Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais
Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.300 g „La Molisana“ makaronų-straublių (Caserecce)
žiupsnio druskos
Apkepui:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (250 ml) vandens, kuriame virė makaronai
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
250-300 g virtos plėšytos vištienos*
Viršui:
100 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio
- Vištienos krūtinėlės
- Makaronų (caserecce molisane formos)
- Pesto padažo
- Grietinėlės
- Špinatų
- Cukinijos
- Šaldytų žirnelių
- Kietojo sūrio
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų, paprikos
Vištiena: krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, paprika. Palaikyti kambario temp. apie 10 min. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros, pakepinti vištieną, kol ji lengvai apskrus. Vištienos gabaliukai turėtų nesiliesti vieni prie kitų.

Makaronai su vištienos, špinatų ir grietinėlės padažu
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pakepinti keptuvėje ištirpintame svieste apie 10 - 15 minučių, vis pavartant.
Česnaką susmulkinti ir sudėti į vištieną, pakepinti, kol paskleis aromatą. Tuomet sudėti špinatus ir pilti grietinėlę. Troškintį dar apie 5 minutes.
Kol troškinasi vištiena, pagal nurodymus ant pakuotes išvirti makaronus.Jei norite šiek tiek skystesnio padažo, galite į jį įpilti šiek tiek vandens nuo makaronų virimo.Makaronus patiekite su vištienos padažu.AUTORIUS: Anželika StančikienėRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Purus varškės apkepasTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Skanieji virti varškėtukai su labai skaniu padažuTobulas šokoladinis braunisKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!
Baking Secrets
Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais - nuostabus patiekalas šeimos pietums. Gardus iki pirštų apsilaižymo. Kaskart valgydama šių makaronų dar nepabaigus vienos lėkštės, galvoju apie kitą ir visada kartoju porciją. Pastebėjau, kad tą patį daro ir vyras. Gėėėris!
Makaronai su vištiena, grybais ir špinataisIngredientai1 puodelis - 250 ml
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėles ištrinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika.
- Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.
- Į keptuvę dėkite sviestą, porus, svogūnus ir pakepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir grybus. Kepkite dar apie 5 minutes.
- Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes.
- Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite špinatus, porą minučių pavirkite.
- Tuomet sudėkite virtus makaronus ir petražoles. Išmaišykite ir tiekite.
