pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Trupiniuotis: Obuolių ir Varškės Pyrago Receptas

Yra receptų, kurie ne tik primena vaikystę, bet ir įsirašo į širdį kaip šilčiausias šeimos prisiminimas. Toks yra ir šis - trupininis pyragas, kuriuo didžiuotųsi net geriausios močiutės. Jeigu esate varškės pyragų mylėtojai (kaip kad esame mes), būtinai būtinai išbandykite šį receptą. Mes išbandėme ir nei akimirkai nesigailėjome, nes šis pyragas - gardus, gaivus ir nostalgiškas viename.

Šis obuolių ir varškės pyragas tobulas rudeniui, bet tinka visais metų laikais. Jis saldus, bet ne per daug, turi traškius trupinius, švelnią varškės masę ir obuolių gaivą. Namai pakvips gardžiausiu obuolių ir varškės trupininiu pyragu.

Ingredientai ir Paruošimas

Trupinių pagrindas:

  • Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą.
  • Naudodami du peilius greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles dar patrinkite pirštais.
  • Įmaišykite cukrų.

Varškės sluoksnis:

  • Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų.

Obuolių sluoksnis:

  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

Viršutinis trupinių sluoksnis:

  • Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną.

Sluoksniavimas ir Kepimas

  1. Kepimo formos dugną (geriausia naudoti 24 cm skersmens atsegamą torto formą) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Įberkite daugiau nei pusę trupinių ir paskirstykite juos tolygiai.
  3. Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 1 val. ir 10 min.

Patarimai ir Idėjos

Svarbu: ištraukus pyragą iš orkaitės - nevalgykite iš karto. Leiskite jam visiškai atvėsti. Pyragas puikiai dera tiek šiltas, tiek šaltas. Tačiau jei norite ypatingo efekto - patiekite gabalėlį atvėsusio pyrago su šiltu karamelės padažu.

Beata Nicholson siūlo jį pagerinti dar ir obuoliais. Beata teigia, kad uogienę malonu ne tik virti bei turėti, bet ir kažką su ja pagaminti. Ji siūlo populiaraus uogienės trupiniuočio recepto „improvizaciją“.

„Išbandžiau šiek tiek lengvesnį variantą, kuriame būtų daugiau uogų ir kad galėtume sunaudoti viską, ką prikaupėme savo kamarose ir šaldikliuose. Ir noriu, kad būtų ne tik kvietiniai miltai, todėl jų iš viso nenaudosiu. Darysiu tik su riešutais, kuriuos pati sumalsiu. Ir darysiu su avižiniais dribsniais. Bus toks avižinis, riešutinis uogienės trupiniuotis“, - savo receptą komentuoja B. Nicholson. Ji sako, kad riešutai bei avižos turi turi daug skaidulų ir yra riebesnės bei maistingesnės nei kvietiniai miltai.

Iškepusi uogienės trupiniuotį 170-180 laipsnių orkaitėje, Beata sako, kad kol „gražuolis pyragas“ neatvėso, yra šiek tiek birus. „Jį puikiai galima valgyti su ledais arba su grietinėle, ar su grietine, ar su natūraliu jogurtu, kaip desertą.

„Kaip išskydusio torto kremas, taip ir nučiuožia mūsų gera nuotaika. Tačiau nepasiduokime, nuotaiką taisykime ir gerinkime įvairiais būdais. Aš nuotaiką palaikau naudodama du būdus. Tai ryškios spalvos apranga ar aplinka ir kasdienis judėjimas. Puikiai nuotaiką kelia laikas su mylimais žmonėmis“, - pataria laidos vedėja B.

Dar vienas nuotaikos pakėlimo būdas, tikina Beata, yra skanaus pyrago išsikepimas.

Obuoliai, cinamonas ir varškė - šie ingredientai jau iškart kalba apie tobulą būsimą skonį.