pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maskarponės sūrio pyragas su braškėmis: receptas

Sunku patikėti, kad jau prabėgo vienas vasaros mėnuo... O braškių valgiau tik pora kartų! Ir vienas iš tų kartų, kai jos buvo nelabai skanios… Toks jausmas, kad ir vėl viskas taip greitai praeis, kaip tas braškių sezonas.

Tačiau nėra taip jau blogai. Ir vienu iš tų desertų galiu pasidalinti jau dabar! Tai sūrio pyragas su braškėmis. Vėl išbandžiau šį tą naujo ir rezultatas labai patiko! Kremiškas, sodrus ir tirpstantis burnoje…

Jei linkėjote man saldžios dienos, o tokių linkėjimų tikrai buvo, galiu patikinti, kad tai išsipildė su kaupu! Na, o kalbant apie tuos penkis gabalėlius torto… vienas iš jų - štai, prieš Jūsų akis. Kol turguose dar galite rasti šviežių braškių - tokių saldžiai kvepiančių, kad sunku praeiti pro šalį nesulėtinus žingsnio - būtinai išmėginkite.

Labai greitai pagaminamas, ir vėlgi labai populiarus, ir mėgstamas sūrio pyragas, arba taip vadinamas cheese cake. Aš pati labiausiai mėgstu sūrio pyragus su maskarpone ir ricotta, o tie, kurie su grietinėlės sūriu, taip vadinamieji New York sūrio pyragai, - jau truputį sunkesnė artilerija. Bet lygiai taip pat gerai viskas pavyksta ir tiesiog iš varškės, tik varškę reikia truputį atskiesti su grietinėle ir gerai gerai sumalti maisto smulkintuvu.

Aš mėgstu lengvus, nekaloringus saldumynus. Šis nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis yra būtent toks! Jis pagaminamas greitai ir visai nesudėtingai. Torto skonis gaivus, palyginus nesaldus. Saldumą galima reguliuotis pagal save.

Recepto informacija

  • Paruošimo laikas: 45 min.
  • Skonis: 10/10.
  • Nors pakankamai saldus, tačiau kur kas lengvesnis ir gaivesnis nei klasikinis sūrio tortas.

Ingredientai

  • 180 g sausainių (pvz. "Gaidelis")
  • 1 valg. š. želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
  • 1 arb.š. vanilinio cukraus
  • 1-2 arb.š. citrinos sulčių
  • 1 arb.š. medaus

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite pagrindą.
  2. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus.
  3. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę.
  4. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą.
  5. Paruoškite įdarą.
  6. Vanilinį varškės kremą, maskarponės sūrį, saldintą sutirštintą pieną ir medų išplakite iki vientisos masės.
  7. Kreminį sūrį sudėkite į gilesnį indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol taps purus. Supilkite grietinėlę ir plakite toliau, iki standaus ir puraus kremo tekstūros. Pamažu supilkite ir lengvais judesiais įmaišykite braškių masę.
  8. Atskirame inde elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  9. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
  10. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo.
  11. Į varškės ir maskarponės kremą lengvais judesiais įmaišykite išplaktą grietinėlę.
  12. Kremą supilti į kepimo formą.
  13. Į puodą suberti braškes, įpilti šlakelį vandens. Kaitinti braškes apie 10 min ar kol jos sukris. Sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrės. Įberti cukraus pudros.
  14. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus.
  15. Patiekite šaltą.

Patarimai

  • Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.
  • Želatina: į indelį su virintu vandeniu suberiu želatiną. Ją išmaišau. Tada indą statau į puodą su vandeniu. Įjungiu kaitrą ir maišau želatiną, kol ji visiškai ištirpsta. Svarbu jos neužvirinti.
  • Želatiną atvėsinu. Pilant jį kremą, ji turi būti vos šilta, nepradėjusi stingti. Jeigu želatina pradeda stingti, reikia ją vėl pakaitinti vandens vonelėje.
  • Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.
  • Torto pagrindą galima trumpai pakepti orkaitėje - 160 laipsnių temp. apie 5 min.

Torto išėmimas iš formos

  • Su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jeigu nenorite to daryti, galite kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galima naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai bus nelygūs.
  • Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.
  • Su dideliu peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.