulėgrąžų aliejus
  • Druska
  • Čiobrelių ar rozmarinų šakelės, kmynai, česnakai (pasirinktinai)
  1. Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome, bulves sudedame į šaltą vandenį. Vandenį pasūdome ir užkaičiame. Užvirus dar paverdame iki 10 minučių.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
  3. Į skardą dedame daržoves, sumaišytas su aliejumi. Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Kepame orkaitėje apie 20 min., apverčiame ir kepame dar 20 min., kol apskrus.
  4. Kmynus sutriname grūstuve. Minkštą sviestą sumaišome su druska ir pipirais, kmynais, smulkintais čiobreliais ir tarkuota citrinos žievele. Įtriname sviestu kalakutą.
  5. Kišame į kepimo rankovę ir dedame ant aliejumi pateptos skardos. Kepame 200 °C orkaitėje rankovėje val. Ištraukę iš rankovės kepame dar 30 min, kad apskrustų.

Aštrūs kalakuto sparneliai

  1. Paruošiame marinatą iš aliejaus, įspausto česnako, čili miltelių, suplakame tai blenderiu.
  2. Sudedame ir iššmaišome sparnelius, prispaudžiame ir padedame šaltai 3-4 valandoms.
  3. Orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje kepame 30 minučių.
  4. Kaitiname vištos riebalus (galima pakeisti sviestu), įspaudžiame česnaką, įkaitus supilame marinatą, maišydami pridedame pomidorų padažą, įpilame acto, sudedame pjaustytą čili pipirą, juoduosius pipirus, cukraus arba medaus.
  5. Dedame druską arba vietoje jos sojų padažo šaukštą.