pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip virti pieniškas dešreles: patarimai ir receptai

Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Jokių bėdų - paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.

Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.

Dešrelių virimo patarimai

  • Nevalgykite dešrelių žalių. Be apsinuodijimo maistu, virtos dešros skanesnės nei žalios.
  • Prieš gamindami, nuimkite nuo dešrelių plastikinį apvalkalą. Jei apvalkalas ant dešrelių natūralus, tiesiog keliose vietose pradurkite šakute.
  • Dešreles virkite ant silpnos ugnies.
  • Virimo metu vanduo turi visiškai uždengti dešreles.
  • Verdant dešreles vanduo nesūdomas.
  • Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).

Kaip virti pieniškas dešreles?

  1. Nuimti nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
  2. Įpilti į nedideli puodą 300ml. šalto vandens ir pastatyti ant gerai įkaitintos viryklės.
  3. Duoti vandeniui užvirti.
  4. Į verdanti vandenį įdėti dešreles, sumažinti ugnį ir uždengti dangčių.
  5. Virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).

Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.

Dešrelių salotos

Ingredientai:

  • Malti česnakai
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
  • Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
  • Virtos dešrelės

Paruošimas:

  1. Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
  2. Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje.
  3. Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluosčiu, jog susigertų riebalai.
  4. Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.

Kiti receptai su dešrelėmis

Štai keletas receptų, kuriuose panaudojamos virtos dešrelės:

  • Dešrainiai su sūriu ir krapais
  • Bulvių salotos su dešrelėmis ir alyvuogėmis
  • Dešrelės tešloje
  • Blynai su dešrelėmis
  • Makaronai su dešrelėmis
  • Sluoksniuotos tešlos pyragas su dešrelėmis
  • Omletas su dešrelėmis ir morkomis
  • Dešrelės, apvyniotos šonine
  • Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
  • Keptos dešrelės su kiaušiniu
  • Dešrelės su sūriu ir kumpiu
  • Jogurto padažas su dešrelėmis ir daržovėmis
  • Dešrelės tešloje ant pagaliuko
  • Bulvių košė su dešrelėmis pitoje