pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Acai Uogų Aliejaus Nauda: Natūralus Grožio Eliksyras

Atraskite odos priežiūros stebuklą su „Gruum Botanisk“ acai uogų aliejumi - 100 % natūraliu grožio eliksyru, kuris apsaugo, maitina ir atkuria natūralų odos spindesį. Universalumas: tinka visiems odos tipams, įskaitant jautrią ar probleminę odą. Kelis lašus aliejaus švelniai įmasažuokite į švarią veido, kaklo ar dekoltė odą. Naudokite ryte ir vakare.

Acai (aliejinė kopūstpalmė (Euterpe oleracea)) uogų žinomumas ir populiarumas pastaraisiais metais Europoje išaugo dėl to, kad jos buvo įvardintos „supervaisiais“ ir „supermaistu“. Taip jos vadinamos dėl jų sudėtyje esančio didelio maistinių medžiagų (ypatingai antioksidantų) kiekio.

Acai Uogų Aliejaus Savybės ir Nauda

Naudojant šaltai spaustą metodą, neapdorotas acai uogų aliejus iš "Your Natural Side" išsiskiria itin dideliu maitinamuoju potencialu. Jame yra didelė polinesočiųjų riebalų rūgščių, fitosterolių, antioksidantų, vitaminų B1, B2, B3, E ir C koncentracija, taip pat mineralų, tokių kaip fosforas, kalcis, kalis ir cinkas.

  • Suteikia gilų odos drėkinimą.
  • Didina odos elastingumą.
  • Lygina raukšles.
  • Švelniai minkština šiurkščias sritis ir mažina šiurkštumą.
  • Stiprina natūralias odos apsaugines barjeras.
  • Neutralizuoja laisvuosius radikalus.
  • Suteikia apsaugą nuo saulės spindulių.
  • Padeda atstatyti pažeistus plaukus.
  • Suteikia plaukams šilkinio švelnumo ir blizgesio.

Tepkite ant odos ir švelniai masažuokite, kad geriau įsigertų.

Acai Uogų Milteliai - Koncentruotas Maistinių Medžiagų Šaltinis

Acai uogų milteliai - pagaminti iš aukštos kokybės sultingų uogų. Tai unikali tamsiai violetinė uoga, auganti acai palmėse, daugiausia Amazonės atogrąžų miškuose. Vietiniai Brazilijos ir kaimyninių šalių gyventojai acai uogas tradiciškai vartoja kaip sveiko ir naudingo maisto šaltinį.

Açai uogose yra natūralių fitonutrientų: antocianinų, polifenolių ir fitosterolių, naudingų omega riebalų rūgščių, panašių į alyvuogių aliejaus sudėtį, skaidulų ir baltymų, retai randamų vaisiuose. Uogų unikalumas slypi daugybėje unikalių medžiagų, kurios itin retos bet kuriame kitame augaliniame produkte pasaulyje.

Mokslininkai nustatė milžinišką antioksidantų kiekį esantį šiose uogose: ORAC skalėje Acai uogų milteliai yra vienas didžiausią antioksidantų kiekį turinčių maisto produktų (daugiau nei dvigubai nei mėlynės ir beveik 10 kartų daugiau nei vynuogės). Milteliai tiekia labiausiai koncentruotą maistinių medžiagų kiekį, Į miltelius apdorotų Acai uogų skonis dažnai apibūdinamas kaip vaisinio, raudono vyno skonis su šokolado poskoniu.

Acai uogų milteliuose galybė antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą, saugo širdies ir kraujagyslių sistemą. Juose yra baltymų ir skaidulų, antocianinų, kurie neleidžia vystytis širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms, turi priešvėžinį, antibakterinį ir antivirusinį poveikį, mažina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Uogoje yra augalinių baltymų, kurių kiekis ir kokybė artima karvės pienui, acai skaidulos (pektinas) sugeria tulžies rūgštis, cholesterolį ir neleidžia jiems prasiskverbti į kraują.

Milteliai gali būti lengvai įtraukiami į kasdienį mitybos racioną, dedant juos į sultis, kokteilius, jogurtus, ledus, batonėlius, varškę, košes, dribsnius, kitus šaltus patiekalus, užkandžius ar kitą gaminamą maistą. Tai paprastas būdas mitybai paįvairinti.

Receptai su Acai Uogų Milteliais

Kreminis Acai uogų desertas

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Šaldytos uogos (avietės, braškės)
  • Migdolų pienas
  • Špinatų lapai
  • Medus

Paruošimas:

  1. Sumaišykite Raw Powders Acai miltelius, šaldytas uogas, pieną, špinatų lapus ir medų.
  2. Įpilkite šiek tiek daugiau migdolų pieno arba vandens, jei jis per tirštas.

Nauda:

  • Avietės pasižymi dideliu skaidulinių medžiagų kiekiu bei vitamino C, B grupės, vario, kalio ir geležies. Avietės naudingos akių sveikatai bei dėl vėžinių susirgimų mažinimo, nes jose gausu liuteino.
  • Braškėse randami fitocheminiai junginiai antocianinai ir elagitaninai, kurie labai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai bei vėžinių ląstelių mažinimui.
  • Migdolų pienas desertui suteikia švelnų skonį bei baltymų, mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis.
  • Špinatuose gausu vitamino K, kuris labai svarbus širdies sistemai, saugo kraujagysles nuo kalkėjimo, bei būtinas kaulų struktūrai. Špinatuose taip pat gausu geležies, seleno, mangano cinko, vario bei vitamino C.

Kreminis Acai uogų desertas puikus užkandžio, o praturtinus jį sėklomis, pusryčių pasirinkimas.

Mėlynių Acai Granola batonėliai

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Avižos
  • Kokosas
  • Datulės
  • Anakardžių sviestas
  • Klevų sirupas
  • Mėlynės

Papildomi ingredientai: žiupsnelis druskos, džiovintos slyvos, abrikosai, daiginti grikiai.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada gautą mišinį supilkite į skardą.
  3. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite pastovėti 2-4 valandas, kol susidarys tiršta tekstūra.

Nauda:

  • Avižos yra skaidulų ir baltymų šaltinis, užtikrinantis sotumą bei darnią virškinamojo trakto veiklą. Avižose esančios medžiagos gali padėti reguliuoti cholesterolio bei gliukozės lygį kraujyje.
  • Kokosas pakankamai ilgai virškinamas, todėl užtikrinamas ilgas sotumas.
  • Nors datulės suteikia daug saldumo, cukrų, tačiau dėl gausaus skaidulinių medžiagų kiekio, gliukozės lygis kraujyje kyla lėtai ir nėra aktyvinami uždegiminiai procesai.
  • Išraiškingo skonio anakardžių sviestas yra baltymų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką kaulų būklę, padeda išsaugoti raumenų masę. Anakardžiuose taip pat yra angliavandenių, kurie suteikia energijos, skaidulų, kurios gerina virškinimą. Nors anakardžiuose gausu sočiųjų riebalų, tačiau didžioji jų dalis yra sudaryta iš stearino rūgšties, kuri nedidina MTL “blogojo” cholesterolio kiekio.
  • Klevų sirupo skonį nusako jo spalva: kuo spalva tamsesnė, tuo skoninės savybės bus išraiškingesnės.

Mėlynių Acai Granola batonėliai yra maistingas užkandis, kuris naudingas imuninei sistemai, širdies ir kraujagyslių sistemai, odos ir plaukų būklei. Pasimėgavę saldžiarūgščiais batonėliais organizmą aprūpiname baltymais, ląstelių ir audinių statybinėmis medžiagomis, bei energija ir jaučiame subalansuotą sotumo.

Acai Chia pudingas

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Chia sėklos
  • Migdolų pienas
  • Vanilė
  • Bananai

Papildomi ingredientai: migdolų pieną galite keisti jogurtu ar kokoso jogurtu.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus 2 sluoksnio ingredientus.
  2. Trintuve sumaišykite visus 2 sluoksnio ingredientus.

Nauda:

  • Chia sėklose gausu skaidulinių medžiagų, kurios gerina virškinimą, palaiko sotumą ir taip mažina užkandžiavimo tikimybę bei padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Šiose sėklose geras baltymų santykis, o esantis triptofanas gali padėti pagerinti miego kokybę. Chia sėklose gausu omega 3 riebiosios rūgštys, vitaminų bei mineralų. Šios sėklos yra lengvai virškinamos net ir ne maltos.
  • Migdolų pienas suteikia baltymų bei mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis.
  • Vanilė švelnaus saldumo, aromatingas prieskonis, kuris išryškina ingredientų saldumą, todėl patiekalus saldinti reikia kur kas mažiau.
  • Švelnaus skonio bananai - energijos suteikiantis ir širdies sistemą saugantis vaisius. Bananuose daug kalio, kuris siejamas su darnia širdies sistemos veikla. Šie geltoni vaisiai turi daug skaidulinių medžiagų, kurios padidina žarnyno tūrį ir suteikia didesnį sotumo jausmą.

Acai Chia pudingas imunitetą saugantis, virškinimą gerinantis pusryčių patiekalas.

Raw Šokoladiniai Acai rutuliukai

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Žalieji migdolai
  • Žalieji ar Raw anakardžiai
  • Kakava
  • Riešutų sviestas
  • Chia sėklos

Paruošimas:

  1. Neapdorotus riešutus ir datules pamirkykite dubenyje 1 valandą. Nusausinkite ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Įpilkite žalios kakavos miltelių ir pasirinkto sviesto.

Nauda:

  • Žalieji migdolai pasižymi aitroku, žolišku skoniu. Jei naudojami marinuoti, jų aitrumas mažesnis. O jei naudosite grynus, rekomenduojama juos perpjauti, apšlakstyti citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos, taip sumažinsite jų aitrumą ir išryškinsite ypatingą skonį.
  • Žalieji ar Raw anakardžiai prieš tiekiant į rinką yra specialiai apdorojami, kad būtų saugūs vartoti, tačiau jie nėra pakartotinai termiškai apdorojami ir taip išsaugomos jų naudingosios savybės. Raw anakardžiai yra gausus skaidulinių medžiagų, naudingų riebalų ir baltymų šaltinis.
  • Kakava yar supermaistas dėl joje esančių maistinių medžiagų įvairovės. Kakavoje yra magnio, kuris padeda atpalaiduoti raumenis, turi teigiamos įtakos širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai, būtinas kaulų struktūrai, padeda užtikrinti tinkamą fermentų, reikalingų maistinių medžiagų metabolizmui, veiklą. Magnis taip pat veikia kaip antioksidantas, galintis apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio. Kakavoje gausu kalcio, kalio bei chromo.
  • Renkantis riešutų sviestą svarbu atkreipti dėmesį, kad jo sudėtyje nebūtų hidrintų riebalų, tokių kaip palmės, kurie nėra naudingi mūsų sveikatai. Riešutų sviestas yra koncentruotas naudingų medžiagų, randamų riešutuose, produktas. Svarbu prisiminti, jog riešutų svieste ne tik daug naudingųjų medžiagų, kaip B grupės vitaminai, baltymai, bet taip pat ir gausus kalorijų kiekis.
  • Chia sėklos yra omega 3 riebalų rūgščių šaltinis, kurios geba apsaugoti širdies ir kraujagyslių sistemą, smegenų veiklą, akių sveikatą bei geba slopinti uždegimines reakcijas.

Raw Šokoladiniai Acai rutuliukai yra natūralių, grynųjų ingredientų, suteikiančių sotumą, energiją ir organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų, šaltinis.

Acai miltelių ir braškių glotnutis

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Bananai
  • Braškės ir avietės
  • Kanapių sėklos

Papildomi ingredientai: uogas galite keisti kitomis maistingomis uogomis kaip mėlynės, gervuogės.

Paruošimas:

Sumaišykite visus ingredientus trintuve.

Nauda:

  • Bananuose yra bioaktyvių junginių, tokių kaip antioksidantai, fenoliai, karotenoidai, fitosteroliai, kurių visakeriopa nauda organizmui moksliškai įrodyta.
  • Braškės ir avietės yra laikomos gausiu bioaktyvių junginių šaltiniu. Jose vyrauja fenolio junginių, flavonoidų, tokių kaip antocianinai, ir askorbo rūgštis. Šie junginiai tiek kartu, tiek atskirai veikdami pasižymi uždegimą slopinančiu, širdies ir kraujagyslių sistemą saugančiu, įvairių vėžio formos atsiradimo mažinančiu poveikiu. Askorbo rūgštis yra organinė rūgštis, dar kitaip vadinama vitaminu C, turinti antioksidacinių savybių.
  • Kanapių sėklose gausu baltymų, poli-nesočiųjų riebalų rūgščių, skaidulinių medžiagų, todėl yra labai naudingas maisto produktas kasdieninėje mityboje. Šiose mažose sėklose yra visos devynios būtiniausios amino rūgštys.

Acai miltelių ir braškių glotnutį drąsiai galime pavadinti antioksidantų bomba. Glotnutis pasižymi išraišingu skoniu, švelnia tekstūra, optimaliu skaidulinių medžiagų kiekiu, yra mažai kaloringas bei organizmui suteikiantis įvairiapusiškos naudos.

Nekeptas ACAI Kokosinio tortas

Ingredientai:

  • Raw Powders Acai uogų milteliai
  • Kokoso pienas
  • Nesaldintas kondensuotas pienas
  • Kakavos sviestas
  • Juodasis šokoladas

Paruošimas:

  1. Iš šaldytuvo ištraukiame kokosų pieno skardines (prieš gaminant, reikėtų palikti jas atšalti per naktį arba ilgiau) ir tirštąją pieno dalį atskiriame nuo skystosios - kokosų vandens.
  2. Maišome iki vientisos masės, kad neliktų kokosų kremo gabalėlių.
  3. Gauta mase dengiame tortinės pagrinda, kraštus pakeldami šiek tiek aukščiau.
  4. Želatiną ištirpdome ant silpnos ugnies, neužverdame.

Nauda:

  • Kokoso pienas švelnaus skonio maistinga pieno alternatyva. Kokoso piene gausu riebalų ir baltymų, kurie užtikrina sotumo jausmą. Kokoso piene randama mineralinių medžiagų, tokių kaip manganas, kuris reikalingas sveikai odai, plaukams, medžiagų apykaitai, kaulams palaikyti, varis, kuris būtinas nervų ir imuninei sistemoms.
  • Nesaldintas kondensuotas pienas suteikia švelnaus skonio, angliavandenių, riebalų bei baltymų.
  • Kakavos sviestas skatina laimės hormonų endorfinų gamyba, turi antioksidantų kaip ir kakava.
  • Juodasis šokoladas dar kitaip vadinamas antidepresantu, nes jame randama feniletilamino, kuris skatiną melatonino, serotonino ir triptofano išsiskyrimą.

Nekeptas ACAI Kokosinio tortas antioksidantų kupinas ir energijos suteikiantis puošnus gabalėlis.

Atsargumo Priemonės

Acai uogų milteliai yra saugūs daugumai žmonių, tačiau rekomenduojama laikytis atsargumo priemonių:

  • Jei turite alergiją, prieš vartodami pasitarkite su gydytoju.
  • Nėštumo ar žindymo laikotarpiu rekomenduojama pasitarti su gydytoju.
  • Vartokite saikingai, neviršykite rekomenduojamos dienos dozės.