Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Jokių bėdų - paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.
Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.
Dešrelių virimo patarimai
- Nevalgykite dešrelių žalių. Be apsinuodijimo maistu, virtos dešros skanesnės nei žalios.
- Prieš gamindami, nuimkite nuo dešrelių plastikinį apvalkalą. Jei apvalkalas ant dešrelių natūralus, tiesiog keliose vietose pradurkite šakute.
- Dešreles virkite ant silpnos ugnies.
- Virimo metu vanduo turi visiškai uždengti dešreles.
- Verdant dešreles vanduo nesūdomas.
- Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).
Kaip virti pieniškas dešreles?
- Nuimti nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
- Įpilti į nedideli puodą 300ml. šalto vandens ir pastatyti ant gerai įkaitintos viryklės.
- Duoti vandeniui užvirti.
- Į verdanti vandenį įdėti dešreles, sumažinti ugnį ir uždengti dangčių.
- Virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).
Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.
Dešrelių salotos
Ingredientai:
- Malti česnakai
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
- Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
- Virtos dešrelės
Paruošimas:
- Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
- Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje.
- Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluosčiu, jog susigertų riebalai.
- Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.
Kiti receptai su dešrelėmis
Štai keletas receptų, kuriuose panaudojamos virtos dešrelės:
- Dešrainiai su sūriu ir krapais
- Bulvių salotos su dešrelėmis ir alyvuogėmis
- Dešrelės tešloje
- Blynai su dešrelėmis
- Makaronai su dešrelėmis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su dešrelėmis
- Omletas su dešrelėmis ir morkomis
- Dešrelės, apvyniotos šonine
- Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
- Keptos dešrelės su kiaušiniu
- Dešrelės su sūriu ir kumpiu
- Jogurto padažas su dešrelėmis ir daržovėmis
- Dešrelės tešloje ant pagaliuko
- Bulvių košė su dešrelėmis pitoje