pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Burokėlių Lapų Sriuba: Skanus ir Maistingas Receptas

Burokėlių lapų sriuba yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas patiekalas, puikiai tinkantis bet kuriuo metų laiku. Ši sriuba yra ypač populiari Lietuvoje, kur švieži burokėlių lapai dažnai būna prieinami. Šiame recepte pasidalinsime su jumis, kaip paruošti šią nuostabią sriubą, kad galėtumėte mėgautis jos unikalia skonių kombinacija.

Ingredientai

Burokėlių lapų sriubai išvirti reikia:

  • 1 AUGA morkos
  • 1 AUGA svogūno
  • 2 bulvių
  • 1½ l daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 saujų burokėlių lapų
  • 1 saujos krapų
  • 4-6 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Taip pat galite naudoti:

  • 3 vienetai bulvių
  • šiek tiek krapų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 sauja ryžių (nedidelė saujelė)
  • 1 vienetas kiaušinių (virtas)
  • 1 vienetas sultinio (kubelis)
  • 20 vienetų burokėlių (lapai)
  • 1 sauja svogūnų laiškų

Gaminimo Eiga

  1. Pirmiausia, pasiruoškite ingredientus. Nuplaukite burokėlių lapus ir gerai juos nusausinkite.
  2. Tada smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir bulvę.
  3. AUGA morkas, svogūnus, bulves supjaustykite kubeliais.
  4. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje puode ant vidutinės ugnies.
  5. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.
  6. Tada pridėkite morką ir bulvę, dar šiek tiek pakaitinkite.
  7. Puode užvirkite sultinį ir sudėkite pjaustytas daržoves, virkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
  8. Į puodą supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  9. Suberkite pipirus, smulkiai pjaustytus burokėlių stiebus ir virkite 5 min.
  10. Tada įdėkite smulkintus burokėlių lapus ir virkite dar 5 minutes.
  11. Sudėkite smulkintus burokėlių lapus ir pavirkite dar 10 min.
  12. Į sriubą dedame kuo smulkiau pjaustyto virto kiaušinio, bei beriame ryžius ir verdame kol ryžiai išvirs.
  13. Pabaigoje pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  14. Sriubą pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais krapais.

Patarimai

  • Jei norite, galite į sriubą pridėti kitokių daržovių, pavyzdžiui, pomidorų arba salierų, kad suteiktumėte daugiau skonio.
  • Taip pat, jei esate vegetaras, galite naudoti vandens arba grybų sultinį vietoj daržovių sultinio.
  • Galite keisti daržoves pagal savo skonį. Pavyzdžiui, vietoj bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba morkas, o vietoj burokėlių lapų - špinatus.
  • Svarbiausia yra nepervirti šios sriubos: daržovės dar turi būti šiek tiek traškios, nepraradę savo maistingųjų medžiagų.
  • Kepamų burokėlių šaknų skonis ir struktūra pakinta, aliejuje pakaitinta pomidorų pasta būna ne tokia rūgšti, nedominuoja kaip atskiras skonis, kuomet ištirpsta sultinyje.

Kaip Patiekti

Sriubą galima sutrinti smulkintuvu. Pagardinti grietine.

Laikymas

  • Burokėlių lapų sriubą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
  • Taip, sriubą galite užšaldyti. Rekomenduojame ją užšaldyti mažose porcijose, kad būtų lengviau atšildyti.

Maistinė Vertė

Be to, burokėlių lapų sriuba yra labai sveika ir maistinga, todėl tai puikus pasirinkimas, kai norite valgyti sveikai ir skaniai.

Burokėlių lapų nauda

  • Jauni burokėlių lapai bei stiebai yra naudingesni mūsų organizmui nei pati šaknis.
  • Jie ypač naudingi virškinimui, gerina žarnyno darbą bei medžiagų apykaitą.
  • Juose gausu kalcio, magnio, geležies, vitaminų A, B, C ir K.
  • Lapuose taip pat yra medžiagos betalaino, kuri turi stiprų priešvėžinį poveikį ir dar daug kito gėrio.

Burokėlių sriuba nėra vienintelis jų panaudojimo būdas. Jaunais lapeliais ir stiebais galite gardinti troškinius, salotas ar kitus patiekalus.