pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek kalorijų yra jautienos farše?

Sriuba su jautienos kukuliais

2023/07/12 pagal Karolina Puodžiūtė

Mano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu. Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai … Skaityti toliau

Jautienos Faršas Kcal: Maistinė Vertė ir Svarba

Jautienos faršas yra populiarus produktas visame pasaulyje, įskaitant Lietuvą. Jis yra ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis reikiamą baltymų, riebalų ir kalorijų kiekį.

Pagal duomenis, jautienos faršas sveriantis 100 gramų turi maždaug 173 kcal[4]. Tačiau kalorijų kiekis gali skirtis priklausomai nuo faršo riebumo ir kitų sudedamųjų dalių. Be to, jautienos faršas yra geras baltymų šaltinis, suteikiantis apie 12,3 gramų baltymų per 100 gramų[4].

Produktas Kalorijos per 100g Baltymai per 100g
Jautienos faršas 173 kcal 12.3 g

Jautiena su daržovėmis kiniškai

2024/09/06 pagal valgome

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 “Jautiena su daržovėmis kiniškai” – tai puikus pasirinkimas azijietiškų patiekalų mėgėjams, kurie vertina maistą, pripildytą skonių ir įvairių tekstūrų. Šis patiekalas yra puikus balansas tarp baltymų, daržovių ir skirtingų prieskonių. Pagrindinis patiekalo ingredientas – jautiena – yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų atstatymui ir augimui. Jautiena … Skaityti toliau

Jautienos ir avinžirnių troškinys

2023/08/03 pagal Karolina Puodžiūtė

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais. Reikia: 300g jautienos; 400g virtų avinžirnių; 1 svogūnas; … Skaityti toliau

Lazanija (aštri) su meksikietišku prieskoniu

Porcijos:

6 porcijos

Sudėtingumas:

Pažengusiam

Paruošimo laikas:

1 val. 30 min.

Puikus aštrios lazanijos su meksikietišku prieskoniu receptas.

  • Lazanijos lakštai 1 vnt
  • Čederio sūris 200 g
  • Svogūnai 1 vnt
  • Salieras 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Česnakas 2 vnt
  • Jautienos faršas 500 g
  • Pomidorų pasta tirštos sultys arba švelnus kečiupas Pagal skonį
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Čili pipiras 1/2 vnt
  • Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (-ės)
  • Raudonasis vynas 100 ml
  • Žaliosios alyvuogės Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Kalendra 1 žiupsnelis
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Pienas 600 ml
  • Sviestas 45 g
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Muskatas maltas Pagal skonį
  1. Lazanijos gamybą pradedame nuo bolonezės padažo: į puodą įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytus morką, svogūną, papriką ir nuluptą saliero kotą. Kepame ant lėtos ugnies, kol svogūnas įgauna auksinę spalvą, tuomet dedame jautienos faršą, pasūdome ir gerai išmaišome. Padidiname liepsną ir viską apkepiname nuolat maišant. Kai apačioje susidaro ruda lipni masė, pilame raudoną vyną, leidžiame jam nugaruoti. Tuomet pilame pomidorų tyrę ir sudedame konservuotus kukurūzus, paliekame troškintis apie 25 min. Pagardiname česnaku ir čili pipiru, leidžiame kvapams išsiskleisti, jei trūksta druskos, dar pasūdome.
  2. Pasigaminame ir bešamelio padažą: sviestą ištirpinti nedideliame puode arba keptuvėje, suberti miltus ir maišant pakepinti apie 2-3 minutes. Po truputį, nenustojant maišyti, supilti pieną ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais (jei mėgstate galima įtarkuoti muskato riešuto).
  3. Kai abu padažai paruošti juos sumaišome. Lazanijos lakštus galima apvirti, tuomet lazaniją reikės kepti trumpiau (lakštus dėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 3-4 minutes, išėmus iš vandens sudėti atskirai, kad nesuliptų iki kol bus reikalingi).
  4. Lazanijos formavimas: į kepimo formos dugną pilame sluoksnį maišyto padažo ir dedame pirmą lakštų sluoksnį, ant jų vėl pilame padažo. Ant padažo tolygiai paskirstome dalį čėderio sūrio. Tada dedame antrą lazanijos lakštų sluoksnį, vėl pilame padažo. Čėderio sūrio galima dėti į kas antrą lazanijos sluoksnį. Sluoksniavimą kartojame tol, kol nebelieka padažo. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo, ant viršaus patarkuojame sūrio, pabarstome kukurūzais ir pjaustyta paprika.
  5. Kepimo formos viršų uždengti folija ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (jei lazanijos lakštai neapvirti, gali tekti kepti ilgiau). Tada nuimti foliją ir pakepti dar apie 15 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patikrinti ar lazanija jau iškepusi galima su šakute, jei duriant šakutė lengvai pereina per visus sluoksnius, tuomet lazanija tikrai jau bus tinkama valgyti. Išėmus iš orkaitės leidžiame pastovėti bent 10 minučių, papuošiame alyvuogėmis, pasmulkintais žalumynais, tuomet pjaustome ir tiekiame. Skanaus.

Jautienos patiekalai


Jautiena skani ir sveika, bet ne tokia riebi kaip kiauliena. Tačiau jautieną svarbu pagaminti teisingai, kad neperdžiūtų ir nesugadintumėte savo jautienos patiekalo. Trūksta idėjų ir vaizduotės? Tada, specialiai jums, surinkome receptus, kuriuos galima paruošti iš jautienos!

  • Jautieną galite marinuoti
  • Jautieną galite virti
  • Jautieną galite troškinti

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

2024/03/26 2023/10/19 pagal skaniai.ir.lengvai

Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir … Skaityti toliau