pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko virti burokėlius: patarimai ir gudrybės

Burokėliai yra daugelio receptų dalis. Iš burokėlių ruošiamos salotos, burokėliai dedami į sriubas ir iš jų ruošiami antrieji patiekalai. Daugeliui jaunų namų šeimininkių kyla klausimas, kaip tinkamai virti burokėlius.

Čia lyg ir nieko sudėtingo, bet vis tiek yra keletas patarimų, kurie padės viską padaryti teisingai. Burokėliai valgomi tiek žali, tiek virti ar garinti, marinuoti. Burokėliai vis plačiau yra įvardijami, kaip supermaistas. Remiantis Medical News Today, naujausi tyrimai teigia, kad burokėliai ir burokėlių sultys gali pagerinti sportinius rezultatus, sumažinti kraujospūdį ir padidinti kraujotaką.

Šiais laikais daug įvairių sulčių ar gėrimų yra su burokėlių priemaišomis, todėl rekomenduojame neišsigąsti. Burokėlių virimas yra nesudėtingas ir ganėtinai greitas būdas! Kiek laiko virti burokėlius yra labai populiarus klausimas? Tai užtrunka nuo 20 iki 40 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.

Pagrindinės taisyklės verdant burokėlius

Virimui skirti burokėliai turėtų būti vidutinio dydžio (ne didesnio kaip 10 cm skersmens), plonos tamsiai raudonos spalvos odelės. Bordo veislė laikoma viena geriausių. Įprastai burokėlių virimo laikas yra maždaug 40-50 minučių, priklausomai nuo pačių burokėlių dydžio.

Virdami burokėlius atminkite kai kuriuos dalykus:

  • Prieš verdant, burokėlius reikia gerai nuplauti.
  • Jokiu būdu negalima nulupti burokėlių ir nupjauti uodegą. Jei pažeidžiamas burokėlių vientisumas, iš jų ištekės sultys ir burokėliai taps vandeningi.
  • Verdant nereikia sūdyti vandens. Druska sukietins burokėlius ir pailgins ir taip ilgą virimo laiką. Sūdyti reikia jau paruoštą patiekalą iš burokėlių.
  • Ar burokėliai išvirę, patikrinkite šakute.
  • Po virimo nedelsiant nupilkite vandenį, o burokėlius keletą minučių užpilkite šaltu vandeniu. Tai padės lengvai nulupti burokėlius.
  • Kuo ši daržovė stambesnė, tuo ilgiau virs.
  • Nulupti ir supjaustyti griežinėliais burokėlių nereikia, nes išgaruos lyg dūmas organizmui naudingi vitaminai ir mikroelementai. Nuplautas vidutinio dydžio šias daržoves patariama virti apie 40-50 minučių.

Naudingas patarimas!

Norint išsaugoti ryškią burokėlių spalvą, vandenį puode galima „praturtinti” citrinos sultimis 0,5 šaukštelio.

1 burokėlių virimo metodas. Klasikinis

Gaminimo laikas yra maždaug dvi valandos.

  1. Burokėlius suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Vanduo turėtų visiškai padengti daržoves.
  2. Vandens sūdyti nereikia. Natris sukietins burokėlius ir sulėtins ir taip lėtą virimo procesą.
  3. Pastatykite puodą su burokėliais ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite porai valandų.
  4. Kad burokėliai išliktų ryškiai raudoni, į vandenį galite įpilti citrinos sulčių: ½ arbatinio šaukštelio litrui.
  5. Ar burokėliai išvirę, galima patikrinti šakute. Jei burokėlius lengva pradurti, galite išpilti vandenį ir atvėsinti.

2 burokėlių virimo metodas. Greitas virimas

Gaminimo laikas: 45-60 minučių.

  1. Norėdami pagreitinti burokėlių virimo procesą, kai kurios namų šeimininkės burokėlius įdeda į jau verdantį vandenį ir nemažina temperatūros dydžio.
  2. O kad vandens temperatūra būtų dar aukštesnė, įpilkite 2-3 šaukštus augalinio aliejaus.
  3. Burokėliams užvirus, jie verdami 30-35 minutes, tada nukeliami nuo ugnies ir 15-25 minutes laikomi po šalto vandens srove.

Praėjus pusvalandžiui po virimo, išimkite burokėlius iš puodo ir padėkite į ledinį vandenį 10-15 minučių. Pirmą kartą verdant burokėlius gali pasitaikyti klaidų (dėl burokėlių dydžio ir amžiaus).

Burokėlių kepimas orkaitėje

Burokėlius patogu virti orkaitėje, kai jų reikia daug. Kepti burokėliai orkaitėje - nėra didelė naujiena, tačiau pamenu pirmą kartą pasigavus šią idėją susimąsčiau, nejau niekas anksčiau burokėlių nekepdavo kokiame nors senam pečiuje?

Nesenai išmėginau naują būdą, kuris burokėlius išlaiko dar labiau sodresnio ir skanesnius. Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite mažoje temperatūroje orkaitėje. Tokiu būdų vanduo visiškai nepasisavina burokėlių skonio. Mano asmenine patirtimi - burokėliai išlieka saldesni, sodresnio skonio, o jų sultys taip ir lieka burokėlio viduje.

Kepant burokėlius yra tik vienas aspektas - jų dydis. Kuo burokėlis didesnis (mažų rasti parduotuvėje sudėtinga) - tuo ilgiau jis kepa. Standartinis burokėlis kepa apie 1 val. 30 min. - 2 val. Jei burokėliai dideli ir gaila laiko, tuomet juos perpjaukite pusiau ar net į keturias dalis ir suvyniokite kiekvieną atskirai.

Nebūtina orkaitėje kepti tik burokėlius. Kai kuriems tai gali atrodyti brangus elektros švaistymas. Tad galite juos įdėti kartu kepant pyragui ar kitam kepiniui. Iškepusius burokėlius lengva nulupti tiesiog stipriai patrinant jį pirštais arba tiesiog pasinaudojus peiliu.

Kaip kepti burokėlius orkaitėje

  1. Burokėlius suvyniokite į foliją.
  2. Kepkite 180 'C orkaitėje 1 valandą.
  3. Po valandos patikrinkite šakute ar burokėliai jau iškepę (turėtų šakutė lengvai įlįsti daržovę).
  4. Jei burokėliais dar per kieti - kepkite papildomai 30 - 60 min. ir vėl patikrinkite.
  5. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir patiekite kaip norite.

Burokėlius galite iš anksto nulupti, supjaustyti ir į foliją suvynioti kartu su šlakeliu aliejaus, druska, mėgtamais prieskoniais.

Burokėlius laikau iki savaitės šaldytuve.

Jei negalite laukti visos valandos ar dviejų - burokėlius perpajukite per pusę ar į keturias dalis ir kiekvieną dalį atskirai suvynioję į foliją, kepkite orkaitėje.